Mitsubishi Owners Club Forum

Algemeen => Projecten en How to do's => Tema është filluar nga: Anonymous ne Mars 04, 2009, 10:29:23 PD

Titulli: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 04, 2009, 10:29:23 PD
Hallo fans,

Enige tijd geleden stond er op de website van Speurders een Galant te koop, het bleek om een niet alledaagse Galant te gaan, namelijk een Dynamic.  :?  :?  Zo stond de Galant ruim een jaar op het erf van de verkoper (foto's advertentie op Speurders)
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/04/1236179444-780.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1367336.html)(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/30/1238414768-210.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1447271.html)



De Galant Dynamic is uitgevoerd als GTI -16V - 4WD - 4WS - 4IS - 4ABS. Na de eerste contacten te hebben gelegd volgde de eerste kennismaking, daarin gaf de verkoper alle informatie die nodig was. Volledig ingevulde onderhoudsboekjes, de gehele geschiedenis van de auto, geen enkele onduidelijk hierover. Er waren wél technische problemen, na ons eerste bezoek heeft heeft mijn zoon Steven de auto aan een eerste onderzoek onderworpen, en als Mitsubishi monteur had hij snel zijn conclussie getrokken, de problemen waren van electronische aard. Na de eerste kennismaking volgde de tweede ontmoeting, waarbij de computer (ECU) is verwijderd, het probleem waren lekkende elco's die zich in de computer (ECU) bevinden, de motor liep nog wel, maar verschrikkelijk onregelmatig. Deze is volledig gereviseerd bij ACTronics. Inmiddels waren de laatste plooien glad gestreken en bij ons 3e bezoek aan Zeeland kon de koop worden gesloten. De Galant Dynamic was gered van de ondergang, want er had zich ook al een sloper voor de Galant gemeld. Op zondag 21-11-2008 werd de koop definitief gesloten.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/04/1236158733-710.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1366327.html)

Nadat Eric (de verkoper) ons nog eens extra had voorzien van een heerlijk bak koffie, volgde de reis naar huis, maar dat ging niet helemaal zoals gepland, na een aantal kilometers waren er problemen met de achterremmen, dat bleek uiteindelijk geen wonder want de auto had méér als een jaar stil gestaan, omdat de auto stond opgeslagen (geschorst) op het land van de verkoper, omdat één van de achterwielen behoorlijk heet werd, was er maar één oplossing, terug naar waar we vandaan kwamen. Steven had binnen een half uur het probleem opgelost, hij heeft aan beide zijde de remklauwen verwijderd en de zaak weer gangbaar gemaakt, noem het een soort noodreparatie, het probleem was opgelost. De rit naar huis verliep zéér voorspoedig, en ondanks dat de motor zolang had stilgestaan deed deze zijn werk voorbeeldig.

Na thuiskomst heeft Steven alles eens op en rijtje gezet, en een stappenplan gemaakt, er waren een aantal zaken die snel moesten worden opgelost, immers de APK was verlopen, en de Lambda sonde bleek stuk te zijn. Op de zaak heeft Steven de Galant uitgebreid gecontroleerd, en al snel werd duidelijk dat hij een pareltje in handen had, de auto bevond zich in uitstekende staat, een strakke bak zoals dat heet, motor liep perfect (pas 135.000 km gelopen) een perfect schakelende versnellingsbak, en een geruisloze cardanaandrijving voor het 4WD gebeuren. Nergens speling, of zaken die verontrustend waren, en de Dynamic ging dan ook probleemloos door de APK ook de Lambda sonde welke Steven voor 20 euro had bemachtigd deed zijn werk perfect, de eerste hobbel was genomen.

Er waren een aantal zaken die Steven zo snel mogelijk wilde doen, zoals andere velgen en de auto een grondige was en poetsbeurd geven, en zo is geschied. Voor een leuke prijs een stel prachtige velgen kunnen aanschaffen, en na een weekend wassen en poetsen was het resultaat zéér positief te noemen. Enkele dagen daarna heeft hij de nieuwsjaars meeting bezocht in de Meern, waar hij véél bewondering en waardering oogste met z'n nieuwe aanwinst, onze vriend Ghino zelf een fervent 6G Galant liefhebber heeft er een mooie foto van gemaakt!

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/04/1236160770-360.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1366404.html)

Maar Steven had ook nog andere plannen, hij had wel eens het idee geopperd om zijn Galant Dynamic te voorzien van een andere blok, om precies te zijn een 4G63 turboblok uit een VR4. Nadat andere plannen hieromtrent geen succes hadden, ben ik (Hans-GTI-tje) de vader van Steven, mij wat méér gaan verdiepen in deze materie, na een aantal contacten te hebben gelegd met verschillende bedrijven, bleek JDM de informatie te kunnen verschaffen waarnaar wij zochten, immers een motor-zwap vergt nogal wat zaken. Belangrijk is hierbij dat je weet waaraan je begint, immers een motor-zwap is niet een paar bougie's verwisselen. Ik kan jullie zeggen dat de contacten met JDM zeer open en constructief hebben gewerkt. Ik ben met de eigenaar van JDM (Bastian) een dialoog begonnen om elkaars vertrouwen te winnen, en ik moet zeggen dat werkt perfect!!! Intussen ga je je wat méér verdiepen in het blok wat je op het oog hebt, vooral de technische en elctronische kanten. Uit allerlei info blijkt dat het traditionele 4G63 standaardblok wat nu in de Dynamic hangt, een zeer betrouwbaar blok is, datzelfde geldt voor de turbo uitvoering. Nadat we waren voorzien van de nodige informatie en bleek dat bij de afgelopen zending ook een compleet 4G63 turbo blok aan boord was, hebben Steven en ik daar direct een optie op genemen, zo hebben we informatie gekregen van het inschepen, en werden wij van alles op de hoogte gehouden, op 13 februari is het schip in de haven van Rotterdam gearriveerd, op 20 februari zijn een aantal motoren bij JDM afgeleverd, waaronder het 4G63 turboblok. JDM heeft ons direct van alle informatie voorzien, en hebben alles netjes op foto's vastgelegd en ons toegestuurd. Op 7 maart gaan Steven en ik op bezoek bij JDM http://www.jdm-parts.eu (http://www.jdm-parts.eu) waar we alles rustig kunnen bekijken, en Steven een aantal zaken kan controleren, maar het spul ziet er allemaal goed uit, uit informatie blijkt dat het blok ongeveeer 90.000 km heeft gelopen, dus dat wordt best spannend. Intussen heeft Steven ook niet stilgezeten, zo is hij bezig met het aanleggen van een compleet naslagwerk, vol met technische informatie, maar ook complete electronische schema's, waarin b.v. de kabelboom uitvoerig staat beschreven en waarin hij precies kan zien waar de verschillen zitten tussen het non-turbo blok en de turboversie, zo hoeft hij niet de complete kabelboom te verwisselen en hoeft hij die alleen maar aan te passen, op de punten waar dat nodig is. Ik denk dat dit de juiste manier is om zoiets aan te pakken, aan de andere kant het is natuurlijk wel z'n vak hij weet als 1e automonteur waar hij op moet letten bij dit soort zaken. Kortom alles loopt tot nu toe zoals we gepland hebben, en na ons bezoek aan JDM beslissen we of alles doorgaat, de kans daarop is bijzonder groot. Zodra één en ander bekend is, zal ik jullie hiervan op de hoogte brengen.

Weer even terug naar de auto zelf, de auto bevindt zich echt in goede staat, toch was er een minpuntje iets waar we later pas achterkwamen, en waarvan de vorige eigenaar denk ik ook niet op de hoogte is geweest. Nadat de auto was gekeurd heeft Steven een aantal zaken uit de auto verwijderd, o.a. de achterbank en kofferbak panelen, er bleek water in te staan, en dat water was naar een bepaald punt gelopen in de achterbak, op een punt waar het niet was te zien, bij controle bleek dat het vocht zijn werk goed had gedaan, een behoorlijk roestplek was het gevolgd, bij nadere inspectie bleek een deel volledig verrot te zijn, geen dragende delen of zo, maar er moest natuurlijk wel iets aan gedaan worden, geen lapmiddelen. Op de zaak heeft een collega er een compleet stuk nieuw plaatstaal in gelast, daarbij is alles roest compleet verwijderd, ziet er weer keurig uit, netjes alles in de primer en tectyl gezet, het probleem is ontstaan doordat het rubber tussen de acherklep en de kofferbak niet goed meer afsloot, inmiddels is er een ander rubber aangebracht, en is het probleem opgelost. Ook aantal zaken gecontroleerd op punten wat niet zichtbaar is, zoals het plaatstaal achter de bumper, en dat zag er allemaal op wat hele kleine roestplekjes na keurig uit, Steven heeft de roest verwijderd en behandeld met Hammerrite, en daarna de zaak netjes in de tectyl gezet.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/04/1236163502-850.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1366509.html)

Als alles doorgaat staat ons de komende weken nog héél wat te wachten, en ik zal proberen hier jullie van op de hoogte te blijven houden. Nogmaals na 7 maart weten we meer!  

Zoals beloofd konden Steven en ikzelf op 7 maart uitsluitsel geven betreffende de eventuele aankoop van een 4G63 turbo blok voor de Galant Dynamic, welnu de beslissing is positief. Zaterdag 7 maart vroeg vertrokken richting Twenthe ruim 185 km voor de boeg, lekker ritje dus voor de Dynamic, en jongens wat rijdt die auto lekker. Het was prachtig weer in Twente. De eigenaar van het bedrijf had de motor bij hem thuis opgeslagen, en de eerste indrukken vielen zeker niet tegen. Ook Steven was erg positief, het zag er allemaal netjes en verzorgd uit. Ook heeft Steven met de eigenaar van JDM uitgebreid over de technische zaken gesproken, hijzelf is ook met een aantal projecten bezig. Over de Dynamic was hij zeer positief, dit zijn auto's voor de liefhebbers, en dan met name in Duitsland en Denemarken zo merkte hij op. Dat zijn ook de landen waar dit soort blokken hoofdzakelijk terrecht komen. Bastian heeft het blok speciaal voor ons vastgehouden omdat hij inmiddels wist dat wij echte liefhebbers zijn van de 6G, vandaar dat hij het blok vanaf zijn bedrijf naar zijn woning had gebracht, om het daar rustig te kunnen bekijken. Na de eerste controle door Steven, kon deze maar één conclusie trekken; alles is compleet, ziet er keurig uit, geen enkel spoortje roest. Het blok heeft minder dan 100.000 km gelopen. Bastian maakt het blok helemaal transport klaar, netjes op houten balkjes en ingeseald. We moeten nog even een datum prikken wanneer we het blok komen ophalen. Met de aankoop van dit blok kan nu dus definitief het project Galant Dynamic van start gaan.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/07/1236433883-070.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1375642.html)

Steven kijkt samen met Bastian van JDM vol trots naar zijn nieuwe blok voor de Galant Dynamic, een nieuw project is geboren!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Mars 04, 2009, 06:16:58 MD
Jaja gaat het waarschijnlijk toch gebeuren :D heb met steef ook al het een en ander kwa bedrading doorgenomen en we weten nou precies hoe en wat maar het is aardig wat tekst hans en op naar de nieuwe foto's

Heb ik eindeljk een turbo en 4wd maatje  :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 04, 2009, 07:54:34 MD
Citim nga: "Evo driver"Jaja gaat het waarschijnlijk toch gebeuren :D heb met steef ook al het een en ander kwa bedrading doorgenomen en we weten nou precies hoe en wat maar het is aardig wat tekst hans en op naar de nieuwe foto's

Heb ik eindeljk een turbo en 4wd maatje  :D

Ja kans is héél groot dat je er een turbo en 4WD maatje bij krijgt :lol:  :lol:  :lol: Wat de voorbereiding betreft is Steven goed bezig, via het internet heeft hij een hoop technische informatie verzameld, ziet er keurig uit, compleet met tekeningen en schema's, alles netjes uitgeprint. Ook de werkplaats boeken bewijzen hierbij hun nut. en ach wat het lange verhaal betreft, ik heb geprobeerd één en ander voor degene die geinterreseerd is in het project wat duidelijker te maken, je kunt het lezen of niet ;)  ;) Als het zover is dan zullen het toch vooral foto's zijn en minder tekst.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 04, 2009, 07:55:25 MD
Citim nga: "Evo driver"Heb ik eindeljk een turbo en 4wd maatje  :D
Nog even en ze gaan op Lancers lijken...  :twisted:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 04, 2009, 07:56:06 MD
Citim nga: "GTI-tje"en ach wat het lange verhaal betreft, ik heb geprobeerd één en ander voor degene die geinterreseerd is in het project wat duidelijker te maken, je kunt het lezen of niet ;)  ;)
Ik blijf het volgen, Hans, erg leuk! ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 07, 2009, 03:25:41 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"en ach wat het lange verhaal betreft, ik heb geprobeerd één en ander voor degene die geinterreseerd is in het project wat duidelijker te maken, je kunt het lezen of niet ;)  ;)
Ik blijf het volgen, Hans, erg leuk! ;)

Bedankt Menno voor je positieve reactie, ik kan je melden dat het project definitief doorgaat  8-)  8-)  8-)  :D  :D (zie opening van het topic)

Grt Hans
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Mars 07, 2009, 06:05:32 MD
Super, gefeliciteeert
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Mars 08, 2009, 01:30:21 MD
Super jongens !!!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 08, 2009, 02:20:23 MD
Citim nga: "Evo driver"Super jongens !!!

Ja Steven is er ook dolbij mee, en het spul ziet er gewoon goed uit. Hij gaat wél alle snaren vervangen, evenals de oliekeeringen, maar daar zullen jullie het ook wel over gehad hebben, hij gaat zich in iedergeval nergens mee haasten. Overigens Bastian van JDM is zelf ook met een paar projecten bezig hier betreft het Mazda's, en onlangs heeft hij een Colt gekocht waarin een 4G63 turboblok inzit. Dat blok is helemaal bewerkt, heeft nu 350 pk, maar volgens zijn zegge kan het blok 600 pk hebben. Ze gaan met deze Colt racen in Duitsland. Maar nu weer even terug naar de Dynamic, Bastian gaf nog aan dat de Galant Dynamic in Duitsland maar ook in Skandinavie bijzonder populair zijn. Daar gaan dit soort blokken ook voornamelijk naar toe. Het is oveigens wel een bekend feit dat dit soort blokken toch schaarser worden, en dus moeilijker om een goed blok te vinden. Wanneer Steven er aan gaat beginnen hangt nog van een aantal zaken af, maar dat hoor je wel.

Groetjes Hans
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Mars 08, 2009, 04:00:38 MD
Jat gewoon steven zn oude blok in 8-)  :mrgreen:  :twisted:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 08, 2009, 04:13:44 MD
Citim nga: "GHINO"Jat gewoon steven zn oude blok in 8-)  :mrgreen:  :twisted:

Hoi Ghino,

Ik zei ook al tegen Steven, toch jammer van het blok wat er nu inhangt, die motor loopt echt als en trein, evenals de versnellingsbak Overigens hij wil het blok toch houden, je weet maar nooit zo zegt hij.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Mars 08, 2009, 04:39:01 MD
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "GHINO"Jat gewoon steven zn oude blok in 8-)  :mrgreen:  :twisted:

Hoi Ghino,

Ik zei ook al tegen Steven, toch jammer van het blok wat er nu inhangt, die motor loopt echt als en trein, evenals de versnellingsbak Overigens hij wil het blok toch houden, je weet maar nooit zo zegt hij.
geef hem groot gelijk, mocht t ene vastlopen heb je nog altijd n reserve
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 09, 2009, 02:44:03 MD
Citim nga: "GHINO"
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "GHINO"Jat gewoon steven zn oude blok in 8-)  :mrgreen:  :twisted:

Hoi Ghino,

Ik zei ook al tegen Steven, toch jammer van het blok wat er nu inhangt, die motor loopt echt als en trein, evenals de versnellingsbak Overigens hij wil het blok toch houden, je weet maar nooit zo zegt hij.
geef hem groot gelijk, mocht t ene vastlopen heb je nog altijd n reserve

Ja oké, maar toch, als zo'n blok een lange tijd stil staat, lijkt mij dit toch niet goed voor zo'n blok. Het blok heeft net 135.000 echte kilometers gedraaid. Ach wie weet, misschien dat hij toch nog van gedachten veranderd.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 10, 2009, 09:03:16 PD
Als het een beetje meezit hopen wij op Zaterdag 14 Maart het blok naar Hillegom te transporteren, Bastian van JDM heeft het blok transportklaar gemaakt, gestut en geseald. Wanneer de eigenlijke motor-zwap een aanvang neemt, laat ik zo snel mogelijk weten. Steven wil thuis nog wat voorbereidingen treffen, zoals het vervangen van alle snaren, wat hij thuis in alle rust kan doen, als dat allemaal gebeurd is, wordt er een datum geprikt om op de zaak z'n oude blok te vervangen door het nieuwe 4G63 turboblok.

Groetjes Hans

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/10/1236671887-160.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1383612.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 10, 2009, 09:32:36 PD
Spannend! 8-)

Jummie!  :twisted:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Mars 10, 2009, 11:32:25 MD
Zo te zien is hij al begonnen :D op de foto maar we gaan een mooi datumpje prikken en assisteer ik hem er mee hebben we afgesproken zodat we zo min mogelijk tijd nodig hebben op de zaak.

gr. remco
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 11, 2009, 11:58:21 PD
Citim nga: "Evo driver"Zo te zien is hij al begonnen :D op de foto maar we gaan een mooi datumpje prikken en assisteer ik hem er mee hebben we afgesproken zodat we zo min mogelijk tijd nodig hebben op de zaak.

gr. remco

Klasse Remco, een beetje hulp kan hij best gebruiken, jullie beide zijn tenslotte ervaren monteurs met het Mitsubishi hart op de juiste plaats :D  :D  :D en jij hebt natuurlijk wel ervaring op dat gebied met je Lancer EVO en de Galant van de heer Deen. Ik ben er van overtuigd dat alles goed gaat. Het belangrijkste is dat het blok er netjes inkomt, ik heb van Steven begrepen dat hij de rest rustig thuis wil afmaken. Nogmaals bedankt voor het aanbod om Steven te assisteren.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Mars 11, 2009, 07:09:56 MD
Met Remco`s hulp erbij is het zo gefixt....

Lapt ook zonder blikke of bloze een motor op met gebroke distributie riem dus hij straalt als jomanda zo het blok erin :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 11, 2009, 08:08:22 MD
Citim nga: "GHINO"Met Remco`s hulp erbij is het zo gefixt....

Lapt ook zonder blikke of bloze een motor op met gebroke distributie riem dus hij straalt als jomanda zo het blok erin :mrgreen:

Jaja, zo kan die wel weer :lol:  :lol:  :lol: Overigens het is zeker niet zo dat Steven geen ervaring heeft met het in en uitbouwen van motoren, dat komt op de zaak ook wel eens voor, en dat zijn juist de leuke klussen, maar nu speelt de tijdsfactor een rol, en dan is het sneller gepiept mij z'n tweetjes dan alleen, en Remco is gewoon een héél behulpzame collega, waar precisie net zoals bij Steven op de eerste plaats komt. Mocht het toch niet lukken, dan roepen we alnog Jomanda erbij ;)  ;)  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 13, 2009, 09:06:34 PD
Onlangs heb ik nog iemand gesproken en daar langere tijd mee gemaild die dezelfde motor-zwap heeft toegepast als welke nu bij Steven op stapel staat, zijn naam is Nick Davina, deze heeft onlangs zijn bolide verkocht, ook hier betrof het een Galant Dynamic, maar dan in de Sedan uitvoering, en ook hier betrof het een 4G63 turboblok uit een Japanse VR4.

