Meteen naar de inhoud

Mitsubishi Motors start verkoop DENDO DRIVE HOUSE in Japan

  • door

Mitsubishi Motors Corporation presenteerde het DDH op de Autosalon van Genève in maart 2019. Japan is het eerste land waar de verkoop van start gaat. In de nabije toekomst verschijnt het DDH ook in andere landen op de markt.

Wat is het DENDO DRIVE HOUSE?
Het DENDO DRIVE HOUSE is een veelzijdig ecosysteem dat bestaat uit een bi-directionele lader, zonnepanelen, een thuisaccu2, een Home Energy Management System (HEMS) en een (PH)EV van Mitsubishi Motors. Dat maakt het DDH een volwaardig onderdeel van het energiesysteem.

Dankzij het DDH kunnen gebruikers eenvoudig hun Mitsubishi (PH)EV opladen met zelf opgewerkte zonne-energie, of vanuit de autobatterij energie terugleveren voor thuisgebruik. Het DDH draagt bij aan het verlagen van de energierekening en dient tevens als noodstroomvoorziening.

Net als de auto is het DDH te koop bij de Mitsubishi-dealer. Bij de verkoop zijn ook de installatie en het onderhoud3 van de technologische componenten inbegrepen.

Voordelen van het DENDO DRIVE HOUSE

  • Gebruikers dragen bij aan het terugdringen van broeikasgassen door zonne-energie te gebruiken voor huishoudelijke apparaten en autoritten.
  • Het DDH fungeert tevens als noodstroomvoorziening en kan de stroom uit de autobatterij gebruiken voor huishoudelijk gebruik, bijvoorbeeld bij een storing in het elektriciteitsnet.
  • De Mitsubishi-dealer verkoopt het DDH als totaalpakket, wat het voor de klant eenvoudiger maakt om de benodigde onderdelen aan te schaffen.

Met de elektrificatie van zijn voertuigen streeft MCC naar een duurzame samenleving. Het DDH maakt de elektrificatie van voertuigen duurzamer door ze naadloos in het energiesysteem van huishoudens te integreren. Het DDH voegt op die manier extra waarde toe aan de elektrificatie van voertuigen.

1. Vehicle to Home-technologie: een systeem dat huishoudens voorziet van energie uit autobatterijen van (PH)EV’s.
2. De thuisaccu zit niet bij de verkoopproef inbegrepen.
3. In verschillende landen wordt de installatie en nazorg door derden verzorgd.

The post Mitsubishi Motors start verkoop DENDO DRIVE HOUSE in Japan appeared first on Pers Mitsubishi Motors.