Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Postimet e Fundit

#81
Space star / SRS-lampje Spacestar 2004
Last post by Jump1975 - Dhjetor 16, 2023, 05:17:22 MD
Nog steeds erg blij ben ik met onze Spacestar-automaat, die we al 6 jaar rijden.
Sinds de zomer brandt bij ons ook het SRS-lampje. Ik vind op internet mogelijke oorzaken als  een Crash Sensor, een Gordelsensor en op dit forum ook over een airbag-ring in het stuur.
Weet iemand waar de zogenaamde Crash Sensor verstopt zit? En de gordelsensor? Die ring fixen of vervangen, die laat ik aan me voorbij gaan.
Zijn er nog meer enthousiastelingen met deze droomauto?

En nog een klein vraagje...de kilometerteller wordt verlicht door 2 lampjes? Weet iemand welke lampjes dat zijn (precies)? Dat demonteren lukt wel, maar dan weer monteren en naar de materialenhandelen rijden, zie ik tegen op. Liever bestel ik het lampje vooraf (de bovenste lijkt stuk te zijn).

Alvast bedankt!

Groet, Johannes
#82
Lancer / Nieuw mitsubishi eigenaar
Last post by Xanthosius - Dhjetor 14, 2023, 07:06:28 MD
Heey welkom op het forum, welke onderdelen zoek je precies?
#83
Techniek en Tuning / ontsteking stroomverdeler defe...
Last post by Keezx - Dhjetor 14, 2023, 07:03:30 MD
Tja, dat roept de vraag op om welke motor het hier gaat...
het dichtste bij komt de 4G18 en die heeft geen stroomverdeler.
Dus welke motorcode en welk onderdeel zoek je?

Edit: in een andere draad duikt de 1.5 12 klepper van 1992 op en b.v. Winparts heeft daar nogal wat onderdelen voor.
Een ander mogelijkheid is Eric de Kort, ook bij onderdelenlijn aangesloten, als je wat aanvraagt dan en hij heeft wat dan meldt ie zich wel...
#84
Te koop gevraagd / Help. Ik zoek een ontsteking s...
Last post by Alfreddg - Dhjetor 14, 2023, 06:21:09 MD
Te koop gevraagd een ontsteking stroomverdeler voor een MITSUBISHI Lancer IV Hatchback (C6_A, C7_A) 1.5L Benzine bj van 1989, 90 PK.
Ben zo blij met mn auto en ik kan er niet meer probleemloos mee rijden.
#85
Lancer / Nieuw mitsubishi eigenaar
Last post by Alfreddg - Dhjetor 14, 2023, 06:19:44 MD
Beste leden, Ik heb een mitsubishi lancer 1.5 van mn ouders gekregen. Ik ben er erg blij mee. komt uit 1992 en heeft maar 107 000 op de teller. Maar helaas de pret is van korte duur. Geen onderdelen te krijgen voor deze auto.
#86
Techniek en Tuning / ontsteking stroomverdeler defe...
Last post by Alfreddg - Dhjetor 14, 2023, 04:33:25 MD
Te koop gevraagd een ontsteking stroomverdeler voor een MITSUBISHI Lancer IV Hatchback (C6_A, C7_A) 1.5L Benzine bj van 1989, 90 PK.
Ben zo blij met mn auto en ik kan er niet meer probleemloos mee rijden.
#87
Techniek en Tuning / Ruitenwisser zat los maar inee...
Last post by SpacyStar - Dhjetor 14, 2023, 10:57:17 PD
Hallo allemaal!

Hier een Mitsubishi Space Star fan / bestuurder sinds 2013!

In het kort mijn vraag: Mijn ruitenwisser linksvoor was losgegaan, maar doet het ineens weer. Moet ik hier naar laten kijken?

Mijn vraag in boekvorm:

Een paar weken geleden ging ik 's avonds "even snel" mijn vrouw naar het treinstation brengen, het was net aan het vriezen, de ramen leken ijsvrij maar er zat wat vocht aan de binnenkant van de voorruit dat pas weg ging m.b.v. een anti-ijs-spray. Vervolgens heb ik uit een reflex mijn ruitenwissers aangezet, maar die zaten vastgevroren... De rechter wist zich los te werken en deed zijn best, de linker heeft op dat moment besloten dat ie daar niet aan mee kon doen en bleef zitten waar ie zat... Eenmaal bij het station aangekomen had ik even tijd om er naar te kijken, de linker wisser hing los en liet zich onafhankelijk van de rechter verplaatsen... Shit.

Het weer zat de afgelopen dagen tegen dus heb ik het een tijdje zo gelaten. Vandaag schijnt de zon, ik pak de workshop manual erbij, print wat blaadjes uit, pak wat gereedschap en wandel vol frisse tegenzin naar mijn auto. Daar aangekomen haal ik wat gebladerte weg en merk ik dat de ruitenwisser niet meer vrij verplaatst kan worden... Ik probeer ze uit en ze doen ze het beiden weer... Huh?

Uit ervaring kan ik zeggen dat dingen altijd verder kapot gaan, dat iets zichzelf kan ontkapottificeren is nieuw voor mij...

Nu kan ik er op gokken dat het echt gewoon hersteld is, dat er een soort "overbelasting beveiliging" op zit die tijdelijk iets heeft losgekoppeld, maar daar zie ik op de technische tekening niets van terug... Blind aannemen dat ie het wel gewoon zal blijven doen lijkt me onverstandig bij dit soort dingen, ze moeten betrouwbaar werken! Maar een garage bellen met de klacht: "Mijn auto doet het" is ook raar en zal waarschijnlijk geld gaan kosten, mogelijk zonder dat ze er iets aan gaan doen.

Klinkt dit bekend? Is er iets beschadigd waardoor het probleem terug zal gaan komen?

Het gaat om een Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun SE uit 2003.
#88
Space star / Startmotor space star uit 2001
Last post by Keezx - Dhjetor 07, 2023, 03:10:29 MD
De startmotor bij de 4G18 motor zit aan de achterkant van motor/bak en moet, zoals ik het zie vanaf de onderzijde benaderd worden, lijkt me een stuk makkelijker.
Weet niet of het anders is bij de andere motoren.
Zie de foto van de bakzijde...
Rechts het gat voor de startmotor, hij zit dus achter de motor...


Voor je begint , accukabels los (misschien ten overvloede...)
#89
Space star / Startmotor space star uit 2001
Last post by Leo - Dhjetor 06, 2023, 02:57:24 MD
Goedemiddag allemaal. Eindelijk is mijn registratie gelukt. Fijn dat ik lid mag zijn. Ik heb een vraag. Mijn startmotor blijft hangen. Ik heb een vermoeden waar hij zit gezien de loop van de kabels vanaf de accu. Kan ik deze startmotor van bovenaf demonteren? Heeft er iemand hier ervaring mee ? Ik hoor het graag van jullie. Bijvoorbaad mijn Dank voor jullie kostbare tijd. 

Mvg leo 
#90
Audio, Video en Electronische gadgets / Achteruitrijcamera
Last post by MarkW - Dhjetor 05, 2023, 02:03:27 MD
Misschien dat hij niet goed gemonteerd zit. En anders moet je hem laten kalibreren. Hiervoor kun je waarschijnlijk het beste naar dealer gaan, aangezien daar meestal speciaal gereedschap voor nodig is.