Toch zijn er altijd mensen die toch iets hebben aan te merken, (en uiteraard zijn die daar vrij in) het is niet een originele VR4 maar een 4x4, ja dat is inderdaad zo, maar wat is daar op tegen? Waar het ons om gaat is dat dit blok (zonder aanpassingen) probleemloos in de Galant Dynamic kan wordt gebouwd, met als doel méér power te verkrijgen, en het toch wel unieke turbogevoel te beleven, samen met datgene wat de Dynamic op rijcomform te bieden heeft, medunkt dat lijkt me toch geen slechte combinatie! Je roeit met de riemen die je hebt, en een goede betaalbare VR4 was voor ons niet haalbaar, echter technisch gezien zitten we met deze combinatie best wel op een hoog level, door de fantastische rijeigenschappen van de Galant Dynamic te combineren met het 4G63 turboblok, en die heeft zijn sporen méér dan verdiend, de echte kenners zullen dat zeker beamen. Financieel gezien was deze combinatie voor ons wél haalbaar, vandaar dat we voor deze combinatie hebben gekozen, en de kwaliteit die blijft, dat heeft de 6G Galant in al die jaren wel bewezen!!!!! :D  :D  :D, De ingredienten zijn aanwezig, een bijzonder gave 6G Galant Dynamic, een krachtig Turbo-motorblok en 2 zéér kundige Mitsubishi monteurs, wat wil je nog meer  8-)  8-)  8-)  8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Mars 13, 2009, 11:01:14 PD
mij lijkt het een fantastische wagen als hij klaar is ma dat leek hij me nu ook al ...
moest hij een keertje door belgisch limburg komen mag hij me altijd komen halen voor een toerke mee te rijden :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 13, 2009, 11:26:27 PD
Citim nga: "Joeri"mij lijkt het een fantastische wagen als hij klaar is ma dat leek hij me nu ook al ...
moest hij een keertje door belgisch limburg komen mag hij me altijd komen halen voor een toerke mee te rijden :D

Hoi Joeri,

Wat een fantastsich compliment, ja de Galant Dynamic stuurt geweldig 8-)  8-)  Is ook een mooie auto om te zien, maar dat is natuurlijk iets persoonlijks, het model moet je aanspreken. Er zijn Mitsubishi liefhebbers die absoluut niets met de 6G Galant hebben en dat is uiteraard helemaal niet erg, ieder zijn keus toch? Wat de kwaliteit betreft tussen de b.v. de 6G en 8G Galant kies ik vol overtuiging voor de 6G Galant, die doet zijn naam (de gestaalde perfectie) nog alle eer aan :D  :D En ach wie weet, mochten we nog eens in de buurt van Belgisch Limburg komen je weet maar nooit!

De Galant Dynamic oogste ook veel bewondering op een meeting bij de Meern (in de beurt van Utrecht) Hier eventjes op de knie-tjes om wat details te bekijken. De trekhaak is inmiddels verwijderd, zijn nog wél op zoek naar een witte achterlicht unit (middenstuk en beide knipperlichten) dus als iemand wat weet, stuur even een PB-tje, bij voorbaat dank!
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/13/1236945001-030.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1393133.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 15, 2009, 01:14:22 PD
Zaterdag 14 maart,  naar Twenthe om het 4G63 turbo blok op te halen, zo rond de klok van half 12 daar aangekomen. Bastian had het blok netjes transportklaar gemaakt, en kijkt alles nog eens na.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/15/1237074044-450.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1398926.html)

Steven had de servicebus meegenomen om z'n nieuwe blok naar Hillegom te kunnen vervoeren, met enig passen en meten stond het blok even later netjes in de servicebus.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/15/1237074423-120.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1398935.html)
Wij danken uiteraard de heer van Wouwe voor het beschikbaar stellen van de servicebus en het hijstoestel, zonder dit soort zaken valt of staat een project.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/15/1237074679-160.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1398942.html)



Na nog even te hebben nagebabbeld, de thuisreis aanvaard, even langs de zaak geweest om wat extra vlonders op te halen en het hijs toestel, want het blok staat de komende weken in de schuur bij Steven thuis, waar hij in alle rust aan het blok kan werken. De eerste fase; het verkrijgen van een goed blok is nu achter de rug. Ik blijf jullie op de hoogte houden van de vorderingen. Steven en ik zijn zeker niet ontevreden, tot nu toe loopt alles naar wens. Tijdens het ophalen van het hijstoestel op de zaak, kwamen we ook onze vriend Remco (Evodriver) tegen, deze had net z'n Lancer een goed poetsbeurt gegeven, heb er snel even een mooie foto van gemaakt. Overigens ook bij Remco kriebelt het om de Dynamic eens lekker aan te pakken, Steven en Remco zijn er klaar voor :D  :D
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/15/1237104543-080.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1399338.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 15, 2009, 01:16:51 PD
Je merkt gewoon dat Hans weer tig jaar jonger is... :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 15, 2009, 01:39:08 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Je merkt gewoon dat Hans weer tig jaar jonger is... :mrgreen:

Ja ik geniet hier net zo van als Steven :D  :D  :D en ben ook wel een beetje trots ;)  ;)  ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 15, 2009, 10:29:40 PD
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "sp1046mhs1"Je merkt gewoon dat Hans weer tig jaar jonger is... :mrgreen:
Ja ik geniet hier net zo van als Steven :D  :D  :D en ben ook wel een beetje trots ;)  ;)  ;)
Maak je geen zorgen, het valt totaal niet op... 8-)

Leuk, toch??!? :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 15, 2009, 12:41:26 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "sp1046mhs1"Je merkt gewoon dat Hans weer tig jaar jonger is... :mrgreen:
Ja ik geniet hier net zo van als Steven :D  :D  :D en ben ook wel een beetje trots ;)  ;)  ;)
Maak je geen zorgen, het valt totaal niet op... 8-)

Leuk, toch??!? :lol:

Hartstikke leuk, mijn bijdrages zijn geweest zijnde de contacten leggen  met Eric (de verkoper van de Galant Dynamic) en het vinden van een goed blok, wat uiteindelijk gelukt is via Bastian van JDM http://www.jdm-parts.eu (http://www.jdm-parts.eu) Aan de basis van alles lag om elkaars vertrouwen te vinden, zowel bij Eric als Bastian is dat voortreffelijk verlopen. Wij hebben de Galant voor een mooie prijs kunnen kopen, wat betreft het 4G63 turbo blok heeft Bastian zéker niet de hoofdprijs gevraagd, waar wij hem natuurlijk erkentelijk voor zijn. Leuk is bv. ook dat we nog steeds regelmatig contact hebben met Eric, waarvan wij de auto hebben gekocht, hij was bijzonder blij dat de Dynamic bij een echte liefhebber terrecht is gekomen. Ook Bastian van JDM heeft het topic inmiddels gelezen, en ook hem houden we op de hoogte. Het technisch gedeelte is voorbehouden aan Steven en zijn collega Remco, ondanks dat ik aardig kan sleutelen is dat alles voormij een maatje te groot :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 15, 2009, 01:11:31 MD
Misschien kan je Steven en Remco helpen, als SAG?  ;)





Sleutel-Aan-Gever... :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 15, 2009, 01:17:54 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Misschien kan je Steven en Remco helpen, als SAG?  ;)





Sleutel-Aan-Gever... :mrgreen:

 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Nee, ik heb gesolliciteerd als PL


project leider ;)  ;)  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 15, 2009, 01:30:15 MD
Hahahah, ik plaag maar! :lol:  Enne, iemand moet die rol vervullen, toch? Hoe goed ben je trouwens met catering? Ook onmisbaar!  :P

Eigenlijk ben ik jaloers, maar dat zeg ik niet hardop... :ugeek:

Doet Mark D ook mee in dit project? Remco en hij werken ook wel eens samen, vandaar.  ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 15, 2009, 01:48:11 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Hahahah, ik plaag maar! :lol:  Enne, iemand moet die rol vervullen, toch? Hoe goed ben je trouwens met catering? Ook onmisbaar!  :P

Eigenlijk ben ik jaloers, maar dat zeg ik niet hardop... :ugeek:

Doet Mark D ook mee in dit project? Remco en hij werken ook wel eens samen, vandaar.  ;)

Plagen? Beetje dollen moet kunnen toch, er is al zoveel leed in de wereld, wat catering betreft ja daar heb je een punt, ik zal het onthouden ;)  :lol:  :lol:  Mark D doet niet mee aan dit project. Ik voel me prima thuis hier op het MOC forum. Uiteraard is onze vriend Remco vrij met wie hij samenwerkt, mijn verstandhouding met Remco is overigens uitstekend te noemen, en dat is wederzijds. Wat die jaloersheid betreft ach dat is allemaal zo betrekkelijk, er zaten bij ons gewoon een aantal zaken mee, je moet in dat soort zaken ook een beetje geluk hebben om het betaalbaar te kunnen houden, anders waren wij er ook niet aan begonnen, Menno jouw tijd komt nog wel!!!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Mars 15, 2009, 11:59:29 MD
Zo mensen, druk weekend gehad. Eindelijk staat het blok in hillegom. Heb het hele gebeuren samen met mijn broers uit de bus getakeld en netjes de bak van de motor gescheiden. Had trouwens veel bekijk van de buren, die dachten van waar is hij nou mee bezig?????

(http://www.upload12.nl/output/1237157464.jpg)
Kijk de harde werker is staan. (mmm, denkt ie, past dat ook in mijn colt???)

Nadat alles op de palet lag het hele gebeuren achterom de schuur ingereden.
 Het is de bedoeling dat ik alles rustig ga nalopen/vervangen in mijn eigen schuurtje (distributie, koppeling enz).  Ben vanavond even bezig geweest met het uitpluizen van de bedrading. Ik kan gelukkig mijn bedrading die nu in de auto ligt laten zitten. Ik hoef enkel een paar draden erbij te trekken. Wat komen die schema's nu goed van pas man!!!!

(http://www.upload12.nl/output/1237157777.jpg)

Verder zit ik nog te twijfelen of ik mijn bak eronder laat of de originele VR4 bak monteer. Gelukkig heb ik daar nog even de tijd voor om te beslissen.
 :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 16, 2009, 12:38:51 PD
Begrijp ik dat je dit blok wilt gebruiken om twee wielen aan te drijven?  :?:

Ik meen dat MarkS een 8G met een VR4-blok heeft, uitsluitend 2 wielen aangestuurd. ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 16, 2009, 08:21:59 PD
Nee, de auto blijft gewoon 4WD. De motor welke nu in de Galant van Steven hangt heeft een versnellings en tussenbak, dit laatste om het 4WD systeem te laten functioneren. Deze bak is qua kracht afgestemd op het non-turboblok wat er nu inhangt. Het blok wat straks wordt ingebouwd komt uit een Japanse VR4 (dus ook 4WD) ook met een z.g. tussenbak om het 4WD gebeuren te laten functioneren. De bak die onder het nieuwe blok hangt, is uiteraard afgestemd op de krachten van de turbo-motor. De reden waarom Steven twijfelt is; dat hij weet dat de bak welke nu onder de auto hangt, schakeld als een warm mes door de boter, zeer soepel en geruisloos, van de bak welke bij het turboblok hoort, weet hij dat niet. Hij wil in iedergeval de nieuwe bak openhalen om te kijken hoe deze ervan binnen uitziet, waarbij hij dan direct de koppeling en het druklager kan controleren. In principe kan het dus zo zijn dat de oude versnellingsbak van het non-turboblok blijft zitten, deze past zonder problemen op het turboblok, of hij moet het risico nemen om alles te vervangen, dus het turboblok compleet met de versnellingsbak en dan moet hij maar afwachten of de bak goed schakeld, van de huidige bak is dat bekend, van het nieuwe blok dus niet. Dat is dus een afweging die hij zelf moet maken. Maar in beide gevallen blijft de auto gewoon 4WD aangedreven. Ik persoonlijk zou toch kiezen om alles in zijn geheel over te zetten, immers alles is dan op elkaar afgestemd (het blok en de bak) terwijl dit in het andere geval niet zo is. Maar nogmaals dat moet Steven zelf maar beslissen. Als de huidige bak eronder blijft hangen dan zullen de synchronisatie ringen en de baklagers het ongetwijfeld zwaarder te verduren krijgen, en meestal zo rond de 140.000 en 160.000 km zijn deze dan ook aan vervanging toe, terwijl de originele bak daar ongetwijfeld minder last van heeft immers dat is er op gemaakt!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 16, 2009, 09:48:38 PD
Ah, helemaal helder!

Persoonlijk zou ik ook voor de gehele swap gaan. Hoeveel werk is het voor een ervaren iemand om een bak te wisselen? Wij deden het in onze 'baldadige jaren' in een paar uurtjes, naast een kratje bier. OK, was wel bij een Golf-II GTI. Je kon daar overal bij, kwestie van een paar bouten en de gehele handel kwam letterlijk naar beneden ged#nd#rd... :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 16, 2009, 10:12:10 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Ah, helemaal helder!

Persoonlijk zou ik ook voor de gehele swap gaan. Hoeveel werk is het voor een ervaren iemand om een bak te wisselen? Wij deden het in onze 'baldadige jaren' in een paar uurtjes, naast een kratje bier. OK, was wel bij een Golf-II GTI. Je kon daar overal bij, kwestie van een paar bouten en de gehele handel kwam letterlijk naar beneden ged#nd#rd... :mrgreen:

Ik denk dat het voor een ervaren iemand niet zoveel werk is, het is immers hun vak, ze hebben het juiste gereedschap en verder alles bij de hand. Wat die baldadige jaren betreft, dat was natuurlijk ook leuk, :D  :D  :D  je leerde op die manier hoe het één en ander in elkaar zat, zo heb ik het ook geleerd en natuurlijk dat kratje bier hé 8-)  :D  echter met de moderne auto's is de ruimte om te sleutelen zó gering, met alle randapperatuur in de motorruimte heb je moeite ergens nog goed bij te kunnen.

Eén dezer dagen haalt hij de bak open om te zien hoe het er van binnen uit ziet, naar hetgeen hij aantreft zal hij wel de juiste beslissing nemen, ik wil daar wel bij zijn en een paar leuk plaatjes schieten, en leuk voor een naslagwerk. Overigens ik blijf ook naar allerlei zaken zoeken die met de Galant Dynamic te maken heeft, zo heb ik na lang zoeken een autoblad weten te vinden (Auto-selekt) waarin de Galant Dynamic uitgebreid wordt beschreven, en dat is toch wel kicken, ja als echte 6G Galant liefhebber zijn dat zaken wat een hobby compleet maakt toch?
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/16/1237196551-40.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1402843.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 16, 2009, 12:27:03 MD
De 6G Galant Dynamic is een relatief zware Galant, dit in vergelijking tot de GTI en de andere 6G modellen, dat verschil wordt veroorzaakt door het 4WD systeem maar ook andere zaken zoals de 4WS. Ook het onderstel is anders (zwaarder) uitgevoerd dan b.v. de 6G Galant GTI. Dat betekend in de praktijk dat de Dynamic minder rap is dan zijn "broertje"de GTI, en dat mis je dan ook wel een beetje, dat is ook de reden waarom Steven de stap heeft gemaakt naar een 4G63 turboblok, wat de Dynamic zeker een stuk sneller zal maken, en natuurlijk het turbogevoel, wat altijd een apart gevoel geeft. Wat ik er van begrepen heb is dat het zeker niet gaat om zo hard mogelijk te rijden, b.v. Remco met z'n Evo is een héél ander verhaal, dat blok heeft zo ongeveer 240 PK in huis, dat van Steven naar ik dacht 212 PK. Wellicht kan hij in de toekomst nog chiptuning toepassen, bij mijn Galant GTI met non-turbo motor leverde dat 11.9 pk meer op, bij een turbomotor zal de toename een stuk meer zijn.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 16, 2009, 03:10:05 MD
Andere turbo erop...??!?  :roll:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 16, 2009, 03:29:37 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Andere turbo erop...??!?  :roll:

Eerst maar dat andere blok erin, kijken wat daar uit komt!  :)  :)  :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 16, 2009, 09:09:30 MD
Hans, is je zoon al begonnen met de versnellingsbak? Ben benieuwd welke het gaat worden.  :geek:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 16, 2009, 09:31:17 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Hans, is je zoon al begonnen met de versnellingsbak? Ben benieuwd welke het gaat worden.  :geek:

Dat week ik nog niet Menno, hij moet de bak eerst nog opentrekken voordat hij een beslissing neemt!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 18, 2009, 08:36:27 PD
Vandaag bezig geweest met het aanpassen van de bestaande kabelboom. Steven laat de bestaande kabelboom zitten, door goed de schema's te bestuderen weet hij precies waar de verschillen zitten tussen de kabelboom van de Dynamic en die van het nieuwe blok, oké het is wel een hele uitzoekerij maar het is wél héél belangrijk. Hij heeft een aantal draden die voor de aansturing van de solenoidkleppen zorgen uit de kabelboom van het nieuwe blok verwijderd, het gaat hierbij om de aansturing voor de turbowastegate-vlinderklep van cyclone inlaatspruitstuk en de brandstofdruk regelaar, waarna hij er zelf netjes een kabelboompje van heeft gemaakt. Door alle groepen netjes te splitsen, is alles makkelijker terug te vinden, samen met de benodigde schema's kan je dan doelgericht te werk gaan.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/18/1237360279-180.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1408962.html)
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/18/1237360566-30.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1408972.html)

Het selfmade kabelboompje 8-)  8-)  8-) wat later wordt verwerkt samen met de bestaande kabelboom in de Dynamic.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Mars 18, 2009, 10:15:13 PD
Hey Hans,

(Na een forumdipje van mij toch weer wat reacties  :P)

Wat een gaaf project zeg. Ga ik zeker op de voet volgen.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, maar met de mensen die jullie tot je beschikking hebben (en jullie zelf natuurlijk) moet dat wel goed gaan komen  :mrgreen:

Groet,

Kim
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 18, 2009, 10:58:04 PD
Citim nga: "Chaoth"Hey Hans,

(Na een forumdipje van mij toch weer wat reacties  :P)

Wat een gaaf project zeg. Ga ik zeker op de voet volgen.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, maar met de mensen die jullie tot je beschikking hebben (en jullie zelf natuurlijk) moet dat wel goed gaan komen  :mrgreen:

Groet,

Kim

Hallo Kim,

Bedankt voor je leuke reactie, het is zeker een gaaf project, echter je moet je met dit soort projecten zeker niet haasten, en het is zeker niet zo om er zo maar een ander blok in te zetten, de voorbereidingen zijn minstens zo belangrijk, ik noem het maar het voortraject. Voordeel is inderdaad wel dat zowel mijn zoon Steven als z'n collega Remco ervaren Mitsubishi monteurs zijn, en ik probeer ook mijn steentje hierin bij te dragen. Steven is nu bezig het electronisch gedeelte aan te passen, daarna gaat hij aan het blok beginnen zoals het vervangen van alle motorsnaren en oliekeerringen, dus we zijn nog wel even bezig, maar dat geeft niet, we hebben de tijd.

