Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Colt vraagjes

Filluar nga Anonymous, Mars 14, 2004, 03:17:21 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Anonymous

Hallo iedereen,

Ik ben hier net nieuw en ja je hoort em al aankomen ik kan eerlijk gezegd wel wat hulp/tips etc gebruiken.
Eerst ff wat info

Ok, ik heb net 5 maand terug mn rijbewijs gehaald en uiteraard wil je dan ook gelijk een auto Smile Ik heb uiteindelijk gekozen voor een mitsubishi Colt omdat ik het gewoon super mooie auto's vind, daar  komt bij dat over het algemeen japanse auto's erg betrouwbaar zijn en ik wordt zowieso helemaal gek van al die golfjes e.d.
Mn pa heeft ook megekozen hoor , hij heeft zelf namelijk een carisma.Zelf heb ik niet echt veel verstand van auto's en de techniek enzo. Vandaar deze thread.

Om precies te zijn gaat het om de volgende auto:

Colt 1.3 GLI  2 deurs ik dacht dat het model JC0 was, hij is van de 2e maand van Mei 1996. Toen ik hem kocht zat er al een houtenlook dahsboard in, klein dak spoilertje, stootlijsten bij de deuren, en meegespoten bumpers met voorin verstralers, ook zaten er al andere banden en lichtmetalen 5-spaaks velgen op van mitsubishi zelf.
Hierbij heb ik zelf nog een Sebring sportuitlaatje laten zetten en heb ik zelf een sportfilter erin gezet (hij heeft nu al een aardig mooi geluidje).
Volgende week wordt hij verlaagd (zodra die verlaagd is komen er foto's hier van).

Wat ik dus wil weten is waar ik (2ehands) onderdelen kan bestellen en misschien waar ik ze kan laten monteren e.d.
Of misschien hoe ik ze zelf kan monteren, ook ben ik op zoek naar relatief goedkope/makkelijke manieren om hem optisch te tunen maar ook motorisch nog meer power te krijgen (niet makkelijke en goedkope manieren zijn ook welkom hoor :p).

Aantal dingen die ik nog wil op mn colt:

Body-kit (skirts enzo dus)
nieuwe velgen en banden
verlagen (komt binnenkort dus)
witte zij-knipperlichten
witte koplampen
bijpassende achterlampen
spoiler
Nieuwe stoelhoezen
mitsubishi hoofdsteun hoesjes
Booskijkers
Motorkap luchtinlaat (?)

Technisch weet ik niet echt waar ik meer power door kan krijgen, geloof in elk geval dat een nieuwe spruitstuk wel helpt? klopt dit?

dit was het zo wel ongeveer dacht ik, updates en nieuwe vragen zal ik hier bij zetten als ik er op kom.
Heel erg benieuwd of er mensen hier zijn die me kunnen helpen , al denk ik van wel, zitten hier vast wel specialisten Smile

hier vast een voorproefje van toen ik em net had:




dus alle tips e.d. welkom

B.v.d
een groot mitsubishi (colt) fan

greetz 1300GLI

(sorry verkeerde gedeelte van forum denk ik) Mad

Anonymous

#1
Welkom op het forum.

- Booskijkers van KT tuning kan ik je wel bezorgen (www.newstylemotorsport.com
- witte knipperlichten van de zijschermen: kun je bij de dealer bestellen
- Velgen en banden kun je het beste bij de plaatselijke bandenboer checken. In Emmen zit ook een grote velgenzaak. Ik weet niet of dat optioneel is. Ik kom er regelmatig langs met de vrachtwagen.
- Koplampen en achterlichten van een nieuwer model (2003 bijv.)
- Motorkap luchtinlaat, kopen en LATEN doen door een spuiter of iets dergelijks.

Ben je opzoek naar nog meer dingen voor jou colt, zou ik eens kijken op http://www.schubbis-garage.de">www.schubbis-garage.de

Anonymous

#2
Citim nga: "Boemtjing"Welkom op het forum.

- Booskijkers van KT tuning kan ik je wel bezorgen (www.newstylemotorsport.com
- witte knipperlichten van de zijschermen: kun je bij de dealer bestellen
- Velgen en banden kun je het beste bij de plaatselijke bandenboer checken. In Emmen zit ook een grote velgenzaak. Ik weet niet of dat optioneel is. Ik kom er regelmatig langs met de vrachtwagen.
- Koplampen en achterlichten van een nieuwer model (2003 bijv.)
- Motorkap luchtinlaat, kopen en LATEN doen door een spuiter of iets dergelijks.

Ben je opzoek naar nog meer dingen voor jou colt, zou ik eens kijken op http://www.schubbis-garage.de">www.schubbis-garage.de

Thx man, hier heb ik dus al heel veel aan, ben al bezig met rondneuzen....
maar 1 ding heh, die site met die bodykits zit bijvoorbeeld in Sydney, dit soort bedrijven niet dichter in de buurt zodat ik wat verzendkosten kan besparen? en zon bodykit eronder zetten kan ik zelf ook niet, zouik hiermee naar een garage ofso kunnen gaan?

en nog over die witte lampen is het mogelijk om van nieuwere modellen de lampen te gebruiken? dat past gewoon?

groeten

Anonymous

#3
Ja dat past gewoon. Die bodykits kun je bijvoorbeeld bij http://www.atectuning.nl">www.atectuning.nl bijvoorbeeld bestellen. Wanneer je ze laat spuiten zou ik ze ook door de spuiter laten monteren. Maar voordat je het hele spulletje laat spuiten moet je het eerst even "passen" op de Colt.

