Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Eindelijk weer een Galant

Filluar nga menno, Shtator 15, 2018, 10:53:24 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

menno

Op dit gedeelte van MOC zijn relatief weinig en recente Galant posten te vinden. Dat begrijp ik wel. 1- De Galant wordt sinds 2004 niet meer in NL verkocht, 2- de meesten zijn waarschijnlijk vanwege de rot uit de registratie verdwenen, 3- om de één of andere reden bestaat er wel een ander forum voor de Galant Fans. Daar postte ik al jaren zo mijn dingetjes, want ik heb jawel een Galant. Of twee, of vijf, maar eigenlijk 4 en nog een aparte. Maar daarover later misschien meer. GF is een zeer gemoedelijk en vriendelijk clubje. Maarrr, sinds 14 augustus, ik was net terug van vakantie, kan er niet meer gepost worden. Waarom weet ik niet, vermoedelijk iets met een bug of update en aangezien ik geen IT specialist ben kan ik er ook niets aan doen. Dus wat nu? Toen herinnerde ik me de MOC en ben gaan kijken. En kijk: een club met enthousiastelingen. Het eerste (laatste) bericht dat ik las op het subforum Galant vond ik wel wat stuitend: 'Ik ben Rob uit Lisse, eigenaar van een rood Galant 2.0 GLXI dat ik na 18 jaar ga verkopen :( '. Dat was 16 februari 2018. Op dezelfde dag bood Rob deze auto uit 1998 te koop aan voor 2200 euri en volgens deze post was het een fantastische auto. Hèhè? Dan doe je hem toch niet weg?

Eerlijk is eerlijk, ik heb zelf ook de nodige Galants versleten. Ik rij nu in nummer 12, en af en toe in nummer 4. Allemaal van de 8e generatie met die stoere neus. Alle uitvoeringen heb ik nu wel gehad, behalve de diesel en GDI. Ik ben niet zo'n fan van diesel (hoewel ik wel ergens een diesel van een ander merk heb weggestopt), en zeker niet van de GDI waarmee de Galant werd uitgerust. Ik heb de indruk dat die motoren storingsgevoelig zijn, maar misschien vergis ik me.

Waarom Galant? Ooit zag ik op een camping in DK een donkerblauwe station staan. Ik was meteen weg van de looks. Later, toen ik na een ongeluk weer voor de keuze stond welke auto het ging worden, ontdekte ik de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze auto. En tot mijn verrassing voor een aangename prijs. Blijkbaar is deze auto nooit erg populair geweest. Ik begon met een 2.0 GLXi, zo eentje die Rob in de aanbieding had. Deze werd al binnen het jaar opgevolgd door een V6. En weer later kwam een VR-4 voor de deur te staan. Inmiddels heb ik een klein magazijntje met onderdelen opgebouwd. Zo sleutel ik zelf, maar door tijdgebrek laat ik de grote klussen door een garage doen zoals distributie en versnellingsbak wisselen.[size=78%] [/size]

4Koen63

Welkom Menno op het MOC forum,


of moet ik zeggen: welkom terug?!


Leuk dat je je weg naar het MOC forum hebt gevonden. Gek dat het GF forum het niet meer doet.
Ik heb ooit ook een Galant in bezit gehad, ook een 8G uiteraard. Ik had de 2.4 GDI waar ik stiekem toch wel over te spreken was. Oké, ik had liever de V6 gehad, maar deze auto kwam bij toeval op mijn pad en had een bekende historie.


Het MOC forum heeft haar hoogtijdagen qua drukte ook al achterwege, mede door de opkomst van Facebook, waar ook een MOC-pagina op actief is.


Greets,


Koen

4Koen63

Kudows voor je prachtige Galant trouwens  ;D

menno

Dank je Koen!


Ik zal ook eens op FB kijken.
Idd heb ik me eerder laten registreren als 'menno', maar dat was ik ff vergeten.
Ik zag het onlangs aan een reactie die ik eerder op MOC geplaatst had.
Dus heb ik me opnieuw laten registreren.


In the mean time: GF is weer in de lucht. Maar ik zal MOC niet weer vergeten.
En over dit witte monster, Sophia geheten, zal ik jullie op de hoogte houden!