Meteen naar de inhoud

Mitsubishi Motors ook in 2020 naamgever NK Surftour

  • door

De nationaal surfkampioenen van 2019 – Mirna Boelsma en Kaspar Hamminga – rijden momenteel in een Mitsubishi Eclipse Cross. Dankzij de ondersteuning van Mitsubishi Motors kan Exventure Sport & Events, dat namens het Watersportverbond het NK Surftour organiseert, de tour naar een hoger niveau brengen. Dit is belangrijk voor de Nederlandse surfers om te kunnen aansluiten bij de wereldtop.

Het wedstrijdconcept van het Mitsubishi Motors NK Surftour dat in 2019 gelanceerd werd, wordt ook in 2020 gehanteerd. Er staat eerst een wedstrijd op Texel op het programma, waar de surfomstandigheden dankzij de ligging in de Noordzee vaak goed zijn. Daarna volgt een wedstrijd in Scheveningen, op de bekende surflocatie naast het Havenhoofd.

Tijdens de twee Nederlandse events strijden de deelnemers om een plek in de finale in het Franse Vieux Boucau. De top 4 van de ranking na Texel en Scheveningen wordt uitgenodigd om in oktober met een aantal auto’s van Mitsubishi Motors naar de finale in Vieux Boucau af te reizen.

In samenwerking met Surfblend is voor deze locatie in Frankrijk gekozen vanwege de surfomstandigheden die daar vrijwel het gehele jaar ideaal zijn. Tijdens de finale nemen de surfers het meerdere keren tegen elkaar op om te bepalen wie uiteindelijk de Nationale Kampioenen van 2020 zullen worden.

The post Mitsubishi Motors ook in 2020 naamgever NK Surftour appeared first on Pers Mitsubishi Motors.