Grt Hans (GTI-tje)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 18, 2009, 01:06:52 MD
Nu ik zo enkele weken bij dit project ben betrokken, blijkt toch dat je op bepaalde zaken goed moet letten, en ik bedoel hiermee is alles compleet, met name de benodigde randapperatuur, zoals solenoidkleppen-injectorpack-volledig complete kabelboom-luchtmassameter en ECU bij ons was alles dik in orde, maar het kan ook gebeuren dat dit niet het geval is, en dan moet je spullen extra gaan bestellen, wat extra kosten met zich mee brengt, dus alles goed controleren voor dat je iets aanschaft.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Mars 18, 2009, 09:44:17 MD
Daarom zijn er toffe gozers zoals jij, Hans  :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 20, 2009, 08:15:30 PD
Citim nga: "Chaoth"Daarom zijn er toffe gozers zoals jij, Hans  :mrgreen:

Bedankt voor de support Kim, heb overigens even overwogen om met de berichtgeving te stoppen wat betreft dit project, gezien de hectiek van maandagavond, na er een paar nachtjes over geslapen te hebben, toch maar besloten om er mee door te gaan, gelukkig draait niet alles om auto, donderdag 19 maart werd m'n kleinzoon Thijmen 3 jaar, samen met opa lekker taart eten, op een bordje van Cars, dus toch weer auto's :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/20/1237538801-810.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1414912.html) Zo dat was even on-topic moet kunnen toch?
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 20, 2009, 10:09:01 PD
Steven heeft inmiddels zijn selfmade kabelboompje verwerkt in de bestaande kabelboom van de Galant Dynamic, ook heeft hij het luchtfilterhuis gereinigd en opnieuw gespoten, dus dat ziet er ook weer keurig uit 8-)  8-)

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/21/1237629968-770.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1417942.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 20, 2009, 10:11:19 PD
Proficiat, opa! cheerlie-witgeel

Enne, die 'hectiek' moet je lostrekken van je verslaglegging alhier. Niemand zit op een onderling geschil te wachten die hen niets aangaat. aniyes
Maar ik had dat wel duidelijk gemaakt.

Al wat nieuws te melden m.b.t. de Galant?  :idea:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 20, 2009, 10:30:24 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Proficiat, opa! cheerlie-witgeel

Enne, die 'hectiek' moet je lostrekken van je verslaglegging alhier. Niemand zit op een onderling geschil te wachten die hen niets aangaat. aniyes
Maar ik had dat wel duidelijk gemaakt.

Al wat nieuws te melden m.b.t. de Galant?  :idea:

Dank je kerel, is best leuk om opa te zijn, enne hij is gek van auto's :lol:  :lol:  :lol: wat wil je ook met een Vader en opa die gek zijn van auto's.
Ik heb de boodschap wat betreft de hectiek goed begrepen, mijn bijdrage's zullen alleen betrekking hebben op de Galant Dynamic.

Voor de rest weinig nieuws te melden, wellicht dat in het weekend Steven wat zaken aan het blok gaat nalopen. Overigens ik kreeg net van Bastian van JDM een mailje dat hij mij een paar foto's zou toesturen van een Colt met een 4G63 turbo blok, het is dus een multifunctioneel blok, je kunt het blijkbaar overal instoppen, behalve in een ...........Peugeot :(  :(  :(  :(  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Mars 20, 2009, 11:27:38 PD
CitimVoor de rest weinig nieuws te melden, wellicht dat in het weekend Steven wat zaken aan het blok gaat nalopen. Overigens ik kreeg net van Bastian van JDM een mailje dat hij mij een paar foto's zou toesturen van een Colt met een 4G63 turbo blok, het is dus een multifunctioneel blok, je kunt het blijkbaar overal instoppen, behalve in een ...........Peugeot :(  :(  :(  :(  :lol:  :lol:  :lol:
hahaha, behalve in een peugeot  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

mijn broer is ook van lancer naar peugeot gegaan hoor, no bad feelings of zo eh :p
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 20, 2009, 01:35:18 MD
Citim nga: "GTI-tje"ik kreeg net van Bastian van JDM een mailje dat hij mij een paar foto's zou toesturen van een Colt met een 4G63 turbo blok, het is dus een multifunctioneel blok, je kunt het blijkbaar overal instoppen, behalve in een ...........Peugeot :(  :(  :(  :(  :lol:  :lol:  :lol:
Met een beetje prutsen kan alles! devil


Citim nga: "Joeri"mijn broer is ook van lancer naar peugeot gegaan hoor, no bad feelings of zo eh :p
Echt veel keuze had ik niet. :|  
Zoals ik eerder gemeld heb: gezinsbelangen spelen boven voorkeuren.  aniyes
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 21, 2009, 11:23:34 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"ik kreeg net van Bastian van JDM een mailje dat hij mij een paar foto's zou toesturen van een Colt met een 4G63 turbo blok, het is dus een multifunctioneel blok, je kunt het blijkbaar overal instoppen, behalve in een ...........Peugeot :(  :(  :(  :(  :lol:  :lol:  :lol:
Met een beetje prutsen kan alles! devil


Citim nga: "Joeri"mijn broer is ook van lancer naar peugeot gegaan hoor, no bad feelings of zo eh :p
Echt veel keuze had ik niet. :|  
Zoals ik eerder gemeld heb: gezinsbelangen spelen boven voorkeuren.  aniyes

Zeker weten, jou tijd komt nog wel! aniyes  aniyes
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 21, 2009, 12:46:59 MD
Er is nieuws te melden vanuit Hillegom, het project Dynamic team wordt aangevuld met een extra "monteur" . Terwijl Steven zich bezig houdt met de intercooler, onderwerpt "monteur" Thijmen de Galant aan een extra inspectie :lol:  :lol:

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/21/1237634884-030.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1418207.html)
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/21/1237635001-30.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1418215.html)
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/21/1237635087-650.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1418221.html) Hier is toch weinig aan toe te voegen, jong geleerd oud gedaan! Heerlijk :D  :D  :D  :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Mars 21, 2009, 01:29:46 MD
hahaha :D super kleinkind heb je daar maat ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 21, 2009, 01:53:01 MD
Citim nga: "Joeri"hahaha :D super kleinkind heb je daar maat ;)

Ja heerlijk toch, ik kan daar zo van genieten!!!!!!!!!!!!!!!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 23, 2009, 08:40:15 PD
Afgelopen weekend heeft Steven de verbindingen gemaakt voor het intercooler gebeuren, een hoop passen en meten, maar volgens hem was het allemaal goed gelukt. Ook is de ECU ter revisie aangeboden bij ACTronics, rede het inmiddels bij vele bekende euvel; lekkende elco's. JDM heeft bijgedragen in de kosten! Steven gaat waarschijnlijk zich de komende weken bezig houden met het blok zelf, wanneer de uiteindelijke motor-zwap plaats vindt, is nog niet te zeggen, omdat er nog een onderdeel van het uitlaat systeem back-order is, en zolang dat er niet is heeft het geen zin om er eerder aan te beginnen. worshippy  worshippy
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 26, 2009, 08:01:41 PD
Omdat er een aantal zaken als back-order staan vermeld, is het op dit moment wat stil rondom het Dynamic project.  Zodra er meer te melden is, horen jullie dat uiteraard.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/27/1238163248-130.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1437795.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 27, 2009, 07:27:02 MD
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/27/1238177071-670.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1438730.html)

Steven is inmiddels begonnen met het vervangen van een aantal snaren en de oliekeerringen. De spanner en spanrol bleken nog in perfecte staat te verkeren, volgens Steven is deze net vernieuwd zo goed zag deze er nog uit. Via via een adres gevonden (dicht bij huis) waar hij terrecht kan voor speciaal slangmateriaal. Inmiddels is ook de ECU weer in zijn bezit, dus dat loopt wel lekker. Hij wacht nu nog op een speciaal uitlaat passtuk. We haasten ons nergens mee, is ook niet nodig.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Mars 28, 2009, 01:31:11 MD
idd mooi je tijd nemen
nu kan je overal mooi aan en zo
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 29, 2009, 08:40:59 MD
Citim nga: "Joeri"idd mooi je tijd nemen
nu kan je overal mooi aan en zo

Ja je kunt nu overal mooi bij, en een week eerder of later klaar maakt ook niets uit.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 29, 2009, 08:48:13 MD
Vandaag kreeg ik een mailtje van een vriend van mij, die voor een leuk bedrag ons de witte achterlicht unit kon leveren, dus middenstuk en beide knipperlichten, en zo langzamerhand komen we op het punt zoals Steven z'n auto wil hebben. Het is nu nog wachten op een onderdeel uit Japan, als dat er is kan in feite worden begonnen met het overzetten van het blok. Als laatste wordt de achterspoiler in de kleur van de auto gespoten, maar dan zijn we al een paar weken verder.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/30/1238402625-510.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1446878.html) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/30/1238403064-650.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1446894.html) voorbeeld witte achtelicht unit (Galant GTI-tje)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 30, 2009, 10:44:07 PD
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/30/1238400709-140.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1446839.html) Nieuwe snaar en oliekeeringen, Steven vermaakt zich best in z'n schuurtje, het is ook een onderdeel van de hobby, en hij kan zo in alle rust de zaak voorbereiden. Natuurlijk kan het ook anders, door b.v. een complete auto over te kopen of over te laten komen, of een kant en klaar blok, maar dan is het voor ons financieel niet haalbaar. Op de manier zoals wij het doen (goed kijken en zoeken) kom je er ook, het duurt alleen even wat langer, maar de voldoening is natuurlijk net zo groot, zeker als je zelf ook nog eens over de benodigde technische kennis beschikt.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 30, 2009, 11:38:14 PD
Bastian van http://www.jdm-parts.eu (http://www.jdm-parts.eu) die ons het 4G63turbo blok voor de Dynamic heeft geleverd, stuurde ons vorige week een afbeelding toe van een Colt C50 met daarin een 4G63 AMC turboblok. Dit blok heeft 360 pk op de voorwielen, Bastian rijdt zelf in deze Colt, wij houden het maar bij de Galant en daar zijn we ook ontzettend blij mee :D  :D  :D

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/30/1238404891-640.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1446930.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Mars 30, 2009, 12:50:14 MD
C50 met 360pk? Pfioeee... die rijd niet meer op klinkers... :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 30, 2009, 01:09:09 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"C50 met 360pk? Pfioeee... die rijd niet meer op klinkers... :lol:

Nee, ik heb van Bastian begrepen dat ze er mee gaan racen in Belgie en Duitsland, auto is overigens wel voor dit soort snelheden aangepast. Volgens Bastian van JDM kan dit blok 600 PK aan!!!!!!!!!!! en aangezien wij ook wel eens op klinkers rijden, houdt Steven wat zijn blok betreft het maar bij een bescheiden 220 PK :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Mars 30, 2009, 08:05:26 MD
Wat mag een pittig motorblokje kosten?

kag laatst een Evo I/II/III blokje voor 1000 euro met max 60.000 km erop.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Mars 30, 2009, 11:52:13 MD
Citim nga: "Chaoth"Wat mag een pittig motorblokje kosten?

kag laatst een Evo I/II/III blokje voor 1000 euro met max 60.000 km erop.

Ik zou zeggen neem contact op met Bastian van JDM, deze kan je alles vertellen wat je wilt weten. Recent iemand gesproken die voor 900 euro een Evo blok had gekocht, echter het blok bleek niet compleet te zijn, dus werd dit voor hem nog een dure grap. Voordat je zoiets aanschaft is het zaak van te voren goed te informeren of alles compleet is, het gaat dus niet alleen maar om het blok, maar ook een complete kabelboom-luchtmassameter-ECU-injectorpack. Bij het blok wat JDM heeft geleverd was dit allemaal dik in orde.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/03/30/1238448853-490.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1449338.html) Steven z'n motorblok
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 01, 2009, 08:19:36 PD
Onlangs de witte achterlicht unit opgehaald voor de Galant Dynamic, zagen er keurig uit. Inmiddels zijn wij er ook wel achter dat dit soort attributen niet zo makkelijk meer zijn te verkrijgen, omdat vele 6G Galants worden geexporteerd, degene die het voor ons heeft kunnen regelen gaf dit ook aan, het spul is moeilijk te verkrijgen, we zijn dan ook harstikke blij :D  dat we een gaaf exemplaar hebben weten te bemachtigen, en dat soort zaken maken de hobby nu juist zo leuk. Zodra het spul op de auto zit, zal ik wel een plaatje ervan schieten.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 01, 2009, 09:14:47 PD
PANG!  :lol:


Uiteraard foto vóór en foto nà plaatsen in één topic, hée...  :twisted:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 01, 2009, 09:29:00 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"PANG!  :lol:


Uiteraard foto vóór en foto nà plaatsen in één topic, hée...  :twisted:

U vraagt wij draaien :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/02/1238701601-710.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1457784.html) Na lang zoeken toch gevonden anitevreden

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/04/1238801318-840.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1460938.html)(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/04/1238802138-220.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1460961.html)

De Galant Dynamic met de oude en de nieuwe achterlichten.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 02, 2009, 08:30:12 PD
In dit topic valt herhaaldelijk de naam Bastian, wie is Bastian? Bastian is de eigenaar van JDM, hij importeert op grote schaal automotoren uit Japan. Hij gaat hierbij niet alleen om Mitsubishi motoren, maar om alle Japanse motoren die maar te leveren zijn, en dit gebeurd op grote schaal. Vele containers worden naar Nederland verscheept om vervolgens hun aftrek te vinden bij de echte liefhebbers. zo zijn de 4G63 turbomotoren van Mitsubishi bijzonder geliefd in Duitsland en Scandinavie, maar ook in Nederland zijn er liefhebbers voor.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/02/1238652659-180.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1455230.html) Hier liggen de motoren klaar om te worden ingeladen in containers om vervolgens te worden verscheept naar Nederland, onderaan (met rode kleppendeksel) het 4G63 turbo blok van Steven.

Wellicht zijn er leden onder ons die zich afvragen waarom JDM en niet MD Performance http://www.md-performance.nl/ (http://www.md-performance.nl/) dat had gekund, maar wij zijn uiteindelijk bij Bastian van JDM terecht gekomen. Dat wil geenzins zeggen dat MD Performance niet aantrekkelijk is voor mensen die hun auto van een andere motor willen voorzien of willen verfraaien. JDM legt zich allen maar toe op het importeren van Japanse motoren, dit in tegenstelling tot MD Performance die véél meer te bieden heeft dan alleen maar motoren, zie hun website.  Ik hoop op deze manier de indruk weg te nemen dat ik MD Performance de wind uit de zeilen zou willen nemen, dat is geenzins het geval! Mensen die overwegen een project te starten (waaronder o.a. ook een motorzwap in is opgenomen) kunnen net zo goed terecht bij MD Performance. Omdat ik wil voorkomen dat er binnen dit topic een discussie gaat ontstaan JDM danwel MD Performance, wil ik het hier verder bij laten.

Mvg Hans (GTI-tje)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 05, 2009, 10:15:57 PD
Het zijn maar kleine details maar voor de echte liefhebber een must, de oranje knipperlichten vóór zijn vervangen door witte exemplaren, die de auto net dat beetje méér uitstraling geen.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/05/1238915882-870.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1464245.html) de Galant Dynamic met de oude oranje knipperlichten



(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/05/1238915803-370.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1464239.html) Hier is de Galant Dynamic voorzien van nieuwe witte knipperlichten, Mark Sanne (zelf ook liefhebber van de 6G) heeft hier voor kunnen zorgen.

De komende weken gaat Steven wat zaken aanpakken wat betreft het intercooler gebeuren. Het is nog steeds wachten op een onderdeel uit Japan, als dat er is kan een datum worden geprikt om het 4G63 turboblok over te zetten in de Galant Dynamic. De koppeling ziet er na controle ook nog zeer goed uit, dus ook daar geen verrassingen. Het zal denk ik toch nog wel een maandje duren éér er gebrom onder het vooronder van de Dynamic te horen is, maar nogmaals Steven wil zich niet haasten, hij wil voor alles rustig de tijd nemen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Prill 05, 2009, 10:35:10 PD
Ja ziet er netjes uit hoor, goed bezig.
de witte achterbalk is wel een hele verbetering.
gaat zo bijna richting n sedan :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 05, 2009, 11:39:51 PD
Citim nga: "GHINO"Ja ziet er netjes uit hoor, goed bezig.
de witte achterbalk is wel een hele verbetering.
gaat zo bijna richting n sedan :mrgreen:

Ja toch, Steven is er ook wel content mee maakt de auto meer af, en wat die sedan betreft, dat vind ik zelf ook best een mooie 6G, wij hebben vroeger zelf ook een 6G Sedan gehad een GLS, super fijne auto. Ja zo'n project is toch wel kicken, als is het wat ons betreft maar op een bescheide nivo. Als je wel eens andere projecten ziet, dan wordt echt alles uit elkaar gehaald en aangepast met véél bling bling, maar dat hoeft van Steven niet. Waar het hem omgaat is wat méér PK, voordeel is dat de Dynamic daar op gebouwd is, het is allemaal net iets rubuuster dan de normale GTI uitvoering, ook de schijfremmen en remklauwen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 07, 2009, 08:29:06 PD
Recent heeft Steven te horen gekregen dat het onderdeel wat uit Japan moest komen binnenkort is te leveren, het heeft een aantal weken als backorder gestaan, waardoor er niet geleverd kon worden. Komend weekend legt hij de laatste hand aan het Intercooler gebeuren en onlangs heeft hij een aanpassing gemaakt om de blow off valve te kunnen plaatsen, deze komt nu goed te pas, ik had deze 2e hands gekocht voor mijn 3000GT maar deze bleek incompleet waardoor deze niet goed functioneerde, Steven heeft deze aangepast, en hopelijk functioneert deze nu wél.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/07/1239084367-450.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1470592.html)

Als het een beetje meezit dan hoopt hij over 2 á 3 weken z'n nieuwe blok te kunnen overzetten in de Dynamic, samen met z'n collega Remco (Evo-Driver)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 07, 2009, 11:32:32 PD
Zoals al eerder gememoreerd hoopt Steven het project z'n project over 2 á 3 weken te kunnen afronden. Ik hoop daar ook bij aanwezig te kunnen zijn, want een motor-zwap is niet iets wat je elke dag meemaakt. Ik zal dan ook proberen mooie plaatjes te kunnen schieten.

Steven is net als z'n vader een echte Mitsubishi fan en dan met name van de 6G GTI. Steven z'n eerste ervaring met Mitsubishi was met de Colt, echter al snel daarna kwam zijn grote liefde (een zwarte 6G Galant GTI) in beeld, hij heeft jarenlang met héél veel plezier in deze auto gereden, maar omdat hij ruimte nodig had heeft hij deze uiteindelijk toch moeten verkopen, maar dat ging niet van harte.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/07/1239094091-710.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1470937.html) Steven z'n eerste Galant GTI

Na jaren kwam ik deze GTI tegen de auto stond te koop op Marktplaats, het bleek de oude Galant van Steven te zijn :?  :?
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/07/1239094389-20.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1470954.html) Originele Marktplaats foto.

De conditie van de GTI was er niet beter van geworden, slecht onderhoud, en problemen met de motor. Mark Sanne (jullie niet onbekend) heeft de zwarte GTI uiteindelijk gekocht, waarna Steven de motor weer in de juiste conditie heeft gebracht, en Steven zijn eerste grote liefde op deze unieke manier weer onder ogen kwam. In de tussenliggende periodes heeft hij mijn Galant GTI in de staat gebracht zoals hij nu is.(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/07/1239095011-540.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1470998.html)

Maar om zelf weer een 6G GTI te bezitten bleef toch zijn grootste wens en droom. Uiteindelijk is die wens eind november 2008 in vervulling gegaan, voor een relatief laag bedrag heeft hij een prachtige 6G GTI Dynamic kunnen aanschaffen, en met de aanschaf van deze GTI is de cirkel weer rond, het project waar hij nu mee bezig is, is de bekroning daarop.

