Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Elektrische Chauffeursstoel

Filluar nga MarkB, Dhjetor 22, 2022, 06:15:33 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

MarkB

Hallo, Sinds vandaag eigenaar van een Outlander uit 2008 en sinds vandaag ook lid geworden van dit forum. Ik heb dan ook gelijk een vraag. De elektrische verstelling van de chauffeursstoel lijkt deels niet te werken. Op de stoel zitten 2 knoppen, de rechtse knop bedient de leuning. Deze knop lijkt maar deels te werken, achterover werkt wel, voorover werkt niet. De leuning van de chauffeursstoel ligt nu geheel plat en we krijgen deze dus niet meer voorover. Doen wij iets verkeerd of is er wat kapot?
En als er wat kapot is, wat zou dat kunnen zijn (zekering of wat anders)? Terug naar de garage is helaas op dit moment geen optie dus hopelijk hebben jullie idee hoe ik dit opgelost krijg. Gr. Mark

Keezx

Zekering zal wel niet , aangezien het deels wel werkt.Meest voor de hand liggend is de schakelaar want hetzelfde motortje dient doorgaans voor meerdere bewegingen door omkeren.Je zou eens kunnen beginnen met de stekker op de schakelaar(s) lokaliseren en testen, kan je ook problemen met de bedrading uitsluiten.

MarkB

Dank voor jouw reactie. Nu ben ikzelf alles behalve technisch, dus bij het 2e deel van jouw reactie moet ik helaas afhaken. Maar als ik je goed begrijp denk jij dat de schakelaar wellicht defect is. De schakelaar doet het wel, echter alleen om de leuning achterover te laten gaan, dat deel werkt. Naar voren werkt niet, dat deel werkt dus niet. Als het de schakelaar is dan moet ik er zo wie zo de garage naar laten kijken. Mochten er nog andere ideeën zijn, ik hoor ze graag. ga in tussentijd toch even de zekering na, weet inmiddels dat zekering 24 betrekking heeft op de elektrische stoel. Dat is ook wel zo´n beetje het enige dat ik wel zelf kan.

Keezx

#3
Tja, als de zekering eruit lag zou de stoel helemaal niks doen....Om de stoel voorlopig weer in bruikbare positie te krijgen zou ik zelf 12 V direct op het motortje proberen te zetten, met een bromfietsaccu o.i.d. en dan, als tie werkt,  er voorlopig maar af te blijven.Moet je natuurlijk wel het motortje weten te vinden (vermoedelijk onder de stoel)

MarkB

#4
Dank je Keezx maar daar ben ik niet handig genoeg voor helaas, dus ik denk dat enige oplossing is dat garage er naar kijkt. Wel vervelend, wij gaan 28ste met auto op vakantie en dat zou deze keer met de Outlander zijn maar ik vrees dat dit niet gaat lukken omdat ik vermoedelijk geen garage meer ga vinden die het daarvoor heeft opgelost. Mijn gevoel zegt dat de motor die de leuning bedient vervangen moet worden, of de schakelaar.

Keezx

#5
Inderdaad heel vervelend , temeer daar het eigenlijk een onbenullig probleempje betreft, het zou jammer zijn als een vakantie niet doorgaat omdat een stoel in de luie stand staat...
Gevoel moet je er buiten laten, het is gewoon een kwestie van zoeken met de methodiek van dingen uitsluiten.Vraag een lokale garage, als ze weinig tijd hebben, of ze even die stoel in een bruikbare stand voor je kunnen zetten, defintief fixen kan later wel.
PS, eigenlijk zou je , als zulke dingen al een probleem zijn, geen 14 jaar oude auto moeten kopen, loop je niet leeg op de aankoop, dan wel op het fixen van onbenullige dingetjes

MarkB

We hebben het het kunnen fixen met hulp van onze garage (niet de garage waar we de outlander hebben gekocht, wel de garage waar ik al 25 jaar kom voor onderhoud). Schakelaar bleek defect, garage heeft het eruit gehaald en heeft mij verteld waar ik zeer waarschijnlijk een andere kon halen (demontage bedrijf, gespecialiseerd in Japanse auto's). Hadden daar inderdaad 2 Outlanders staan met electrische stoel (en stuk of 10 met gewone stoel) waar ik bij beiden de schakelaar uit heb gehaald, 1 deed het ook niet, de 2e wel, hierdoor kon ik de leuning weer rechtop zetten. Schakelaar die er nu in zit ook niet 100% omdat het omhoog en omlaag zetten van de zitting niet lijkt te werken maar voor nu en de aankomende vakantie geen probleem. Uiteindelijk was het voor 35 euro gefixed. Bedankt voor het meedenken. Fijne dagen en een goed en gezond 2023.

Keezx

Zo mag ik het graag zien , dat dingen opgelost worden.... :)