Auteur Topic: Autoblog: Update Mitsubishi Outlander PHEV: komen ze nog op tijd?  (gelezen 8121 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mies75

  • Gast
Autoblog: Update Mitsubishi Outlander PHEV: komen ze nog op tijd?
« Gepost op: juni 06, 2013, 11:51:32 am »
Letterlijke tekst:


Het zijn niet alleen supercars die hier de klok slaan, wij denken natuurlijk ook aan onze 0%-bijtellingsgeile medemens. In het kader daarvan een kakelverse update omtrent de door accuproblemen geplaagde Outlander PHEV. Komen ze nog voor 2014 naar Nederland?
[/size]We belden met Willem-Jan Oosterveld, PR-manager van Mitsubishi Nederland. De hoofdpunten uit het gesprek vind je in onderstaande tekst.
[/size]Eind maart werd duidelijk dat er een fout in het productieproces van de accu’s was geslopen, welke moeilijker te herstellen bleek dan aanvankelijk verwacht. Een maand later zat er nog steeds geen schot in de zaak.
[/size]Ook in de tussenliggende periode is er geen enkele Outlander meer geproduceerd, en deverwachting (let wel: dit is geen enkele garantie) is nu dat de productie eind augustus herstart kan worden. De eerste exemplaren zouden dan eind september, danwel oktober bij de dealer moeten staan.
[/size]De productiecapaciteit in de fabriek in Japan is vergroot van een aanvankelijke 2.000 exemplaren naar 4.000 exemplaren per maand. In theorie betekent dit dat er 12.000 exemplaren naar Nederland kunnen komen, mits alles goed gaat. In totaal hebben 10.500 klanten de indicatie ‘levering voor eind 2013′ gekregen. Als je er nu eentje bestelt is de indicatie februari/maart.
[/size]In de fabriek van Japan is sprake van een korte zomerstop van 8 tot 10 dagen, maar indien er al geproduceerd kan worden, dan lijkt het Oosterveld niet onaannemelijk dat er extra shifts gedraaid gaan worden. Overigens schijnt het zo te zijn dat de accu’s na de productie (die, voor de goede orde, bij een externe leverancier plaats vindt) even een tijdje (3 weken) moeten ‘afkoelen’/'rusten’ alvorens ze in een auto gemonteerd worden, maar dit is informatie die we niet officieel bevestigd krijgen.
[/size]Resumerend kan je zeggen dat het in prinicipe niet onmogelijk is dat alles wordt geleverd zoals oorspronkelijk was voorzien, maar dan moet de productie wel in augustus starten, en mag er helemaal niets meer mis gaan. We kunnen ons voorstellen dat ze de komende maanden meer dan eens met samengeknepen billen zullen zitten op het kantoor van Mitsubishi Nederland.
[/size]Eind augustus/begin september zullen we er ons licht wederom opsteken, tenzij voor die tijd positief bericht volgt.
[/size]Gaat het allemaal niet volgens plan, dan zit het er in dat een deel van de klanten (of in het ergste geval allemaal) geen 0%, maar 7% bijtelling zal moeten aftikken. Nog steeds geen wereldschokkend bedrag, maar als je met 0% rekening mee hebt gehouden wil je niet dat de kosten hoger uitvallen.

Mitsubishi Owners Club Forum

Autoblog: Update Mitsubishi Outlander PHEV: komen ze nog op tijd?
« Gepost op: juni 06, 2013, 11:51:32 am »