Steven is zijn oude liefde nog niet vergeten, hier tussen zijn oude liefde en nieuwe liefde tijdens de Nieuwjaars meeting in Januari 2009.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/07/1239095636-030.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1471016.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 07, 2009, 01:39:35 MD
Je zult wel eens verbaast zijn hoe klein de wereld af-en-toe is... :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 08, 2009, 11:48:01 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Je zult wel eens verbaast zijn hoe klein de wereld af-en-toe is... :lol:

Dat kun je wel stellen als je na jaren weer wordt "herenigd' met je oude liefde :D  :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 08, 2009, 11:56:18 MD
Zoals de zaken er nu voorstaan vindt de motorzwap plaats op 18 April . Het ontbrekende onderdeel (voorpijp) is inmiddels in ons bezit. Om een goede verbinding te verkrijgen met het nieuwe blok en de bestaande uitlaat die onder de Dynamic hangt was dit nodig.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/08/1239226579-960.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1476652.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 09, 2009, 12:51:53 PD
Anders neem je toch een steiger-pijp?  :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 09, 2009, 08:10:07 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Anders neem je toch een steiger-pijp?  :mrgreen:

Dat we daar nu niet aan gedacht hebben ;)  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Nog 2 weken Menno, het gaat nu toch wél kriebelen hoor, het blijft toch altijd spannend zo'n motor-zwap vooral als je de contactsleutel omdraait, doet hij het wel of doet hij hij niet, maar we gaan er gewoon vanuit dat het zaakje goed functioneert, noem het maar gezonde spanning, als het blok eenmaal loopt zal dat zeker als muziek in de oren klinken animuziek  animuziek  :D  :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 09, 2009, 08:43:08 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Anders neem je toch een steiger-pijp?  :mrgreen:

Ik heb er direct een paar besteld, dus voor degene die een steigerpijp zoeken :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/09/1239258248-320.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1477041.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 09, 2009, 10:00:04 PD
De gezonde spanning leeft hier ook mee, Hans! anilink
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 09, 2009, 11:00:01 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"De gezonde spanning leeft hier ook mee, Hans! anilink

Mooi, vind het alleen wel jammer dat er zo weinig reactie's van andere zijn te lezen, maar jouw reactie's worden zéér gewaardeerd!!!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 09, 2009, 03:16:16 MD
Ik vind dit forum sowieso wat saai worden, de input valt mij ook wat tegen.

Misschien dat de MOD's een plan kunnen trekken? Méér Mitsu-nieuws waarover gediscussieerd kan worden, MOC-site meer laten verwijzen naar het MOC-forum (te weinig MOC-leden zijn actief op het forum), het forum aantrekkelijker maken, een prijsvraag voor de top-5 meeste posters ( :mrgreen: ), de kleurstelling eens aanpassen of god-mag-weten-wat. Ik wil de visie van het forum niet extreem bijsturen, maar verandering van spijs doet tenslotte wél eten! ;)

Maar goed, dit zou in een nieuw topic verder uitgedokterd kunnen worden. Ik gooi bij deze de bal op, wie wil het verder oppakken? Suggesties inventariseren, overleggen met MOD's voor (aangepaste?) visie, evt. poll starten........ :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 09, 2009, 04:12:24 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Ik vind dit forum sowieso wat saai worden, de input valt mij ook wat tegen.

Misschien dat de MOD's een plan kunnen trekken? Méér Mitsu-nieuws waarover gediscussieerd kan worden, MOC-site meer laten verwijzen naar het MOC-forum (te weinig MOC-leden zijn actief op het forum), het forum aantrekkelijker maken, een prijsvraag voor de top-5 meeste posters ( :mrgreen: ), de kleurstelling eens aanpassen of god-mag-weten-wat. Ik wil de visie van het forum niet extreem bijsturen, maar verandering van spijs doet tenslotte wél eten! ;)

Maar goed, dit zou in een nieuw topic verder uitgedokterd kunnen worden. Ik gooi bij deze de bal op, wie wil het verder oppakken? Suggesties inventariseren, overleggen met MOD's voor (aangepaste?) visie, evt. poll starten........ :)

Lijkt me inderdaad zinvol om hier een apart topic over te openen, anders sneeuwt het project over de Galant Dynamic wellicht onder, en dat is niet de bedoeling. Maar ben met je eens dat het het forum saai wordt, ben het ook met je eens dat de input op het Galant Dynamic project tot nu toe zéér karig is. Misschien dat de MOD's ideen hebben om het MOC forum "levendiger" te maken.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 09, 2009, 05:04:48 MD
18 April is dus een grote dag, de fantastische rijeigenschappen van de Dynamic met z'n 4WS en het VR4 4G63 turbo blok worden tot een geheel gesmeed door Steven en Remco, zodat wij ook kunnen genieten van wat dit te bieden heeft http://www.youtube.com/watch?v=JGTkH3DFlAE (http://www.youtube.com/watch?v=JGTkH3DFlAE) Oké het is dan wel geen officiele VR4 maar we zitten er denk ik wel héél dicht tegenaan, immers 4WD 4WS WIS en ABS, plus de bewezen kracht van het 4G63 turbo blok, hetzellde blok wat in de Galant hangt op bijgaande video, niet iets om je voor te schamen toch?
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Colt 91 ne Prill 09, 2009, 05:11:30 MD
saai hier , ja.
gelukkig zijn er nog andere mitsu fora,waar het wel wat drukker is.

moderators en admins, moeten hier de boel ook eens opschonen,
en alle onzin berichten en of topic berichten gaan verwijderen.
zodat elk onderwerp een beetje leesbaar blijft.

sommige hier posten alleen maar om het posten,komt weinig zinnigs uit.
zeker in technische topics is het handig als al die onzin berichten eruit gefilterd worden.

maat vind maar eens iemand die dat allemaal wil gaan doen.
is gewoon erg veel werk,en gaat veel vrije tijd inzitten.
ik kan het weten,want heb zelf ook diverse fora,in mijn bezit. ;)

zo,weer genoeg onzin in een ander topic.

zit dat blokkie er nou nog niet in,Hans???
vorige week nog een zwap gedaan.
smorgens beginnen en eind van de middag weer rijden.
maargoed ,wij doen het vaker,motortjes wissellen in auto's. ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 09, 2009, 06:20:50 MD
Citim nga: "Colt 91"saai hier , ja.
gelukkig zijn er nog andere mitsu fora,waar het wel wat drukker is.

moderators en admins, moeten hier de boel ook eens opschonen,
en alle onzin berichten en of topic berichten gaan verwijderen.
zodat elk onderwerp een beetje leesbaar blijft.

sommige hier posten alleen maar om het posten,komt weinig zinnigs uit.
zeker in technische topics is het handig als al die onzin berichten eruit gefilterd worden.

maat vind maar eens iemand die dat allemaal wil gaan doen.
is gewoon erg veel werk,en gaat veel vrije tijd inzitten.
ik kan het weten,want heb zelf ook diverse fora,in mijn bezit. ;)

zo,weer genoeg onzin in een ander topic.

zit dat blokkie er nou nog niet in,Hans???
vorige week nog een zwap gedaan.
smorgens beginnen en eind van de middag weer rijden.
maargoed ,wij doen het vaker,motortjes wissellen in auto's. ;)

Ben het met het bovenstaande zeker eens, maar vind je het erg als ik me bij de Galant Dynamic houd? ;)  ;)  ;) Wat de zwap betreft, we willen ons er niet mee haasten, m'n zoon heeft ook nog een gezin en die 3 koters moeten wel worden bezig gehouden, dus wat het sleutelen betreft het komt meestal op het weekend aan, en vrouwlief wil juist in het weekend er wel eens op uit. Maar Steven heeft geen haast hoor, als hij wat tijd heeft werkt hij aan de auto of andere zaken die met dit project te maken heeft, als het een beetje meezit wordt de zaak op 18 april overgebouwd.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Prill 09, 2009, 09:58:36 MD
Blijft een prachtbak Steven, op al die nieuwe onderdeeltjes die zo glimme kenk alleen maar jaloers op worden :mrgreen:
Rijd nu zelf weer ff tijdje met de galant naar eht werk ivm klein mankement aan de motor van de Geo(hoog olie verbruik) en tja dan voel je je weer helemaal een VIP als je in de galant paradeert.
rijden echt superieur
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Prill 09, 2009, 10:22:59 MD
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "sp1046mhs1"Anders neem je toch een steiger-pijp?  :mrgreen:

Dat we daar nu niet aan gedacht hebben ;)  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Nog 2 weken Menno, het gaat nu toch wél kriebelen hoor, het blijft toch altijd spannend zo'n motor-zwap vooral als je de contactsleutel omdraait, doet hij het wel of doet hij hij niet, maar we gaan er gewoon vanuit dat het zaakje goed functioneert, noem het maar gezonde spanning, als het blok eenmaal loopt zal dat zeker als muziek in de oren klinken animuziek  animuziek  :D  :D


Ik ken het en het is zeker zeeeer gezonde spanning. En doet hij het niet dan kan ik tenminste iemand de schuld geven hahahahhahahahaha  :shock:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 10, 2009, 08:09:42 PD
Citim nga: "Evo driver"
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "sp1046mhs1"Anders neem je toch een steiger-pijp?  :mrgreen:

Dat we daar nu niet aan gedacht hebben ;)  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Nog 2 weken Menno, het gaat nu toch wél kriebelen hoor, het blijft toch altijd spannend zo'n motor-zwap vooral als je de contactsleutel omdraait, doet hij het wel of doet hij hij niet, maar we gaan er gewoon vanuit dat het zaakje goed functioneert, noem het maar gezonde spanning, als het blok eenmaal loopt zal dat zeker als muziek in de oren klinken animuziek  animuziek  :D  :D


Ik ken het en het is zeker zeeeer gezonde spanning. En doet hij het niet dan kan ik tenminste iemand de schuld geven hahahahhahahahaha  :shock:

Nee zo ben jij niet, daar ken ik je te goed voor :lol:  :lol: Maar het kan natuurlijk altijd, weet van Bastian van JDM dat alle motoren die worden verscheept, gedraaid hebben voordat ze worden uitgebouwd. De oude kabelboom zit er nog in, wat er extra nodig was heeft Steven samengevoegd met de bestaande kabelboom. De ECU is ook gereviseerd dus er kan haast niets misgaan. Maar laten we de zaak nu eens positief benaderen; hij doet het gewoon oké? Ja die spanning die is bij mij nu toch ook wel voelbaar, terwijl Steven en jij de klus moeten klaren, over ruim een week weten we meer, en als alles positief verloopt dan tracteer ik afgesproken? anieten  anieten  anieten
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 10, 2009, 12:31:08 MD
Citim nga: "GTI-tje"en als alles positief verloopt dan tracteer ik afgesproken? anieten  anieten  anieten
Op een dikke burn-out, hahahah!!! :twisted:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 10, 2009, 01:14:17 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"en als alles positief verloopt dan tracteer ik afgesproken? anieten  anieten  anieten
Op een dikke burn-out, hahahah!!! :twisted:

Burn-out? Nou dan moet er héél wat gebeuren Menno :lol:  :lol:  :lol: Met de gezondheid wel eens wat minder, maar zo'n project over de Galant Dynamic werkt voor mij als krachtvoer anibokser  anibokser  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 14, 2009, 01:35:25 MD
Jammerrrrrrrrrrrrrr het overbouwen van het blok op 18 april gaat niet door, heeft te maken met bepaalde activiteiten op de zaak waar Steven en Remco werken, het wordt nu vermoedelijk 1 en 2 mei, Steef heeft dan 2 dagen de tijd, om het blok alleen over te zetten, alleen omdat Remco op die dagen verhinderd is, en Steven nog niet langer wil wachten met het overzetten van het nieuwe blok in z'n Galant Dynamic heeft hij besloten om het alleen te doen, overigens Steef heeft wel eens meer een blok in z'n eentje overgezet dus het is voor hem niet nieuw, maar met z'n tweetjes gaat het natuurlijk altijd sneller, en je kunt belangrijke punten dubbel controleren. In eerste instantie kon ik op 1 en 2 mei ook niet bij dit alles aanwezig zijn, omdat 4 dagen naar de camping stond gepland, waardoor ik dit alles zou missen. Gelukkig is hier een oplossing voor gevonden, vrouwlief gaat 4 dagen met m'n zuster op stap zodat ik toch aanwezig kan zijn bij het uitvoeren van de motor-zwap, iets wat ik voor geen goud had willen missen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 15, 2009, 09:00:21 PD
Heb voorlopig niets meer te melden over het Dynamic project, niet eerder dan 1 en 2 mei, het zal dus voorlopig even stilzijn op dit topic. Steef heeft alles wat hij kon voorbereiden afgehandeld.

Hans (GTI-tje)



Mijn vader Steven gaat vrijdag en zaterdag 1 en 2 mei weer verder met z'n project.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/15/1239778247-640.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1495649.html)
Ik heb mijn papa aangeboden om hem te helpen, maar ik ben te duur, ja kwaliteit heeft z'n prijs toch? ;)  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 19, 2009, 06:56:39 MD
Potverdorrie jongens dat is nog lag wachten tot 1 en 2 mei, het blok had er al in kunnen liggen als de planning van 18 april had doorgegaan, Steven had ook gehad dat het liever op 18 april had plaatsgevonden, je gaat je toch op zoiets instellen. Ik kreeg gisteravond een mailtje van Steef dat hij de Galant toch iets wil laten zaken, hij vind hem iets te hoog op de "poten" staan en om eerlijk te zijn vind ik dat ook. Ondanks dat we het hier over een 6G Galant hebben zijn er zoveel verschillen tussen een "normale GTi en een GTI Dynamic, en om die reden was een verlagingsset moeilijk te vinden. Zo heeft de "normale" GTI een starre achteras, dit in tegenstelling tot de GTI Dynamic die links en rechts losse draagarmen heeft, meestal stond bij de bewuste site vermeld dat verlagen niet mogelijk was als het een 4WD en 4WS 6G galant betrof. Men kon wel leveren voor type E32A maar het type E39A bleek lastiger.  

Maar Steven heeft nu een bedrijf gevonden die ook voor de Dynamic verlagingssets kan leveren, om precies te zijn 35 mm. (http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/19/1240167340-190.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1510318.html) Wanneer dit gaat gebeuren weet hij nog niet, hangt ook van de informatie af, eerst het blok verwisselen dat is voor hem nu het belangrijkste, daarna kijkt hij verder, hetzelfde geldt voor de achterspoiler, die hij in dezelfde kleur wil laten spuiten als die van de auto. Zó toch weer even wat te melden over ons project.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/19/1240161436-90.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1509924.html)

Hier is goed te zien dat de Dynamic toch wél wat hoger op de "poten" staat dan de zwarte GTI van Carolien en Mark Sanne, maar na de motor-zwap komt daar verandering in.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/04/19/1240161680-570.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1509938.html) Dit oogt ook niet verkeerd 8-)  8-)  8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 20, 2009, 08:47:50 PD
Mooi, Hans! 8-)

Enne, ik heb wel 'ns op een forum gelezen dat een auto evrlaagd werd door van de bestaande veren een endje afgeslepen werd. Voordelig verlagen, werd dit genoemd... :roll:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 20, 2009, 10:16:16 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Mooi, Hans! 8-)

Enne, ik heb wel 'ns op een forum gelezen dat een auto evrlaagd werd door van de bestaande veren een endje afgeslepen werd. Voordelig verlagen, werd dit genoemd... :roll:

Misschien is dit wel een optie Menno, want ik kreeg maandagmorgen vroeg een mailtje van bewust bedrijf dat de veren voor dit type Galant toch niet meer te leveren zijn :(  :(  :(  :( is jammer maar ook dit soort zaken horen bij de hobby en een project. Maar we blijven positief! :)  :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Colt 91 ne Prill 20, 2009, 10:43:32 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Mooi, Hans! 8-)

Enne, ik heb wel 'ns op een forum gelezen dat een auto evrlaagd werd door van de bestaande veren een endje afgeslepen werd. Voordelig verlagen, werd dit genoemd... :roll:

nooit een stukje van je veren afslijpen.
dat veranderd de totale karakterestiek van de vering van de auto.
en kan de auto gaan swabberen op hogere snelheid.
en bij hard remmen,duikt de auto in zijn max veerstop.
kan je een flink stukje remweg schelen,in jou nadeel.

dus gewoon een echte verlagingsverenset eronder,
en niet gaan klooien met veren inkorten.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 20, 2009, 11:09:02 PD
Zoiets stond mij ook bij. :geek:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 20, 2009, 11:15:43 PD
Citim nga: "Colt 91"
Citim nga: "sp1046mhs1"Mooi, Hans! 8-)

Enne, ik heb wel 'ns op een forum gelezen dat een auto evrlaagd werd door van de bestaande veren een endje afgeslepen werd. Voordelig verlagen, werd dit genoemd... :roll:

nooit een stukje van je veren afslijpen.
dat veranderd de totale karakterestiek van de vering van de auto.
en kan de auto gaan swabberen op hogere snelheid.
en bij hard remmen,duikt de auto in zijn max veerstop.
kan je een flink stukje remweg schelen,in jou nadeel.

dus gewoon een echte verlagingsverenset eronder,
en niet gaan klooien met veren inkorten.

Hallo Cor,

Bedankt voor de tip, overigens ik weet wél zeker dat Steven zoiets niet had gedaan, een optie zoals ik die noemde na de tip van Menno was dus geheel voor mijn rekening ;)  ;)  ;) Als je er over na gaat denken dan is het vrij logisch, immers de demping is totaal veranderd, met alle gevolgen van dien, zoals jij al beschreef. We gaan dus gewoon op zoek naar de juiste veren.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 20, 2009, 11:19:57 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Zoiets stond mij ook bij. :geek:

Wie had nu iets gelezen op een forum over verkorte van de veren? ;)  ;)  ;) :lol:  :lol: Maakt niet uit Menno, ik had moeten weten dat verkorten van de originele veren geen optie is. Maar daar is een forum voor om van elkaar te leren, dus ik dank onze vriend Cor dan ook voor zijn waarschuwende woorden!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 20, 2009, 02:35:10 MD
Citim nga: "GTI-tje"Wie had nu iets gelezen op een forum over verkorte van de veren? ;)  ;)  ;) :lol:  :lol:
Jij, toen je las dat Franse veren ook zonder slijptol of ijzerzaag korter konden worden... :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 20, 2009, 03:07:57 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"Wie had nu iets gelezen op een forum over verkorte van de veren? ;)  ;)  ;) :lol:  :lol:
Jij, toen je las dat Franse veren ook zonder slijptol of ijzerzaag korter konden worden... :mrgreen:

Dat ligt aan de Franse "kwaliteit"  :lol:  :lol:  :lol: die breken wanneer (en worden dus korter) wanneer het hun uit komt, kijk maar eens naar de Citroen C3 en C5!!!!!! Maar standaard veren korter maken is dus voor ons (Steven en ik) géén optie!!!!!!!!!!!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 21, 2009, 10:25:51 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"Wie had nu iets gelezen op een forum over verkorte van de veren? ;)  ;)  ;) :lol:  :lol:
Jij, toen je las dat Franse veren ook zonder slijptol of ijzerzaag korter konden worden... :mrgreen:

Dan heb ik het toch anders gelezen ;)  :lol:  :lol:  :lol:


 Re: Start Project Galant Dynamic
door sp1046mhs1 » ma apr 20, 2009 7:47 am

Mooi, Hans!  

