Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

nieuwe outlander ( voor ons dan )

Filluar nga just_me, Mars 15, 2016, 01:07:26 PD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

just_me



goedenavond allen,

wij hebben vorige week donderdag onze outlander opgehaald en zijn hier meteen met dank aan Remco G. ( ook clublid ) aan begonnen om orde in de chaos te krijgen.

de outlander is uit 2003 en heeft beetje alles aan boord van luxe wat er is,
het is de 4wd, 2.4 liter in automaat met leer.

en..  hij is brandweer rood, letterlijk.

https://db.tt/RgfsZO5H
https://db.tt/YhjIBQQ7
https://db.tt/uFON4R9F

het is een oude calamiteitenvoertuig van de brandweer regio branbant noord geweest en hierdoor is de kofferbak en sommige dashboard delen wat aangepast.

zo zitten er wat schroefgaatjes in de middelconsole, is het gehele orginele kofferbak aankleding verwijderd zoals vloer en de 'hoedenplankrol'.
de middelconsole wil ik toch gaan vervangen met de tijd voor een 2 dins radio met navigatie en de kofferbak weet ik nog niet helemaal.
Er ligt nu een trespa plaat over de gehele vloer waardoor er volwaardig reservewiel onder past en ik de ruimte eronder naar eigen inzicht kan gebruiken.
dus ik denk dat ik alleen de trespa plaat ga bekleden met tapijt tegen het schuiven van de boodschappen etc. wel ben ik opzoek naar de rol om eventuele spullen een beetje uitzicht te kunnen leggen.
Ook al zijn de achterste ramen allemaal vrij donker.

met eruit knippen van de diverse atributen die de brandweer nodig had zijn ze wat rigureus aan het knippen geweest.
zo werkte de parkeersensoren voor en achter niet. en werkt de intrieurverlichting niet zodra 1 van de deuren geopend word.
en werkte de verstrallers onder de kentekenplaat niet.

vanaf vrijdagmiddag tot aan zaterdag middag ben ik samen met Remco bezig geweest om uit te puzzelen wat er nu nog in de auto zat, wat niet en vooral wat weg kon, of wat ze hebben laten zitten wat ik kon gebruiken ;D .


ah fijn, je begint altijd wat voorzichtig en wil niet te veel demonteren, maar uiteindelijk lag het hele interieur eruit op de voorstoelen,
het hemeltje ( hoewel die achter wel los was ), en het grote vaste deel van het dashboard nog in de auto..


bleek dus dat er nog aanwezig was in de auto, de 100W speaker net achter de voorbumper, het gehele track and trace systeem, alle GPS antennes, ook die op het dak, en werkelijk alle bekabeling die niet in het zicht was, dus na heel lang puzzelen en draadjes volgen en wegknippen wat dus echt niet meer in gebruik, of niet nodig, was hadden we een hele (!!) kruiwagen vol met draad en kastjes en tywraps.


dus toen aan de puzzel gegaan om ieder geval de parkeersensoren weer werkend te krijgen.
na heel wat soldeer werk aangezien iedere sensor en de aansturing voor het display was afgeknipt toch weer werkend gekregen!  8)


https://db.tt/4dHj3ZkE
https://db.tt/l8uMjdMF


het enige wat nog niet werkt is de interieur verlichting bij openen portieren.. vermoeden is dat ze bij het verwijderen van het alarm de kabelboom niet hersteld hebben.


maar ik had ook paar vragen.


achter de bediening van de ACC mis ik 2 lampjes, achter de spiegel en koplampverstelling is het lampje stuk, en van de mistlamp achter doet de aanlichting het ook niet. zijn dit allemaal dezelfde lampjes? dus de T4 neo wedge lampjes? en waar kan ik ze bestellen? ik heb er dus ook 2 met voet nodig.


gr. Kevin.