Anonymous

#4
hoi

gewoon naar coltco gaan www.ralliart.de -> zuberhoren ->colt) kost een beetje maar je hebt wel iets heel gaafs  ,hoe ziet hij er uit ,zie mijn avatar <------

succes met je auto en veel rijplezier


groeten gerard

Anonymous

#5
Ah thx.
Ik heb ook een site gevonden waar je zelf zon nieuw spruitstuk eronder kan zetten, waardoor die zon 5 a 10 meer pk erbij krijgt.
Heb jij dit ook zelf gedaan?

en damn dat ziet er idd erg vet uit met die bodykit, gruwelijk mooi.
Is trouwes de enige site die ik heb gezien waar duidelijk aan staat geduid wat het kost. Nu heb ik die 2226 euro wel voor die bodykit maar voor een 1.3 vind ik et iets te veel geld hehe :] ik heb et er nie voor over eigenlijk.

btw die fotos van mij ( ik weet t, aardig onduidelijk ) is dat wat? mn auto ziet er wel leuk uit al toch?

Anonymous

#6
ziet er erg leuk uit alleen jammer dat ie rood is (ben niet zo'n fan van rood) maar maak volgende keer de foto's overdag. Nice velgjes!
Ik heb er ook niet zoveel voor over. Dan hangt de helft van de auto eronder...maar ieder zijn eigen keuze. Waarom zijn trouwens alle site voor colt tunen duits...verschrikkelijk.

Anonymous

#7
De meeste sites zijn in het Duits, omdat de tuningsscene in Duitsland gewoon zo gigantisch groot is. In Nederland vinden de mensen (woorden volgens autoweek) de Colt maar een suffe auto (waar ik het absoluut niet mee eens ben). De tuningsscene voor de Colt / Mitsubishi is in Nederland erg klein, vandaar dat je weinig sites in het Nederlands vind. Heb je dat geld niet over voor een bodykit dan zul je zelf moeten construeren (wat dus veel in Duitsland gebeurt) dus een lip eronder maken en de voorbumper zelf veranderen dus. de firma Giacuzzo ( www.schubbis-garage.de


Anonymous

#8
hoi

die prijzen voor dat bodypakket zijn ex verzend kosten .
ik ben momenteel zo'n colt aan het bouwen ,foto's volgen later dit jaar .
ik heb een spruitstuk van rpw uit australie gekocht via coltco ,je merkt het echt goed ,ik heb ook een 1.3 en heb nu iets meer als 100 pk
(wel met andere luchtfilter , highflow uitlaat, en een benzinedruk regelaar en rijd nu 11,5 sec op 2oo meter.)
je kan het net zo duur maken als je zelf wilt,maar als je met een budget zit weet coltco altijd wel iets te vinden voor je .

groeten gerard

Anonymous

#9
Motorisch tunen doe ik maar niet... weet echt helemaal niks van een motor van een auto af kan net de olie vinden dus durf daar gewoon nix aan te doen. Tis al een 1.6 dus die trekt toch al behoorlijk en hoef toch niet in 10 seconden op de 100 te zitten.
Wel mooie kleur die paarse ziet er echt stoer uit. Kga denk meer wat aan het interieur doen vind ik leuker (zie ik ook meer van zit er toch vaker in dan ik ervoor sta), en vind hem zonder skirt al best sportief uitzien. Misschien als ik later meer geld heb maar voor nu is het op  Mad

MitsuRulez

#10
http://www.aldor.nl/nederlands/htm/index.htm

Daar kan je ook Giacuzzo bestellen. Is weer wat dichterbij. Hij kan het volgens mij ook in kleur leveren, maar dat weet ik niet zeker Question

Anonymous

#11
Mja ik moet idd maar een keer naar coltco toegaan...... ff stukje rijden maar dat moet ik dus ff plannen. G aik daar wel eens kijken of ze wat dingetjes kunnen doen aan mn coltje.

Spruitstuk wil ik graag verwisselen zoals hier op de site staat vermeld, maar denk dat ik dit betrer kan laten doen. Zou dit niet mogelijk zijnbij een garage hier in de buurt? mar ff informeren.

En Gerard jij hebt die bodykit gekocht of wat?
EN doe je dit zelf allemaal met je auto qua tunen?

Anonymous

#12
Citim nga: "MitsuRulez"http://www.aldor.nl/nederlands/htm/index.htm

Daar kan je ook Giacuzzo bestellen. Is weer wat dichterbij. Hij kan het volgens mij ook in kleur leveren, maar dat weet ik niet zeker Question

jmmr dat er geen mitsubishi tussenstaat Smile

Anonymous

#13
ja zeker jammer want die is in waalwijk daar ben ik binnen een kwartier!

MitsuRulez

#14
Citim--------------------------------------------------------------------------------
 
MitsuRulez schreef:
http://www.aldor.nl/nederlands/htm/index.htm">http://www.aldor.nl/nederlands/htm/index.htm

Daar kan je ook Giacuzzo bestellen. Is weer wat dichterbij. Hij kan het volgens mij ook in kleur leveren, maar dat weet ik niet zeker  


jmmr dat er geen mitsubishi tussenstaat


Stuur 'm maar een mailtje, dan zal de foto's sturen die Martijn (boemtjing) heeft geplaatst Exclamation