Enne, ik heb wel 'ns op een forum gelezen dat een auto evrlaagd werd door van de bestaande veren een endje afgeslepen werd. Voordelig verlagen, werd dit genoemd
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 21, 2009, 12:08:07 MD
Ja dat zit dus even tegen met de verlagingsveren, maar één van de jongens van http://www.promaxx.nl/ (http://www.promaxx.nl/) gaat binnenkort naar de fabriek waar het spul wordt gemaakt. Deze medewerker kijkt of hij wat wijzer kan worden, en wellicht dat hij nog een setje vindt, ik hoefe daar niet eens om te vragen, hij bood het zelf aan, klasse toch? Vandaar dat ik Promaxx even heb genoemd in dit berichtje, en wellicht kunnen andere op het forum hier ook hun voordeel mee doen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Prill 27, 2009, 06:10:37 MD
Nou jongens.

Motortje wordt weer uitgesteld. Van de week(maandag) met slijpen een staalsplinter in mijn oog gekregen. In eerste instantie geen last van, oog uitgespoeld en verder gegaan. Dinsdag ging het toch wel irriteren. Kon geen fel licht verdragen. Met proefrijden ging hij zo tranen dat rijden onmogelijk werd. Aangezien we niets konden zien dacht ik dat het een geiriteerd oog was. Woensdag nog naar de efteling geweest met de kinderen ivm 5 jaar getrouwd. Wat heb ik lopen jangen daar. (tranen).
Alleen vogelrock was lekker ontspannen  . Donderdag toch maar naar de huisarts gegaan. Toch een staalsplinter in mijn linkeroog. Je zag een zwart brandpuntje net naast mijn pupil precies op mijn iris. Gelijk door verwezen naar ziekenhuis om het eruit te laten boren. GEEN PRETJE OM MEE TE MAKEN!!!! Wat is dat kut zeg. Flink aan de parasetamol tegen de pijn.

Nu 4 dagen later blijf ik een witte waas houden over mijn zicht. En fel licht is nog steeds niet te verdragen dus de zonnebril op en naar de dokter. Er blijkt nog een roest ring op mijn netvlies te zitten. Dus straks ( half 4 ) weer naar ziekenhiuis om weer te verdoven en te boren. KUT!!!!

Het was de planning dat mijn motortje er 1 mei in ging maar dit kan ik dus nu wel op mijn buik schrijven.   .

Voor onbepaalde tijd uitgesteld. Balen maar waar.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Prill 27, 2009, 06:33:01 MD
Als vader van Steven ben ik uiteraard ook geschrokken, je hebt tenslotte maar 1 paar ogen. Door dit alles kan de motor-zwap zoals die gepland stond voor vrijdag en zaterdag 1 en 2 Mei geen doorgangen, dat is jammer en ik kan me de teleurstelling van Steven helemaal voorstellen, maar voormij en uiteraard geldt dat ook voor Steven is het weer goed functioneren van het oog héél wat belangrijker dan de motor-zwap. Die motor komt er wél in. Steven heeft nu wat meer tijd voor z'n jongste dochter :)  :)

(http://www.upload12.nl/output/1240849851.jpg)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Prill 27, 2009, 10:23:25 MD
Oja lekker dan en wij maar zwoegen en jij met je luie reet op de bank zitten met je piraten lapje (zwart staat mooier hoor)  !!!!!!!!!!




Nee hoorGeintje

Zie je snel weer

gr. remco
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Prill 28, 2009, 11:51:10 PD
Piet Piraat (http://www.pietpiraat.nl/) op de bank... :geek:

Nee, Steven, dit is absoluut géén pretje. Je kan hier echt weken last van hebben. Ik spreek uit ervaring: mijn oudste heeft ooit eens per ongeluk mijn hoornvlies met zijn nagels bewerkt, ook geen feest (hij was nog wel héél erg jong). Zelfs in een gedimde omgeving liep ik rond met een zonnebril. Voelde me net een Blues Brother... :lol:

Neem je tijd voor herstel, je hebt idd maar één set ogen. Die Mitsu komt wel weer. Daar hebben we allemaal het volste vertrouwen in. Beterschap! ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 06, 2009, 09:13:11 PD
We weten nog steeds niet wanneer het Dynamic project weer wordt opgestart, de problemen met Steven z'n oog zijn nog niet voorbij. Ook is er vertraging opgetreden bij de levering van een 2 tal kunststofslangen voor het intercooler gebeuren. Bastian van JDM die het 4G63 VR4 turboblok voor de Galant Dynamic heeft geleverd, gaat eens kijken of er in Japan nog verlagingsveren zijn te verkrijgen, ik heb daarover nog geen berichten ontvangen of hij iets heeft gevonden.We wachten het allemaal maar af, zodra ik iets positief omtrent het project heb te melden dan horen jullie dat uiteraard.

Grt Hans
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Maj 06, 2009, 09:35:24 PD
Oké, ik ben benieuwd. Ik hoop dat het snel beter met hem gaat.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 06, 2009, 12:19:42 MD
Gaat ook wel even duren voordat Steven er vanaf is. Nogmaals: neem er de tijd voor!  ;)

Hans, die verlagingsveren zijn geen 'must' voor het project, maar een aanvulling, toch?  :geek:
Haast hiervoor is dus niet geboden.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 06, 2009, 12:50:53 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Gaat ook wel even duren voordat Steven er vanaf is. Nogmaals: neem er de tijd voor!  ;)

Hans, die verlagingsveren zijn geen 'must' voor het project, maar een aanvulling, toch?  :geek:
Haast hiervoor is dus niet geboden.

Ben ook bang dat het wat langer gaat duren, dat oog moet eerst goed genezen, is belangrijker dan héél dat project. Die verlaginsveren is een idee van Steven zelf omdat hij de Galant Dynamic wat hoog op de "poten" vindt staan. Is inderdaad een aanvulling op het project en zeker geen must, maar omdat ik goede contacten heb met JDM heb ik het even voor Steven gevraagd of ze in Japan nog iets hebben ;)  ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 06, 2009, 03:51:08 MD
Mis nog een papegaai op je schoduer Steven... mijne lenen? :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 06, 2009, 08:40:28 MD
Mindervaliden mag je niet plagen, Ghino... devil_evilhypocrite
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 06, 2009, 10:34:53 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Mindervaliden mag je niet plagen, Ghino... devil_evilhypocrite
Iedereen is toch gelijk tegeworodig? positieve discriminatie :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 07, 2009, 11:36:12 PD
Citim nga: "GHINO"
Citim nga: "sp1046mhs1"Mindervaliden mag je niet plagen, Ghino... devil_evilhypocrite
Iedereen is toch gelijk tegeworodig? positieve discriminatie :mrgreen:

Stelletje grappenmakers, maar ik weet dat jullie het niet serieus menen, wacht maar tot z'n oog weer goed is en straks dat blok erin hangt van 240 PK, dan maken jullie niet meer van die grappen ;)  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: dan blaast hij de Geo en de Partner zo van de weg, jullie in shock achterlatend :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 07, 2009, 01:31:43 MD
O-jee, ik hoor het al: oog-om-oog, lapje-om-lapje... zakoverhoofd

Hoe is het nu met Steven, al verder aan de beterende hand?  :?:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 07, 2009, 02:30:46 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"O-jee, ik hoor het al: oog-om-oog, lapje-om-lapje... zakoverhoofd

Hoe is het nu met Steven, al verder aan de beterende hand?  :?:

Waar jij al die mooie spreekwoorden vandaan haalt, volgens mij maak je ze zelf ;)  ;) Wat Steven betreft, het gaat iets beter, maar hij heeft moeite met scherp zien vooral dingen op afstand. De huisarts is er toch niet gerust op, vrijdagmorgen 8 mei moet hij om 8.30 zich weer melden bij de oogkliniek in Haarlem, en maar hopen op betere berichten, weet inmiddels wél dat zoiets best lang kan duren.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 07, 2009, 10:08:10 MD
hmm toch maar een inzameling gana houden voor een blindegeleide hond die kan helpen bij het sleutele.... steeksleutel 12 Max... good boy....

 :mrgreen:


ff zonder dolle... super veel sterkte goos. hoop echt dat het euvel snel weg is want je ogen zijn toch best wel een zeer kostbaar iets
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Maj 07, 2009, 10:57:54 MD
Vind nog steeds de reactie van zijn vrouw het mooist : Ik zie ik zie wat jij niet ziet ....... Whahahahahha.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 07, 2009, 11:51:44 MD
Citim nga: "Evo driver"Vind nog steeds de reactie van zijn vrouw het mooist : Ik zie ik zie wat jij niet ziet ....... Whahahahahha.
Scherpe relatie! :lol:

Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "sp1046mhs1"O-jee, ik hoor het al: oog-om-oog, lapje-om-lapje... zakoverhoofd

Hoe is het nu met Steven, al verder aan de beterende hand? :?:
Waar jij al die mooie spreekwoorden vandaan haalt, volgens mij maak je ze zelf ;) ;) Wat Steven betreft, het gaat iets beter, maar hij heeft moeite met scherp zien vooral dingen op afstand. De huisarts is er toch niet gerust op, vrijdagmorgen 8 mei moet hij om 8.30 zich weer melden bij de oogkliniek in Haarlem, en maar hopen op betere berichten, weet inmiddels wél dat zoiets best lang kan duren.
Ik doe mijn best, Hans, ik doe mijn best... :twisted:

Doordat het oog beschadigd is kan het idd zo zijn dat je verminderd scherp ziet. Nadeel van een oog is ook dat het vochtig en zacht weefsel is. Dit heeft simpelweg tijd nodig. :geek:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Maj 09, 2009, 11:16:44 PD
Ik hoop dat hij helemaal zal herstellen! Echt minder als je oog beschadigd is :(
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 09, 2009, 04:37:27 MD
Citim nga: "Chaoth"Ik hoop dat hij helemaal zal herstellen! Echt minder als je oog beschadigd is :(

Het is net alswat Menno zegt, het heeft de tijd nodig om te helen, maar het oog was toch behoorlijk beschadigd, bleek bij de laatste controle. Het zal waarschijnlijk toch een litteken blijven. Het probleem is het veraf kijken, dichtbij kan hij alles goed zien. Hij denkt toch weer voorzichtig om een datum te prikken, ook 2 slangen voor het intercooler gebeuren zijn gearriveerd.
(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/09/1241877204-910.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1566959.html)


Waarschijnlijk vind de zwap nu plaats in mijn vakantie, maar dan ga ik gewoon een weekend naar huis, want ik wil dat natuurlijk niet missen, wil alles vastleggen op de digitale camera, en dat is natuurlijk ook leuk voor het MOC forum, en voor de liefhebbers die op het GF forum zitten, die wellicht toch ook benieuwd zijn. Zodra er een datum bekend is, dan laat ik dat wél weten. Ja zoiets blijft toch kriebelen!

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/09/1241878025-670.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1567001.html)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 10, 2009, 07:11:26 MD
Hehehehe *ik zie  ik zie wat jij niet ziet...* te humoristisch voor woorden :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 13, 2009, 02:12:28 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"O-jee, ik hoor het al: oog-om-oog, lapje-om-lapje... zakoverhoofd

Hoe is het nu met Steven, al verder aan de beterende hand?  :?:

Gaat gelukkig wel beter, al zal hij er voorlopig toch nog wel hinder van blijven ondervinden, volgens de oogchirug zal het toch wél een litteken blijven.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 15, 2009, 10:55:10 PD
Hallo,

Voor de 3x gaan we het proberen! Op 22 en 23 Mei is het de bedoeling dat Steven z'n turboblok gaat inbouwen in de Galant Dynamic. Komende zaterdag gaat hij alvast wat zaken voorbereiden, zoals het inspuiten van bouten en moeren om alles op de dag van de motor-zwap wat makkelijker los te kunnen krijgen. Omdat dit alles precies in mijn vakantie valt, ga ik een weekend naar huis, omdat ik hier toch wel graag bij wil zijn, en ook om het forum hopelijk mooie plaatjes te kunnen aanbieden. 8-)  8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 16, 2009, 08:54:07 PD
Citim nga: "GHINO"Hehehehe *ik zie  ik zie wat jij niet ziet...* te humoristisch voor woorden :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Ik zie een echte auto, geen Geo ;)  :lol:  :lol:   Hé Ghino je begrijpt het natuurlijk wel dit is een grapje    straks mag ik niet meer langkomen om de Galant Dynamic even te komen showen    zal ik eerst wel even toestemming moeten krijgen van Steven    Als het een beetje meezit vind op 22 en 23 mei de motor-zwap plaats.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 20, 2009, 08:41:34 PD
Vrijdagavond al een 1e tussenstand...??!?  confused

Waar vind de engine-swap plaats? :geek:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Maj 20, 2009, 05:31:11 MD
De swap vind plaats bij ons op de zaak ik ga hem vrijdag mee assisteren  ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 20, 2009, 09:35:30 MD
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "GHINO"Hehehehe *ik zie  ik zie wat jij niet ziet...* te humoristisch voor woorden :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Ik zie een echte auto, geen Geo ;)  :lol:  :lol:   Hé Ghino je begrijpt het natuurlijk wel dit is een grapje    straks mag ik niet meer langkomen om de Galant Dynamic even te komen showen    zal ik eerst wel even toestemming moeten krijgen van Steven    Als het een beetje meezit vind op 22 en 23 mei de motor-zwap plaats.
Owwww je mag ook 1 van je eigen wagens komen showen onder het genot van een bakkie leut.....
Altijd gezellig :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Maj 21, 2009, 07:11:43 MD
Okee,

jongens het gaat nu echt gebeuren.
Gisteren na het werk mijn galant op de brug gezet voor de motorswap.
Bus mee naar huis genomen met motortakel om mijn blokkie vandaag in te laaien. Alles staat nu netjes in de bus. Morgen samen met Remco de boel rustig overbouwen.

Paps is al uit dwingeloo vertrokken om er morgen ook bij te zijn. Hij zorgt voor de foto's.

(http://www.upload12.nl/output/1242925829.jpg)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 21, 2009, 08:37:02 MD
Citim nga: "Steven"Okee,

jongens het gaat nu echt gebeuren.
Gisteren na het werk mijn galant op de brug gezet voor de motorswap.
Bus mee naar huis genomen met motortakel om mijn blokkie vandaag in te laaien. Alles staat nu netjes in de bus. Morgen samen met Remco de boel rustig overbouwen.

Paps is al uit dwingeloo vertrokken om er morgen ook bij te zijn. Hij zorgt voor de foto's.

(http://www.upload12.nl/output/1242925829.jpg)

Paps is net gearriveerd vanuit Dwingeloo :lol:  :lol:  :lol:  :lol: géén enkele file onderweg  heb dat wel eens anders meegemaakt. Ja best spannend morgen, 3e keer scheepsrechts zullen we maar zeggen. Ga gauw m'n fotospullen nog even controleren. Steven en Remco; ik wens jullie véél succes! Heb van m'n lieve vrouwtje zelfs toestemming gehad om m'n vakantie te onderbreken, als tegenprestatie zal dat wel elke dag alleen afwassen worden ;)  :D  :D  :D maar dat heb ik er wél voor over :)

Groetjes Hans
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 21, 2009, 11:21:26 MD
Citim nga: "Evo driver"De swap vind plaats bij ons op de zaak ik ga hem vrijdag mee assisteren  ;)

Hmmm... mocht ik in de buurt zijn (is een hele kleine kans!), dan neem ik uiteraard koek voor bij de koffie mee. ;)


Steven, ik begrijp dat je weer fatsoenlijk zicht hebt? Fijn om te weten!  :geek:


Heren: succes!


Hans: neem een compacte vaatwasser in de caravan... :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Colt 91 ne Maj 21, 2009, 11:41:43 MD
succes morgen mannen.

enhe, morgenavond moet er wel geluid uit komen hé. ;)
ronkende motor en brullende uitlaat geluiden.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: MarkSanne ne Maj 22, 2009, 11:26:14 PD
Succes mannen!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Maj 22, 2009, 12:15:39 MD
Succes! Vandaag de grote dag, als het goed is!  8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 22, 2009, 10:07:51 MD
Het Galant Dynamic is vandaag succesvol afgesloten. Steven en Remco hebben fantastisch werk afgeleverd. Vanmorgen om 8 uur gestart met het uitbouwen van het oude blok, nog wat zaken overgezet van het oude naar het nieuwe blok Alles is zéér voorspoedig verlopen, ja hoe kan het ook anders met zulke ervaren monteurs, ik heb vandaag echt genoten. Om 16.30 kon de sleutel worden omgedraaid, en zonder enig probleem sloeg de motor in één keer aan, na wat afstelwerk en controlehandelingen de eerste meters afgelegd met de nieuwe motor, die loopt als een naaimachine, foto's volgen. We zijn méér dan tevreden anitevreden

Mvg Hans (GTI-tje)

(http://www.upload12.nl/output/1243025716.jpg) De start om 8 uur s'morgens
(http://www.upload12.nl/output/1243025829.jpg)
(http://www.upload12.nl/output/1243025916.jpg)
Na bijna 20 jaar arbeid, is het nu rusten.

(http://www.upload12.nl/output/1243026161.jpg)

Het oude en het nieuwe blok

(http://www.upload12.nl/output/1243026278.jpg)

Met uiterste precissie wordt het nieuwe blok in de juiste stand gebracht.

(http://www.upload12.nl/output/1243026423.jpg)

Het nieuwe blok is geplaatst, en nu volgt het aansluiten van de verschillende onderdelen.

(http://www.upload12.nl/output/1243026613.jpg)

(http://www.upload12.nl/output/1243026697.jpg)

De schema's die Steven thuis had uitgewerkt, komen nu goed van pas!

(http://www.upload12.nl/output/1243026886.jpg)

Lekker geconcentreerd.

(http://www.upload12.nl/output/1243026994.jpg)

Idem

(http://www.upload12.nl/output/1243027145.jpg)

Aansluiten ECU (computer)

(http://www.upload12.nl/output/1243027281.jpg)

Nog een keer extra controleren!

(http://www.upload12.nl/output/1243027433.jpg)

Ziet er gaaf uit, de klus is haast geklaard.

(http://www.upload12.nl/output/1243027555.jpg)

(http://www.upload12.nl/output/1243027619.jpg)

(http://www.upload12.nl/output/1243027681.jpg)

Nog niet tevreden, even een stekkertje veranderen

(http://www.upload12.nl/output/1243027843.jpg)

De klus is geklaard, Steven en Remco; jullie mogen trots zijn op jezelf!!!

