Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

project 1; mitsubishi eclipse 2.0 16v gsi

Filluar nga Stefanb, Shkurt 25, 2016, 06:25:59 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Stefanb

beste lezers,

Ik ga hiero mijn project opzetten en bijhouden met wat ik gedaan heb en van plan ben te doen samen met foto's e.d.

02-02-16

De eclipse gekocht van een handelaar en deze is 03-02-16 naar mijn huis toe gereden.

08-02

Remklauwen van koen opgehaald en deze gangbaar gemaakt voor de eclipse, wel kon ik er maar 1 plaatsen ivm het weer(tis een voortuin project :D ). Alleen helaas geen foto's meer van, wel was het interessant.

09-02

De remklauw nog voor zover gangbaar gemaakt en pas ergens eind van de dag kunnen plaatsen ivm weer.

12-02

Geprobeerd de remmen te ontluchten maar 1 van de 2 was niet gangbaar genoeg dus mocht deze eraf.

13-02

Remklauw eraf gehaald en goed gangbaar gemaakt, weer opnieuw geplaatst en uiteindelijk, het wiel ging weer rollen als de rem los was.

16-02

Een apk waardig bandje gehaald en laten monteren(oude band was geklapt) dus, tijd voor een test ritje(tegen niemand zeggen hoor ::) )
Ook gelijk kvs bijvullen, komt het er ook gewoon weer uit zetten, scheurtje in kvs slang van of naar de kachel... :(



18-02

Ff snel een test ritje gemaakt om de remmen te testen en kijken wat de auto verder doet, remmen doen het en abs ook. Wel gaat het terug schakelen van 2 naar 1 moeizaam en in een hogere versnelling heb ik hem ook niet gehad.
Ik hoop dat dit opgelost is zodra ik de versnellingsbak olie heb ververst.

21-02

Deur panelen eraf gehaald om de schakelaars voor electrische ramen en electrische spiegels te kunnen vervangen.
Ook eens kijken of ik nu wel of niet een setje deurspeakers erin ga zetten

25-02

Naar md performace een mailtje gestuurd voor onderdelen die nodig zijn voor de apk en nu hopen dat de prijs niet al te hoog is.
Ook van koen weer een lading spullen gekocht en hopelijk los ik daarmee al 3 tot 4 problemen op.

Ik ben nogsteeds aan het kijken voor andere velgen en ben er ook nog niet over uit maar ik kan tot die tijd wel deze velgen netjes maken en wie weet hou ik ze wel.



Zodra ik meer weet of gedaan heb dan word het hier onder erbij geplaatst

Stefanb

26-2

Kheb de auto weer op assteunen gezet en met moeite want de krik ging er net niet onder(en dan wil ik heb alsnog gaan verlagen ::) )
Ik ben eens goed gaan kijken naar de aandrijfashoezen en ik ben erachter dat 1 van de 4 best gescheurd is maar niet lek. Maar omdat ik de auto op de weg wil hebben doe ik er momenteel niks aan en hoop ik dat ie voor de apk heen kom.



27-2

Ik ben nog eens google op gegaan voor het kijken en vergelijken van motorolieën en zo ook de benodigde spullen opzoeken om te bestellen. Gelukkig ben ik erachter gekomen dat ik met een geschorste auto zonder apk naar een garage mag rijden(wel met alle bewijsstukken dat ik erheen ga), dat scheelt dus weer een hoop kopzorgen.

Ook ga ik vandaag de distributie kap eraf halen om de riem eens te inspecteren.
De multi riemen zien er voor zover ik kan zien aardig goed uit en ik denk dat als de airco word bijgevuld dat die het ook gaat doen.

4Koen63

Airco bijvullen zal hem niet worden.
In de Eclipse zit een aircosysteem dat moet gevuld worden met koudemiddel R12.
Koudemiddel R12 is inmiddels verboden omdat het een erg milieu-onvriendelijke stof is.


Je kan je aircosysteem ombouwen naar R134a (wat ik heb gedaan in mijn vorige Eclipse) maar dat is een aardig intensieve klus.

Stefanb

Bedankt koen, dan maar zonder hoor. wel is me opgevallen dat het lampje wat in de knop van de airco zit niet brand als ik deze indruk, misschien weer ergens een zekering maar das voor later.

28-02

Mijn linker spiegel heeft een barst dat dwars over het glas gaat, helaas in meerdere stukken eraf kunnen halen dus een ander glas of complete koplamp.

01-03

Een aantal spullen van koen binnengekregen en gelijk aan de knutsel gegaan en dan kom je erachter dat de koplamp van een eagle anders is dan van een eclipse, dan doe je maar het glas overzetten.


03-03

glas verwijderen en overplaatsen

linker is van mij


glas in warm water gelegd om zo de oude kit laag iets wat zachter te krijgen en het werkte ook nog :D



04-03 update
Vandaag de kvs slang van de kachel vervangen en de motor eens op temperatuur laten, wel is me opgevallen dat de uitstoot tot nu toe goed aanhoud(witte rook), zelfs als de motor warm genoeg is dat de ventilatoren aanspringen.
verder start ie goed en loopt ie rustig(900 tot 1000 tpm).

Ook heb ik het glas gekit/lijmt en dat is dus wachten tot het uitgehard is. Mocht iemand het willen weten, ik heb bison polymax van de bouwmarkt gebruikt om de spiegel te lijmen/kitten en ik ga morgen zien of het werkt.


Als het goed is komt a.s. donderdag een maat van me een apk check doen en als hij niks vind dan kan de eclipse naar de garage gereden worden.