(http://www.upload12.nl/output/1243027995.jpg)

Het inleren van de computer, de Galant Dynamic staat klaar voor z'n eerste proefrit met de 4G63 turbomotor.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: MarkSanne ne Maj 22, 2009, 10:29:04 MD
Super gedaan mannen! Welkom in de turbo club Steven :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 22, 2009, 11:01:50 MD
Gefeliciteerd, top heren! 8-)

We wachten geduldig (nouja, dit zeg ik uit beleefdheid... :twisted: ) af naar [s:stchttno]berichten[/s:stchttno] het verslag! 8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Colt 91 ne Maj 22, 2009, 11:31:06 MD
Citim nga: "GTI-tje"Het Galant Dynamic is vandaag succesvol afgesloten. Steven en Remco hebben fantastisch werk afgeleverd. Vanmorgen om 8 uur gestart met het uitbouwen van het oude blok, nog wat zaken overgezet van het oude naar het nieuwe blok Alles is zéér voorspoedig verlopen, ja hoe kan het ook anders met zulke ervaren monteurs, ik heb vandaag echt genoten. Om 16.30 kon de sleutel worden omgedraaid, en zonder enig probleem sloeg de motor in één kaar aan, na wat afstelwerk en controlehandelingen de eerste meters afgelegd met de nieuwe motor, die loopt als een naaimachine, foto's volgen. We zijn méér dan tevreden anitevreden

Mvg Hans (GTI-tje)

goed gedaan jongens.
ik had niet anders verwacht. ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 22, 2009, 11:38:14 MD
Citim nga: "MarkSanne"Super gedaan mannen! Welkom in de turbo club Steven :)

Bedankt Mark, ik ben ook trots op de jongens!!!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 22, 2009, 11:39:40 MD
Citim nga: "Colt 91"
Citim nga: "GTI-tje"Het Galant Dynamic is vandaag succesvol afgesloten. Steven en Remco hebben fantastisch werk afgeleverd. Vanmorgen om 8 uur gestart met het uitbouwen van het oude blok, nog wat zaken overgezet van het oude naar het nieuwe blok Alles is zéér voorspoedig verlopen, ja hoe kan het ook anders met zulke ervaren monteurs, ik heb vandaag echt genoten. Om 16.30 kon de sleutel worden omgedraaid, en zonder enig probleem sloeg de motor in één kaar aan, na wat afstelwerk en controlehandelingen de eerste meters afgelegd met de nieuwe motor, die loopt als een naaimachine, foto's volgen. We zijn méér dan tevreden anitevreden

Mvg Hans (GTI-tje)

goed gedaan jongens.
ik had niet anders verwacht. ;)

Bedankt Cor, en zoals beloofd in een dag hé? :)  :)  :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 22, 2009, 11:41:15 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"Gefeliciteerd, top heren! 8-)

We wachten geduldig (nouja, dit zeg ik uit beleefdheid... :twisted: ) af naar [s:piifigrr]berichten[/s:piifigrr] het verslag! 8-)

Menno je geduld wordt beloond. ;)  :D  :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 23, 2009, 12:03:08 PD
Tóch nog even het volgende:

Vanavond zitten kijken naar Wegmisbruikers. Een jongeman met een BMW-3 met een (volgens kenteken én registratie RDW) een 1.6 motor. Bij staandehouding bleek er een 6-pitter onder de kap. Volgens de dienders zou deze auto herkeurd moeten worden met aanpassing van de kentekenregistratie.

Is dit ook hier van toepassing? Zo ja, gaat dit rap gebeuren? Ook de verzekeringspolis eens goed raadplegen. Verzekeringsmaatschappijen zijn soms erg makkelijk met niet uitkeren wanneer blijkt dat er aan de auto (professioneel) is gesleuteld... :geek:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Evo driver ne Maj 23, 2009, 12:09:18 PD
het is en blijft een 4 cilinder motor en het is en blijft een 2.0
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 23, 2009, 12:14:06 PD
En vermogen dan, speelt dat ook niet mee? :?:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Colt 91 ne Maj 23, 2009, 12:18:39 PD
je mag tot 40 % vermogenstoename gaan ,zonder aanpassingen op het kenteken.
kom je daar boven,dan is het raadzaam om het aan te laten passen bij de rdw.
zo kom je niet in de problemen bij controlle door de cops.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Maj 23, 2009, 12:21:39 PD
Citim nga: "Evo driver"het is en blijft een 4 cilinder motor en het is en blijft een 2.0

Hij heeft alleen iets meer pk's en vermogen. :)  ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 23, 2009, 12:26:44 PD
Iets meer? Och, detail, zeker?  :lol:

Nogmaals, leuk gedaan! Ga je verder nog wat doen (vermogenstestbank, chip-tuning oid), Steven? ;)

@Cor: bedankt voor de info, vroeg met mij idd serieus af... :ugeek:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 23, 2009, 09:52:39 PD
Zo is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan, een nog bijzonder mooie Galant Dynamic is voorzien van een prachtig soepel lopend 4G63 turboblok. Het is voor Steven maar ook voor mij een spannende maar ook bewogen periode geweest. Zo denk ik terug aan ons eerste bezoek aan Zeeland waar de Galant ruim een jaar lang stond opgeslagen, en het prettige en open contact met Eric, de verkoper. Het gericht zoeken naar een goed blok, waarbij we uiteindelijk terrecht zijn gekomen bij JDM die ons echt een prachtig lopend blok heeft bezorgd en natuurlijk alle info. Wat gaat er eventueel verder nog gebeuren; Steven gaat het blok eerst lekker losrijden, de komende weken alles nalopen en doormeten. Wél zijn we nog steeds zoekende naar verlagingsveren voor de Dynamic, die in Nederland niet meer zijn te verkrijgen. Bastian van JDM is inmiddels ook aan kijken in Japan. Verder wil Steven de achterspoiler laten spuiten in de kleur van de auto. Chiptuning zou eventueel nog een optie kunnen zijn. Ik heb in dat verband ook even contact gezocht met Marco van Rooyen  http://www.bullpower.nl/ (http://www.bullpower.nl/) Zoals bekend heb ik in het verleden verschillende malen een auto laten chiptunen bij Bullpower. Jammer is alleen dat Bullpower niet beschikt over een rollenbank voor een 4WD. Ik heb Marco doorom gevraagd of hij desnoods een goede tip heeft welk bedrijf (voorzien van een 4WD rollenbank) hij ons zou aanprijzen. Vlak over de grens in Belgie is een bedrijf die dezelfde kwaliteit leverd als Bullpower. Het zijn zaken die ongetwijfeld nog wel aan bod komen, maar voorlopig even wat rustiger aan.

Ik hoop dat jullie mijn verslag leuk hebben gevonden, alleen maar foto's plaatsen is niet mijn stijl, het verhaal erom heen vond ik ontzettend leuk om te doen.

Mvg Hans (GTI-tje)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Maj 23, 2009, 03:13:10 MD
Hey Hans,

Helamaal toppie.. Echt gaaf zo'n project.. maaruh.. foto's zijn niet genoeg! Ik wil dat ding horen en zien gaan!!!!!  8-)  :twisted:  :twisted:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 23, 2009, 04:05:09 MD
Citim nga: "Chaoth"Hey Hans,

Helamaal toppie.. Echt gaaf zo'n project.. maaruh.. foto's zijn niet genoeg! Ik wil dat ding horen en zien gaan!!!!!  8-)  :twisted:  :twisted:

Bedankt voor het compliment, ja zo'n project is ook gaaf. Voorlopig houden we het even bij foto's, ik ben van mijn vakantie teruggekomen om het allemaal mee te maken, maar na de rest van mijn vakantie zal er zeker wél een filmpje van komen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 24, 2009, 07:53:32 PD
Hallo fans,

Zowel Steven als ik zelf zijn toch wél teleurgesteld over het geringe aantal reactie's wat is gegeven op het topic over de Galant Dynamic. Degene die een reactie hebben gegeven na de motor-zwap hartelijk dank hiervoor, namens Steven en mijzelfs. Natuurlijk is het geen verplichting om te reageren op een topic, maar het zou wél leuk zijn en goed voor het forum, maar ja het is niet anders. We zullen eerdaags wél een filmpje plaatsen.
(http://www.upload12.nl/output/1243144215.jpg)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Colt 91 ne Maj 24, 2009, 10:37:57 PD
Citim nga: "GTI-tje"Hallo fans,

Zowel Steven als ik zelf zijn toch wél teleurgesteld over het geringe aantal reactie's wat is gegeven op het topic over de Galant Dynamic. Degene die een reactie hebben gegeven na de motor-zwap hartelijk dank hiervoor, namens Steven en mijzelfs. Natuurlijk is het geen verplichting om te reageren op een topic, maar het zou wél leuk zijn en goed voor het forum, maar ja het is niet anders. We zullen eerdaags wél een filmpje plaatsen.

dit vind ik nou een hele domme opmerking van je Hans. :oops:  :!:  :idea:  :arrow:  :arrow:
niet iedereen is geinterreseerd in motor wissels.

ik vind het wel interresant,dus reageer ik ook in dit topic.
 ;)

zo zijn er ook topics waar je mij nooit zal zien reageren.
ieder zijn eigen ding,en dat is maar goed ook,
anders wordt het hier nog saaier,hahahahahaha :D  ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Maj 24, 2009, 12:13:40 MD
Citim nga: "Colt 91"zo zijn er ook topics waar je mij nooit zal zien reageren.
ieder zijn eigen ding,en dat is maar goed ook,
anders wordt het hier nog saaier,hahahahahaha :D  ;)

Dus daarom reageer je nooit op mijn topics!!!!  :evil:  :P  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 24, 2009, 12:22:00 MD
Citim nga: "Colt 91"
Citim nga: "GTI-tje"Hallo fans,

Zowel Steven als ik zelf zijn toch wél teleurgesteld over het geringe aantal reactie's wat is gegeven op het topic over de Galant Dynamic. Degene die een reactie hebben gegeven na de motor-zwap hartelijk dank hiervoor, namens Steven en mijzelfs. Natuurlijk is het geen verplichting om te reageren op een topic, maar het zou wél leuk zijn en goed voor het forum, maar ja het is niet anders. We zullen eerdaags wél een filmpje plaatsen.

dit vind ik nou een hele domme opmerking van je Hans. :oops:  :!:  :idea:  :arrow:  :arrow:
niet iedereen is geinterreseerd in motor wissels.

ik vind het wel interresant,dus reageer ik ook in dit topic.
 ;)

zo zijn er ook topics waar je mij nooit zal zien reageren.
ieder zijn eigen ding,en dat is maar goed ook,
anders wordt het hier nog saaier,hahahahahaha :D  ;)

Ach wat is dom Cor, ik persoonlijk zal dit soort kwalificatie's niet gebruiken, ik heb toch ook duidelijk aangegeven dat het geen verplichting is ergens op te reageren? Niet om terug te slaan hoor, maar ik heb o.a. aan Pjotrik onlangs ook al aangegeven dat ik voorlopig geen nieuwe topic's meer plaats maar mij zal beperken tot er nog iets is te melden wat betreft het Galant Dynamic project, en desnoods op topics van andere die mij aanspreken, ik heb mijn bijdrage's om het forum levendig te houden dacht ik wél geleverd. Ik heb gelukkig ook nog andere hobby's! Voor de goede orde ik heb mijn beslissing om minder topics te plaatsen al vóór de motor-zwap kenbaar gemaakt!!!

Mvg Hans (GTI-tje)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: ericholle ne Maj 24, 2009, 01:01:23 MD
hoi gtitje heb jullie galant projext gevolgt ,
had niet in de gaten dat alles zo snel zou gaat .
ompliement voor de prestatie,s .
goede eind resultaat .
gr eric holle
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 24, 2009, 04:15:42 MD
Hey Hans, nie zo somber. mischien reagere er nei veel maar diegene die reageren(o.a. ik al met minder woroden maar toch) is zo bolide een lust voor het oog.

Gewoon lekekr doorplaatsen van je topics. zolang er mensen zijn die er van genieten why not.....
Kom hem wel een keertje IRL bewondere als je dat goed vind. nee geen wedstrijdje watn dat kan dat parade paardje van mij nie bij benen :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 25, 2009, 09:03:05 PD
Ik kan me alleen maar bij Cor aansluiten: niet iedereen zal geïnteresseerd zijn in engine-swaps. En je kan mensen ook niet dwingen.

Anderzijds ben ik wél van mening dat dit forum wat meer activiteit kan gebruiken. Je geeft het zélf ook eigenlijk wel aan:
Citim nga: "GTI-tje"Zowel Steven als ik zelf zijn toch wél teleurgesteld over het geringe aantal reactie's wat is gegeven op het topic over de Galant Dynamic. Degene die een reactie hebben gegeven na de motor-zwap hartelijk dank hiervoor, namens Steven en mijzelfs. Natuurlijk is het geen verplichting om te reageren op een topic, maar het zou wél leuk zijn en goed voor het forum
Herkenbaar gevoel... :roll:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: derbidude ne Maj 25, 2009, 04:34:37 MD
heey erg tof man een turbo blok erin :twisted:
de galant zelf is ook erg mooi natuurlijk ;)

weet je al een beetje prestaties? (0-100 enz), daar ben ik wel benieuwt naar.

keep up the good work ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Maj 25, 2009, 08:03:26 MD
hier is ie weer, ben effe weg geweest
super om te lezen dat het nu rond is!!! :D
heb er echt naar uit gekeken
en je belofte van je filmpje hou ik je aan eh ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 31, 2009, 09:03:33 MD
Wat zijn de bevindingen, na een aantal dagen 'echt' rijden? 8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 31, 2009, 10:10:56 MD
Na 2 heerlijke weken op de camping in Drenthe weer thuis in een véél te drukke randstad, onze wens is om ooit nog eens voorgoed naar deze prachtige provincie te verhuizen, huis in Hillegom is nagenoeg hypotheekvrij en de huizen daar zijn een stuk goedkoper en in Drenthe en in het Noorden rijden opvallend véél Mitsubishi rond, dus dat scheelt :lol:  :lol: Wat het project over de Galant Dynamic betreft ja dat is nagenoeg ten einde, wat mijn "domme"opmerking betreft over het geringe aantal reactie's ik blijf die mening toegedaan, ieder die iets op het forum zet vind het leuk als hij of zij een reactie krijgt. Maar ik ben het al weer vergeten hoor, en reactie's maken een forum nu eenmaal wél levendiger. Voor de rest heb ik Steven nog niet gesproken, ben nog niet zo lang thuis. Heb wel een email ontvangen van Bastian van JDM vond ik erg leuk, immers hij is voor ons héél belangrijk geweest!
(zie onderstaande mail)

Hallo Hans,

Goed om te zien dat de swap zonder noemenswaardige problemen is verlopen!! Zit er tevens erugg mooi
uit. Good job done.
Aangaande de verlagingsset kan ik met circa 3 weken meer vertellen aangezien de volgende zending zo
rond die tijd wordt geladen.

MVG Bastian
http://www.jdm-parts.eu (http://www.jdm-parts.eu)
JDM-Parts

De ritjes die ik vlak na de motor-zwap met de Galant heb gemaakt, vielen niet tegen, je merkt dat het blok al méér los komt, wél zit er een soort "beveiliging" in, zodat er nog niet volledig gebruik kan worden gemaakt van het volle vermogen (heeft met de de Japanse milieu eisen te maken) Remco had dat probleem ook, ik weet nog niet of Steven die beveiliging/begrenzer inmiddels heeft verwijderd. Het blok zelf loopt als een zonnetje, ook het turbogevoel geeft de auto een zoveel ander gevoel. Ik denk dat Steven de komende maanden rustig gaat kijken wat hij nog kan doen. Het hele project heeft mij in iedergeval wél een kick gegeven.

Groetjes Hans (GTI-tje)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Maj 31, 2009, 10:18:10 MD
Citim nga: "GTI-tje"wat mijn "domme"opmerking betreft over het geringe aantal reactie's ik blijf die mening toegedaan, ieder die iets op het forum zet vind het leuk als hij of zij een reactie krijgt. Maar ik ben het al weer vergeten hoor, en reactie's maken een forum nu eenmaal wél levendiger.
Ik vind de opmerking verre van dom. Eerder zéér terecht! :roll:

Citim nga: "GTI-tje"Na 2 heerlijke weken op de camping in Drenthe weer thuis
Met het laatste noodweer heb ik nog aan je gedacht. Nog narigheid of heftige overlast gehad op de camping? :geek:

Citim nga: "GTI-tje"onze wens is om ooit nog eens voorgoed naar deze prachtige provincie te verhuizen
Ik speel ook met zo'n gedachte, maar dan meer richting de Achterhoek / Twente... :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 31, 2009, 10:37:06 MD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"wat mijn "domme"opmerking betreft over het geringe aantal reactie's ik blijf die mening toegedaan, ieder die iets op het forum zet vind het leuk als hij of zij een reactie krijgt. Maar ik ben het al weer vergeten hoor, en reactie's maken een forum nu eenmaal wél levendiger.
Ik vind de opmerking verre van dom. Eerder zéér terecht! :roll:

Citim nga: "GTI-tje"Na 2 heerlijke weken op de camping in Drenthe weer thuis
Met het laatste noodweer heb ik nog aan je gedacht. Nog narigheid of heftige overlast gehad op de camping? :geek:

Citim nga: "GTI-tje"onze wens is om ooit nog eens voorgoed naar deze prachtige provincie te verhuizen
Ik speel ook met zo'n gedachte, maar dan meer richting de Achterhoek / Twente... :lol:

Menno, het is maar hoe we het bekijken, de opmerking van Cor zorgt in iedergeval wél voor levendigheid :lol:  :lol:

Ja wat het noodweer betreft, ook in Drenthe heftig, dicht tegen elkaar aangekropen was toch wel eng hoor, maar in het Westen is het toch véél heftiger geweest.

En wat de provincie Drenthe betreft, dat speelt bij ons echt serieus, maar ik ga me daar zeker niet mee haasten, ik ben iemand die alles eerst goed uitzoekt, en dan een weloverwogen beslissing kan nemen, mijn vrouwtje staat in iedergeval helemaal achtermij, en dan liefst een huis met een mooie garage, kan ik zelf een project starten ;)  ;)  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 31, 2009, 10:53:33 MD
Verhuize richting drenthe word nog een hype...

Me ouders zitte er ook aan te denken om wat in die richting daar te zoeken.

Achja, vandaag ff getourd met de cabrio langs langervelderslag(1 van de weinige mooie stukken wat nog over is) en dna merk je toch dat het hier in de bollestreek steeds minder word.
veel drukker.... vroeger dook ik hier t tunneltje onderdoor en via de zanderij(allemaal plattelandkwekertjes die voor hun hobby zate te tele) zat je zo in de duinen. bijna compleet de hele tijd 1 met de natuur. nu staat er een hele woonwijk...
tja dan mis je soms gewoon de vrije midle of nowhere...
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Maj 31, 2009, 10:55:22 MD
Garage? hmmm... met brug? :mrgreen:

gelukkig erg genote van je vakantie 8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 31, 2009, 11:47:48 MD
Citim nga: "GHINO"Garage? hmmm... met brug? :mrgreen:

gelukkig erg genote van je vakantie 8-)

Ja vakantie was toppie ( sorry ga nu eigenlijk off-topic) Vrijdagavond kwam de middelste zoon nog even langs met de 3000GT, had deze even meegenomen naar z,n werk om hem daar te wassen en weer helemaal super gaaf te poetsen, wist niet dat hij zo mooi kon glimmen, ja dan ben je op de camping een blikvanger. Een wild vreemde Galantliefhebber sprak me vanmorgen aan (stond een lang weekend op de camping) hij had mij zien staan samen met m'n zoon toen deze zaterdagavond weer naar huis vertrok, hij was er helemaal weg van. ik denk dat we eerdaags gaan kijken voor andere velgen, ook 18 inch maar dan van het merk AEZ. Heb lange tijd met die jongen staan praten, z'n broer rijdt in een Lancer, en die loopt al langer met de gedachten rond om een motor-zwap toe te passen, heb hem direct doorverwezen naar JDM, of hij er wat mij doet dat is aan hem, maar het was in iedergeval wel een Mitsu liefhebber.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Maj 31, 2009, 11:50:34 MD
Citim nga: "GHINO"Verhuize richting drenthe word nog een hype...

Me ouders zitte er ook aan te denken om wat in die richting daar te zoeken.

Achja, vandaag ff getourd met de cabrio langs langervelderslag(1 van de weinige mooie stukken wat nog over is) en dna merk je toch dat het hier in de bollestreek steeds minder word.
veel drukker.... vroeger dook ik hier t tunneltje onderdoor en via de zanderij(allemaal plattelandkwekertjes die voor hun hobby zate te tele) zat je zo in de duinen. bijna compleet de hele tijd 1 met de natuur. nu staat er een hele woonwijk...
tja dan mis je soms gewoon de vrije midle of nowhere...

Drenthe is zo'n mooie provincie, prachtige natuur, aardige mensen en er rijden behoorlijk wat Mitsubishi's rond, dat was me al eerder opgevallen ;)  :D  :D  :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Colt 91 ne Maj 31, 2009, 11:56:21 MD
als ik ga verhuizen ,dan wordt het gelijk emigreren. ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 01, 2009, 10:47:25 PD
Citim nga: "GHINO"Hey Hans, nie zo somber. mischien reagere er nei veel maar diegene die reageren(o.a. ik al met minder woroden maar toch) is zo bolide een lust voor het oog.

Gewoon lekekr doorplaatsen van je topics. zolang er mensen zijn die er van genieten why not.....
Kom hem wel een keertje IRL bewondere als je dat goed vind. nee geen wedstrijdje watn dat kan dat parade paardje van mij nie bij benen :mrgreen:

Nee, ik heb geen zin als te worden gezien als de schrijvende opa van het forum, als het kan bijdragen tot het interresant maken of het geven van antwoorden op topics van andere dan lever ik zeker mijn bijdrage's maar eigen topics plaatsen daar heb ik voorlopig geen zin meer in.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 01, 2009, 12:01:54 MD
Vanmorgen even contact gehad met Steven, het benzineluchtmengsel stond te rijk, heb van Steven vernomen dat hij dat inmiddels heeft verholpen, de komende weken wil hij alles nog even nalopen, hij kan en wil niet al z'n vrije tijd in de Galant stoppen, niet alles draait om het autootje, het moet leuk blijven en zo denk ik er ook over, in het geval van Steven heeft hij ook nog een stel jongen kinderen die hun aandacht vragen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Ronaldo ne Qershor 01, 2009, 02:37:17 MD
Citim nga: "GTI-tje"Vanmorgen even contact gehad met Steven, het benzineluchtmengsel stond te rijk, heb van Steven vernomen dat hij dat inmiddels heeft verholpen, de komende weken wil hij alles nog even nalopen, hij kan en wil niet al z'n vrije tijd in de Galant stoppen, niet alles draait om het autootje, het moet leuk blijven en zo denk ik er ook over, in het geval van Steven heeft hij ook nog een stel jongen kinderen die hun aandacht vragen.

 :D  Zo is dat, er is niets kostbaarders dan je gezin. De rest moet maar wachten zeg ik altijd.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 01, 2009, 03:17:04 MD
Citim nga: "Ronaldo"
Citim nga: "GTI-tje"Vanmorgen even contact gehad met Steven, het benzineluchtmengsel stond te rijk, heb van Steven vernomen dat hij dat inmiddels heeft verholpen, de komende weken wil hij alles nog even nalopen, hij kan en wil niet al z'n vrije tijd in de Galant stoppen, niet alles draait om het autootje, het moet leuk blijven en zo denk ik er ook over, in het geval van Steven heeft hij ook nog een stel jongen kinderen die hun aandacht vragen.

 :D  Zo is dat, er is niets kostbaarders dan je gezin. De rest moet maar wachten zeg ik altijd.

Begrijp me zeker niet verkeerd, het Galant Dynamic Project was voormij iets om met héél veel plezier op terug te kunnen kijken en dat geldt natuurlijk ook voor mijn zoon, maar er is natuurlijk méér als alleen maar auto's. In ons geval konden we voor weinig geld een fantastische Galant 4x4 kopen die ook nog eens in zéér goede staat bleek te zijn, en een zéér betaalbare 4G63 turbomotor uit een VR4 Galant welke ook nog in perfecte staat verkeerde, dan moet je een beslissing nemen, en die is zeker niet verkeerd uitgepakt. Overigens het stopt hier niet, we hebben nog wél wat wensen, maar voorlopig zijn andere dingen nu belangrijker. Als echte 6G Galantliefhebber moet je zoiets uitsmeren over een langere periode, dan is het dubbel zo leuk als je weer eens wat extra's kunt kopen na een periode dat de hobby wat minder in de belangstelling staat.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Ronaldo ne Qershor 01, 2009, 10:25:14 MD
Ben het helemaal met je eens. Zo heb ik naast mijn 'nieuwe' uitdaging als ik het mag zeggen ook nog een andere oude auto liefde. Weet niet als ik het hier mag zeggen, maar het is een oude BMW van 27 jaar met nog geen 60.000 KM die zels voor de Colt gaat :mrgreen:
Deze heb ik, als ik eerlijk ben, de laatste periode een beetje verwaarloosd  :oops:  daar er andere dingen in het leven voorrang hebben en zoals je ook al aangaf is het ook wel weer leuk/fijn om na een langere periode weer dat fantastische gevoel terug te krijgen dat je met een vette grijns zit te kijken. Daar doen we het toch allemaal voor. Dat gevoel.
Maar om niet je hele topic te veranderen, ik kijk en lees meer dan dat ik reageer moet ik zeggen (vind het mooi om te lezen en zien hoe anderen datzelfde gevoel ervaren) zou ik wel graag wat betere motorruimte plaatjes en verhalen willen lezen  :twisted:
Motivatie kan iedereen wel gebruiken he.

Gr,
R.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Qershor 01, 2009, 11:10:16 MD
Citim nga: "GTI-tje"Vanmorgen even contact gehad met Steven, het benzineluchtmengsel stond te rijk, heb van Steven vernomen dat hij dat inmiddels heeft verholpen, de komende weken wil hij alles nog even nalopen, hij kan en wil niet al z'n vrije tijd in de Galant stoppen, niet alles draait om het autootje, het moet leuk blijven en zo denk ik er ook over, in het geval van Steven heeft hij ook nog een stel jongen kinderen die hun aandacht vragen.


Om het even makkelijk te maken. De lambda sensor werkte niet echt meer jofel. Hierdoor bleef ie 1 spanning aangeven. In feite bleef ie dus te rijk staan. Normaal pendelt een lambdasensor. Maar dat probleem is nu ook weer opgelost. Gewoon een andere sensor erin. :D

Voor de rest rijd ie super. Je merkt duidelijk dat ie loskomt. Groot verschil met toen ik net de swap had gedaan. Nu nog ff de kinderziektes eruit krijgen en dan vol vermogen.
Ja ja ik geef toe, er is al 2 keer een slang losgeschoten. :lol:
Dus slangenklem weer ff wat strakker gezet. Ik heb hem al een paar keer goed op zijn staart getrapt, blijft nu goed.
Als ie maar niet losschiet tijdens de meeting in juni. :lol:  :roll:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 02, 2009, 09:18:42 PD
Ja dit soort "kinderziektes" hoort ook de hobby Steef. Natuurlijk is het geen PK kanon, zoals die van Remco en MD, en het is het geen auto met een hoop bling blink, dat is ook nooit de bedoeling geweest. Waar het ons om ging was deze Dynamic dat extra zetje in de rug te kunnen geven, en al is het dan geen echte VR4 we zitten er wél dicht tegenaan, en met die 240 PK hoef je je zeker niet te schamen toch? We gaan rustig kijken wat we de komende maanden nog kunnen realiseren. Alles bij elkaar geeft dit een goed gevoel, en dan te bedenken dat zich vorig jaar november al een sloper voor de Dynamic had gemeld, gelukkig is hem dat lot bespaard gebleven, en hebben wij dit "pareltje" naar de Bollenstreek kunnen halen, en daarmee een toch wel aparte 6G Galant van de ondergang kunnen redden!!!

(http://www.upload12.nl/output/1243926086.jpg)

(http://www.upload12.nl/output/1243926514.jpg)
Op de achtergrond op eerbiedige afstand ;)  ;) mijn GTI-tje :D  :D

(http://www.upload12.nl/output/1243926854.jpg)
De Galant Dynamic in goed gezelfschap van de 3000GT :)  :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Qershor 02, 2009, 10:21:40 MD
Jongens het filmpje is klaar.

Lang gewacht maar nu is ie echt klaar.

Veel plezier!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0ri2jdZLPuQ (http://www.youtube.com/watch?v=0ri2jdZLPuQ)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 03, 2009, 12:32:20 PD
Citim nga: "Steven"Jongens het filmpje is klaar.

Lang gewacht maar nu is ie echt klaar.

Veel plezier!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0ri2jdZLPuQ (http://www.youtube.com/watch?v=0ri2jdZLPuQ)

Gaaf Steven, de eerste meters met het nieuwe blok, nu lekker los rijden, dit smaakt naar méér ;)  :lol:  :lol: wellicht een grotere turbo en dan chiptunen ;)  8-)  8-) Geeft toch wel een kick als je dat zo op Youtube ziet.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 03, 2009, 02:14:04 MD
Ik heb onlangs even contact gezocht met het tuningsbedrijf in Belgie, welke door Marco van Rooyen van http://www.bullpower.nl/ (http://www.bullpower.nl/) werd aangeprezen zijnde een bedrijf die een zéér goede kwaliteit leverd wat betreft het chiptunen. In het geval van de 4G63 turbo motor welke thans in de Dynamic hangt (240 PK) zou een vermogenswinst van 32 PK volgens dit bedrijf mogelijk moeten zijn, er van uitgaande dat de motor in goede conditie is. Dit bedrijf beschikt in tegenstelling tot Bullpower wél over een rollenbank welke geschikt is voor 4WD voertuigen. Overigens dit bedrijf is niet goedkoop, voor een 4WD en turbomotor zijn de kosten 850 euro, dus voor ons vooralsnog geen optie, maar van 240 naar 272 PK te gaan is natuurlijk wél lekker, ook het koppel neemt uiteraard toe, met 45Nm. We stoppen deze informatie voorlopig even weg, maar wie weet toch iets voor in de toekomst ;)  :lol:  8-)  8-) O ja gegevens van het bedrijf; http://www.cth.be (http://www.cth.be)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Qershor 03, 2009, 02:50:40 MD
ralliart chip-kit;
95pk -> 112 pk
210nm -> 250nm
en dat alles voor 750 euro
vind ik met de rollenbank en zo erbij voor 850 euro niet mis
ma begrijp me niet verkeerd
ik leg geen 850 euro aan de kant per maand eh :o
was het maar :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Qershor 03, 2009, 06:37:36 MD
Ja het is echt een pracht bolide.
Neem aan dat je chiptune het laatst doet?(ivm turbo`s enzo).
Heeft die trouwens ookhet actief veersysteem of niet?
Word je er nou door je zoon met een 6G uitgereden Hans?
Het is toch wat...de *jeugd* van tegenwoordig...... :mrgreen:


Hahaha Goed bezig Steven. Binne kort zij knippers vervangen? :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Ronaldo ne Qershor 03, 2009, 06:38:06 MD
Dat psssst pssssssssssst  :twisted:  alleen al.
Meer hoef ik niet te zeggen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Qershor 03, 2009, 06:41:14 MD
Die kleur en die velgen zijn overigens trouwens ook een erg vette combi.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 03, 2009, 07:15:43 MD
Citim nga: "GHINO"Ja het is echt een pracht bolide.
Neem aan dat je chiptune het laatst doet?(ivm turbo`s enzo).
Heeft die trouwens ookhet actief veersysteem of niet?
Word je er nou door je zoon met een 6G uitgereden Hans?
Het is toch wat...de *jeugd* van tegenwoordig...... :mrgreen:


Hahaha Goed bezig Steven. Binne kort zij knippers vervangen? :mrgreen:

Ja ik vind het ook een pracht bolide Ghino, en als is hij dan niet de snelste en ontbreekt de blingbling Steven is er blij mee. De Dynamic heeft een hoop, maar geen actief veersysteem, dan heb ik ook nog iets aparts :lol:  :lol:  :lol:  Wat snelheid betreft kan ik het wel schudde, ja ik moet het afleegen tegen de jeugd, maar ik heb altijd nog de 3000GT achter de hand 8-)  8-)  8-)  8-)  :lol:  :lol:

(http://www.upload12.nl/output/1244049264.jpg)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 03, 2009, 07:18:21 MD
Citim nga: "Ronaldo"Dat psssst pssssssssssst  :twisted:  alleen al.
Meer hoef ik niet te zeggen.

Ja mooi hé? Wordt tijd dat de 3000GT hier ook mee wordt uitgerust kunnen we dubbel sissen :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Qershor 03, 2009, 07:22:12 MD
Geweldig, hartstikke leuk filmpje! :twisted:

Het commentaar van Hans is compleet weggevallen door *psssssttt*-*psssssttt*...  :lol:  :lol:  :lol:

Zonder gekkigheid: leuk filmpje, prachtig resultaat. Veel plezierige kilometers toegewenst, Steven!  ;)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Qershor 03, 2009, 07:26:04 MD
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "GHINO"Ja het is echt een pracht bolide.
Neem aan dat je chiptune het laatst doet?(ivm turbo`s enzo).
Heeft die trouwens ookhet actief veersysteem of niet?
Word je er nou door je zoon met een 6G uitgereden Hans?
Het is toch wat...de *jeugd* van tegenwoordig...... :mrgreen:


Hahaha Goed bezig Steven. Binne kort zij knippers vervangen? :mrgreen:

Ja ik vind het ook een pracht bolide Ghino, en als is hij dan niet de snelste en ontbreekt de blingbling Steven is er blij mee. De Dynamic heeft een hoop, maar geen actief veersysteem, dan heb ik ook nog iets aparts :lol:  :lol:  :lol:  Wat snelheid betreft kan ik het wel schudde, ja ik moet het afleegen tegen de jeugd, maar ik heb altijd nog de 3000GT achter de hand 8-)  8-)  8-)  8-)  :lol:  :lol:

(http://www.upload12.nl/output/1244049264.jpg)
Ja dat is en blijft natuurlijk ook een streling voor het netvlies. is die net zo snel of nog snelelr asl die dynamic 4? :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Qershor 03, 2009, 07:32:44 MD
Echt een strak filmpje hoor! Gaat lekker die Galant.

Ook Remco ging lekker snel met zu'n evo.. Geile auto is dat ook.

(ff offtopic ^^: past een RWD of 4WD motor in een FWD auto? (jaja.. heb ook plannen voor de toekomst  :twisted: )
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 03, 2009, 10:49:25 MD
Citim nga: "Chaoth"Echt een strak filmpje hoor! Gaat lekker die Galant.

Ook Remco ging lekker snel met zu'n evo.. Geile auto is dat ook.

(ff offtopic ^^: past een RWD of 4WD motor in een FWD auto? (jaja.. heb ook plannen voor de toekomst  :twisted: )

Hij gaat zeker lekker, maar onze vriend Remco is een stuk sneller met z'n Evo, hij heeft méér PK's en de auto is een stuk lichter, daar komt bij dat het blok wat nu in de Galant hangt, toch weer even moet loskomen na een lange periode van stilstaan. Alles past of is passend te maken, zo heeft Bastian van JDM die ons het blok heeft geleverd een Colt C50 met zo'n zelfde blok, overigens dat blok is wél bewerkt, naar ik meen iets van 350 PK of zelfs meer, zie bijgevoegde foto's

(http://www.upload12.nl/output/1244061904.jpg)

(http://www.upload12.nl/output/1244062016.jpg)

Dus ga alvast maar sparen :)  :)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Qershor 04, 2009, 12:25:05 PD
AAAHRGG!!! :shock:

Een C50, mét 350PK... devil

En bedankt, Hans... anidronken
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 04, 2009, 08:02:36 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"AAAHRGG!!! :shock:

Een C50, mét 350PK... devil

En bedankt, Hans... anidronken

Leef je nog Menno? :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 04, 2009, 08:59:42 PD
Citim nga: "Joeri"hier is ie weer, ben effe weg geweest
super om te lezen dat het nu rond is!!! :D
heb er echt naar uit gekeken
en je belofte van je filmpje hou ik je aan eh ;)

Nu die belofte is waargemaakt Joeri, en nog bedankt voor je reactie op Youtube. Hoorde van Steven dat de reactie's op het Galantfans forum ook positief zijn, en dat is toch altijd leuk om te horen.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Qershor 04, 2009, 09:06:47 PD
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "sp1046mhs1"AAAHRGG!!! :shock:

Een C50, mét 350PK... devil

En bedankt, Hans... anidronken
Leef je nog Menno? :lol:  :lol:  :lol:
Het gaat weer, ik klik alleen niet meer terug naar de vorige pagina... devil

Of tóch nog even gluren. anieuro  
Maar dan niet verder vertellen, hoor... zakoverhoofd
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 04, 2009, 09:09:48 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "sp1046mhs1"AAAHRGG!!! :shock:

Een C50, mét 350PK... devil

En bedankt, Hans... anidronken
Leef je nog Menno? :lol:  :lol:  :lol:
Het gaat weer, ik klik alleen niet meer terug naar de vorige pagina... devil

Of tóch nog even gluren. anieuro  
Maar dan niet verder vertellen, hoor... zakoverhoofd

 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Chaoth ne Qershor 04, 2009, 09:25:11 PD
Maar vast gaan sparen voor een nieuw motorblok dus. Maarja er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Zo zit je ook met de stuurinrichting, versnellingsbak, ECU, remmerij (zeker niet vergeten) en dergelijke.

Dan is het volgens mij goedkoper om een complete auto met zwaardere motor te kopen  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Qershor 04, 2009, 10:58:12 PD
Citim nga: "GTI-tje"Hij gaat zeker lekker, maar onze vriend Remco is een stuk sneller met z'n Evo, hij heeft méér PK's en de auto is een stuk lichter, daar komt bij dat het blok wat nu in de Galant hangt, toch weer even moet loskomen na een lange periode van stilstaan. Alles past of is passend te maken, zo heeft Bastian van JDM die ons het blok heeft geleverd een Colt C50 met zo'n zelfde blok, overigens dat blok is wél bewerkt, naar ik meen iets van 350 PK of zelfs meer, zie bijgevoegde foto's

(http://www.upload12.nl/output/1244061904.jpg)

(http://www.upload12.nl/output/1244062016.jpg)

Dus ga alvast maar sparen :)  :)

zo, hoef je niet terug te klikken :lol:
maar houd je zoiets nog op de baan zonder er vanvoor 255'ers onder te leggen en het sturen op te geven of zie ik dat verkeerd? is toch enorm goed doseren met het voetje denk ik
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 04, 2009, 11:47:29 PD
Citim nga: "Joeri"
Citim nga: "GTI-tje"Hij gaat zeker lekker, maar onze vriend Remco is een stuk sneller met z'n Evo, hij heeft méér PK's en de auto is een stuk lichter, daar komt bij dat het blok wat nu in de Galant hangt, toch weer even moet loskomen na een lange periode van stilstaan. Alles past of is passend te maken, zo heeft Bastian van JDM die ons het blok heeft geleverd een Colt C50 met zo'n zelfde blok, overigens dat blok is wél bewerkt, naar ik meen iets van 350 PK of zelfs meer, zie bijgevoegde foto's

(http://www.upload12.nl/output/1244061904.jpg)

(http://www.upload12.nl/output/1244062016.jpg)

Dus ga alvast maar sparen :)  :)

zo, hoef je niet terug te klikken :lol:
maar houd je zoiets nog op de baan zonder er vanvoor 255'ers onder te leggen en het sturen op te geven of zie ik dat verkeerd? is toch enorm goed doseren met het voetje denk ik

Geloof me of niet maar dit "blokje" heeft inmiddels de potentie van haast 600 PK, men wil er mee gaan racen in Duitsland, zo heb ik van Bastian van DTM vernomen, dan heb je goede bandjes nodig en wat de denken van de remmerij? Overigens ondanks dat de Dynamic van Steven is uitgerust met de remmerij van een Japanse 6G VR4 kijken we toch uit naar wat andere remmerij.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Qershor 04, 2009, 11:50:14 PD
jaa ik ben zelf ook enorm begaan met de remmerij van men wagen, is samen met de banden enorm belangrijk voor je eigen veiligheid en die van andere
ik ga doorgaans niet vol in de remmen bij rode lichten of zo maar als je voelt aan de wagen dat hij het potentieel heeft snel stil te komen vind ik enorm geruststellend
heb op men coltje did 4 remschijven, is niet standaard maar remt wel fameus lekker
ga wel eens kijken om eventueel de schijven te upgraden, niet groter maar geperforeerd of zo, die van remco zien er ook goed uit
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 05, 2009, 05:23:02 MD
Het project loopt zo'n beetje naar het einde. Heb onlangs nog contact gehad met Bastian van JDM, inzake verlagingsveren en andere dan wel reserve remmerij voor de Galant Dynamic. Ik krijg daar eerdaags antwoord op, ook gaat deze eerdaags naar Japan. Voor degene die nog andere informatie wil over de Galant Dynamic kan terrecht op het Galantfan forum http://www.galantfans.nl/ (http://www.galantfans.nl/) wellicht staan daar zaken vermeld die ik niet in mijn topic heb verwerkt of vermeld. Ik heb met héél plezier aan dit topic gewerkt, het zoeken en vinden van iets waar je al zolang naar op zoek bent, en als kroon op het werk het filmpje op Youtube, hebben mij véél voldoening gegeven! Eerdaags ga ik me weer bezighouden met m'n eigen Galant GTI, die een speciaal behandeling krijgt met het 123 stappenplan van Meguiars (lakveredeling) Nee ik open daar geen nieuw topic over.


Mvg Hans (GTI-tje)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Qershor 06, 2009, 08:12:53 MD
Hans? MOET dat nou zo oranje speedy gonzalis colt?
(heb het nie op coltjes en nu weer met rede bevestigt wrom nie) damn.....


maar tis wel snel voor een wannabe galant :mrgreen:

Hmmmm ga je me dan wel PM Hans met je voroderingen? of koppie koffie enzo? want wil natuurlijk wel up to date blijven :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 07, 2009, 09:29:07 PD
Citim nga: "GHINO"Hans? MOET dat nou zo oranje speedy gonzalis colt?
(heb het nie op coltjes en nu weer met rede bevestigt wrom nie) damn.....


maar tis wel snel voor een wannabe galant :mrgreen:

Hmmmm ga je me dan wel PM Hans met je voroderingen? of koppie koffie enzo? want wil natuurlijk wel up to date blijven :mrgreen:


 :lol:  :lol:  :lol: was méér als voorbeeld bedoeld dat in andere modellen Mitsu's waaronder die van Chaot ook zo'n blok kan, en natuurlijk even voor onze vriend Menno als C50 liefhebber, ja de kleur is ook niet mijn stijl. Ja is goed ik zal zo af en toe via een PB-tje nog wel eens iets van me laten horen, misschien komen we nog wel eens naar Katwijk, voor een bakkie en even bijpraten. Ik geloof dat eerdaags toch weer een meeting is? Kan je in iedergeval Steven ontmoeten en even ervaren hoe lekker de Galant Dynamic  sssssssssssssssssssssssst :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Qershor 07, 2009, 10:29:03 PD
Wanneer is er weer een meeting dan? Is dit in De Meern? :geek:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 07, 2009, 11:56:07 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"Wanneer is er weer een meeting dan? Is dit in De Meern? :geek:

Weet het niet zeker, ga nu toch twijfelen, ik spreek Steven toch eerdaags, dan vraag ik het wel even.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: lt2000 ne Qershor 07, 2009, 02:06:05 MD
Zeer vet project! heb het helemaal gevolgd, kon alleen niet inloggen:D hopelijk lukt het met die verlagingsveren! mag ik vragen waar je hem in Zeeland opgehaald heb? Ik kom namelijk zelf ook uit Zeeland:D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: br0ns ne Qershor 07, 2009, 04:14:16 MD
Ik heb net het hele verhaal van begin tot eind gelezen (had ook problemen met inloggen) RESPECT. Meer kan ik er niet over zeggen ECHT RESPECT. Had hem graag in het echt gezien bij de aankomende meeting maar dat gaat me niet lukken ben dan op vakantie  :evil:

Nu mis ik het wel het merk Mitsubishi wel daar wisselde je nog eens een blokje of die reviceerde je.
(werk bij Chrysler dealer en we fuseerde met Mitsubishi en dat hebben we 3,5 jaar naast elkaar verkocht en onderhouden, totdat de klanten van Mitsubishi niet meer kwamen en we het sales/aftersales contract met de importeur verbraken in goede harmonie)

En nu ik dit zie begint het toch eigenlijk wel te kriebelen om ook een andere motor in me CJ te hangen. Maar al leest iemand van een ander merk dit zal die ook de kriebels krijgen omdat die zo leuk en zo gedetaileert is vast gelegt en ook gewoon leuk om te lezen.

Groetjes Sylvester
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Qershor 07, 2009, 04:56:25 MD
Citim nga: "lt2000"Zeer vet project! heb het helemaal gevolgd, kon alleen niet inloggen:D hopelijk lukt het met die verlagingsveren! mag ik vragen waar je hem in Zeeland opgehaald heb? Ik kom namelijk zelf ook uit Zeeland:D

Bedankt voor je leuke reactie . De galant stond bij een tuinder in kattedijke.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: lt2000 ne Qershor 07, 2009, 05:11:37 MD
Kattendijke, dat is nog redelijk dichtbij ook, verdorie ben ik die mooie vondst misgelopen. Ik weet nog dat ik meereed in een 6G galant met mijn vader, ik las altijd instructieboekjes en toen stond ik me te verwonderen over het feit van de dynamic/ 4wd,4ws galant! super zon auto! :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 07, 2009, 05:11:53 MD
Citim nga: "br0ns"Ik heb net het hele verhaal van begin tot eind gelezen (had ook problemen met inloggen) RESPECT. Meer kan ik er niet over zeggen ECHT RESPECT. Had hem graag in het echt gezien bij de aankomende meeting maar dat gaat me niet lukken ben dan op vakantie  :evil:

Nu mis ik het wel het merk Mitsubishi wel daar wisselde je nog eens een blokje of die reviceerde je.
(werk bij Chrysler dealer en we fuseerde met Mitsubishi en dat hebben we 3,5 jaar naast elkaar verkocht en onderhouden, totdat de klanten van Mitsubishi niet meer kwamen en we het sales/aftersales contract met de importeur verbraken in goede harmonie)

En nu ik dit zie begint het toch eigenlijk wel te kriebelen om ook een andere motor in me CJ te hangen. Maar al leest iemand van een ander merk dit zal die ook de kriebels krijgen omdat die zo leuk en zo gedetaileert is vast gelegt en ook gewoon leuk om te lezen.

Groetjes Sylvester

Hallo Sylvester, ben erg blij met je reactie, ja het is misschien een wat te lange tekst ;) maar ik ben nu eenmaal niet iemand van alleen maar foto's! Ik ben zelf ook nauw bij het project betrokken geweest maar dat zal je wel gelezen hebben. Wat héél belangrijk is dat je de tijd neemt, ik noem het altijd maar het voortraject, weten wat je wil, en gericht zoeken, dat hebben wij ook gedaan. Nogmaals bedankt voor je spontane reactie, als echte 6G Galant liefhebber ben ik daar zéér content mee :D  :D  :D  :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 07, 2009, 05:37:14 MD
Citim nga: "lt2000"Kattendijke, dat is nog redelijk dichtbij ook, verdorie ben ik die mooie vondst misgelopen. Ik weet nog dat ik meereed in een 6G galant met mijn vader, ik las altijd instructieboekjes en toen stond ik me te verwonderen over het feit van de dynamic/ 4wd,4ws galant! super zon auto! :D

Ja toen wij deze Galant onder ogen kwamen waren wij ook direct verkocht, maar in Hillegom wordt hij goed vertroeteld hoor :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Qershor 08, 2009, 04:52:18 MD
Citim nga: "lt2000"Kattendijke, dat is nog redelijk dichtbij ook, verdorie ben ik die mooie vondst misgelopen. Ik weet nog dat ik meereed in een 6G galant met mijn vader, ik las altijd instructieboekjes en toen stond ik me te verwonderen over het feit van de dynamic/ 4wd,4ws galant! super zon auto! :D
Zegt degeen met een Lancer 2000 onder zn ass.....
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 08, 2009, 06:21:52 MD
Citim nga: "GHINO"
Citim nga: "lt2000"Kattendijke, dat is nog redelijk dichtbij ook, verdorie ben ik die mooie vondst misgelopen. Ik weet nog dat ik meereed in een 6G galant met mijn vader, ik las altijd instructieboekjes en toen stond ik me te verwonderen over het feit van de dynamic/ 4wd,4ws galant! super zon auto! :D
Zegt degeen met een Lancer 2000 onder zn ass.....

Ja verschil moet er zijn Ghino :lol:  :lol:  :lol: het is ook een super auto 8-)  8-)

Overigens ik kreeg een mailtje van Bullpower, waar ik mijn GTi heb laten chiptunen. Heb daarna Marco nog even gesproken, hij had om het nummer van de ECU van de Dynamic gevraagd, maar daar kon hij niets mee doen. Met zijn jarenlange ervaring is het ook mogelijk zonder rollenbank te werken, al zijn de reserves dan wel groter, echter voor de ECU van het nieuwe turbo blok bleek hij niet over de juiste software te beschikken, en dat is bij Bullpower een eerste vereiste, er wordt niet zomaar wat op een chip ingelezen. ik heb haast een uur met Marco gesproken, er zijn nog genoeg mogelijkheden maar dan wordt het een dure zaak. Daarna nog even gesproken over onze 3000GT, in het verleden heeft hij ook een klant gehad die zijn 3000 heeft laten chiptunen. Ik moet even aan Steven vragen wat voor typenummer ECU er in de 3000GT hangt, als dat werkbaar is voor Marco van Bullpower dan gaat de 3000GT naar 314 PK/453Nm ik moet daar nog even over nadenken, dan gaat die ouwe heer echt als een speer ;)  8-)  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Ronaldo ne Qershor 08, 2009, 07:43:05 MD
Dan ook nog ff zo'n dumpvalve monteren en dan is het helemaal van PPPSSSSSSSSSSSSTTT PSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTT
PPPPPPPPPPPPPPPPSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTt :twisted:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Qershor 08, 2009, 09:00:07 MD
ROTFLMAOOLPMP







Oftewel: rollendoverdevloerluidkeelsmijnkonteraanhetaflachenterwijlikinmijnbroekplas
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Qershor 08, 2009, 09:01:05 MD
Citim nga: "GTI-tje"dan gaat die ouwe heer echt als een speer ;)  8-)  :lol:  :lol:

De één een pilletje, de ander tuning...  :twisted:


 :lol:  :lol:  :lol:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 09, 2009, 12:04:56 PD
Citim nga: "sp1046mhs1"ROTFLMAOOLPMP







Oftewel: rollendoverdevloerluidkeelsmijnkonteraanhetaflachenterwijlikinmijnbroekplas

Interresant applaus-smiley  applaus-smiley
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 09, 2009, 12:07:05 PD
Citim nga: "Ronaldo"Dan ook nog ff zo'n dumpvalve monteren en dan is het helemaal van PPPSSSSSSSSSSSSTTT PSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTT
PPPPPPPPPPPPPPPPSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTt :twisted:

Ja zo'n project werkt wel aanstekelijk :lol:  :lol:  :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Qershor 09, 2009, 01:30:09 PD
Citim nga: "GTI-tje"Interresant applaus-smiley  applaus-smiley
Zag ik op een ander forum staan, ik lag let-ter-lijk krom! :lol:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 09, 2009, 08:11:55 PD
Aan sommige reactie's (en ik doe daar natuurlijk zelf ook een beetje aan mee; gezien mijn opmerking over het eventueel chiptunen van de 3000GT) is te merken dat de kracht van dit topic aan waarde verliest, en dat is zeker niet mijn bedoeling. Om die reden zal ik alleen nog iets plaatsen wat echt met het project te maken heeft,zoals de remmerij - eventuele verlaging. Zoals in dit topic is te lezen, heb ik nog steeds contact met de Erik, die verkoper die ons de Galant Dynamic vorig jaar heeft verkocht, uiteraard hebben wij Erik ook op de hoogte gesteld van de motor-zwap. Gisteravond kreeg ik deze reactie van hem:



hallo hans, ik heb je bericht gelezen en het filmpje bekeken, in een woord fantastisch.
heel leuk om steven en ook de auto te zien, de glimlach op  zijn gezicht als de motor draait zegt genoeg.
wat een power dat rijd echt wel.
ik hoop dat hij erg veel plezier ervan zal hebben, en ook ik ben blij dat hij de auto heeft.
je hoort later nog van me  heb niet veel tijd nu maar ik wilde je even laten weten wat ik er van vond
groetjes tot later erik
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Qershor 09, 2009, 11:13:22 PD
ja als je dit topic ziet en zo, dan verkoop je je auto toch met plezier
wetende dat hij zo goed verzorgd wordt moet voor die man ook plezier doen
en die waardes van de 3000gt zijn al prachtig maar die van de gechipte gt zijn zeker ook niet mis :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 09, 2009, 11:58:08 PD
Citim nga: "Joeri"ja als je dit topic ziet en zo, dan verkoop je je auto toch met plezier
wetende dat hij zo goed verzorgd wordt moet voor die man ook plezier doen
en die waardes van de 3000gt zijn al prachtig maar die van de gechipte gt zijn zeker ook niet mis :D

Hallo Joeri, vanaf het allereerste begin was het contact al goed, hebben Erik ook echt niet het gevoel gegeven dat er niets meer met de auto te beginnen was, hebben ook eerlijk tegen hem gezegd wat het probleem was, maar hij had z'n beslissing al genomen. Ook het feit dat hij terrecht kwam bij een echte liefhebber, gaf hem een goed gevoel, we zullen zeker nog eens een bezoek aan Zeeland en Erik brengen. Neemt niet weg dat de Dynamic voor ons een schot in de roos was en is ik verbaas me er nog steeds, en zo'n reactie van de verkoper is toch harstikke tof? De waardes van de 3000GT zijn nu 285 PK en die van mijn GTI is nu ongeveer 161 PK  die van Steven ligt zo rond de 240 PK
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Qershor 09, 2009, 03:13:20 MD
Citim nga: "GTI-tje"
Citim nga: "Joeri"ja als je dit topic ziet en zo, dan verkoop je je auto toch met plezier
wetende dat hij zo goed verzorgd wordt moet voor die man ook plezier doen
en die waardes van de 3000gt zijn al prachtig maar die van de gechipte gt zijn zeker ook niet mis :D

Hallo Joeri, vanaf het allereerste begin was het contact al goed, hebben Erik ook echt niet het gevoel gegeven dat er niets meer met de auto te beginnen was, hebben ook eerlijk tegen hem gezegd wat het probleem was, maar hij had z'n beslissing al genomen. Ook het feit dat hij terrecht kwam bij een echte liefhebber, gaf hem een goed gevoel, we zullen zeker nog eens een bezoek aan Zeeland en Erik brengen. Neemt niet weg dat de Dynamic voor ons een schot in de roos was en is ik verbaas me er nog steeds, en zo'n reactie van de verkoper is toch harstikke tof? De waardes van de 3000GT zijn nu 285 PK en die van mijn GTI is nu ongeveer 161 PK  die van Steven ligt zo rond de 240 PK

die keren dat ik een 3000 gt mag aanschouwen op openbare weg of op meetings, als zie je ze in beide gevallen nog maar heel zelden krijg ik altijd een beetje kippenvel, gewoon de techniek erachter en die uitstraling die direct tot je spreekt als liefhebber, ongeloofelijk!!
heb dat met weinig andere auto's en zeker buiten mitsu's kom ik dat gevoel niet vaak tegen
ben echt zo'n die-hard mitsurijder geworden omdat ik weet dat die wagentjes je nooit in de steek laten
en ze zijn zo lekker sportief tenslotte :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: lt2000 ne Qershor 09, 2009, 08:20:46 MD
Zon 3000GT is inderdaad een geweldige auto, welleens een paar keer in mee gereden, meerdere malen aan gesleuteld, en zag er toevallig vandaag nog eentje staan, een mooie zwarte, vooral die spoilers en andere snufjes zoals alleen Mitsubishi ze leek te hebben! en dan natuurlijk de dubbel geblazen V6, een Mitsubishi is niet mijn dagelijkse auto, puur omdat ze een hele tijd geen auto's hebben gemaakt die mij aanstaan (vorig model Colt,lancer), mijn eerste auto was bijna een Cordia, helaas werd deze net verkocht voor mijn neus :cry: Nu gaan ze met de nieuwe lancer etc weer de goeie kant op, helaas met mijn budget niet haalbaar...en ik heb wat met overvierkante auto's :D
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 10, 2009, 12:48:57 MD
Zoals eerder aangegeven kan Bullpower in Dronten wat betreft chiptuning niets voor ons doen, niet de juiste software beschikbaar. Wel zijn er andere mogelijkheden, maar zoals vermeld wordt dat voor ons een te dure zaak.

Er zijn speciale ECU's te verkrijgen zou ook geschikt kunnen zijn voor de Dynamic, maar daar hangt wel een prijskaartje aan, voor degene die het interreseert hier de informatie: http://kms.vankronenburg.nl/products_ (http://kms.vankronenburg.nl/products_)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 15, 2009, 02:30:09 MD
Citim nga: "GTI-tje"Zoals eerder aangegeven kan Bullpower in Dronten wat betreft chiptuning niets voor ons doen, niet de juiste software beschikbaar. Wel zijn er andere mogelijkheden, maar zoals vermeld wordt dat voor ons een te dure zaak.

Er zijn speciale ECU's te verkrijgen zou ook geschikt kunnen zijn voor de Dynamic, maar daar hangt wel een prijskaartje aan, voor degene die het interreseert hier de informatie: http://kms.vankronenburg.nl/products_ (http://kms.vankronenburg.nl/products_)

Enige tijd geleden heb ik aangegeven geen nieuwe topics meer te openen/plaatsen. Daar waar er nog iets te melden is over het Galant Dynamic project zal ik dat zeker doen, of je kunt terecht op het Galantforum. Ik mis momentheel de onderwerpen die echt over Mitsubishi gaan.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GHINO ne Qershor 15, 2009, 02:41:27 MD
PLaat smaar rustig Hans... zal je niet verlinken :mrgreen:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Anonymous ne Qershor 15, 2009, 03:04:27 MD
Citim nga: "GHINO"PLaat smaar rustig Hans... zal je niet verlinken :mrgreen:

Nee, mijn besluit staat vast!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Richard ne Korrik 03, 2009, 04:46:59 MD
Als je de Ecu van de 6G Galant vr-4 wilt chippen is dat wel mogelijk, de ecu is namelijk vrijwel gelijk aan die van de 1G eclipse turbo waarvoor alles al is uitgezocht.
De enige vereiste is een ECU met een eprom erin waar de programmering op staat, bij sommige staat namelijk de programmering direct in de processor gebrand en dan valt er niets aan te passen.(maar dan kan je dus een andere ecu plaatsen)

Maar het aanpassen van het motormanagement heeft pas zin als je ook de turbo druk verhoogd of eventuele andere aanpassingen doet.
Als je hier meer over wilt weten moet je dat maar even aangeven, (met eventueel je ecu nummer) dan kan ik altijd even kijken of ze hier wat informatie over hebben.
Of je kijkt zelf op http://autos.groups.yahoo.com/group/dsm-ecu/

Ik programmeer m'n ecu zelf.. Maar of dat voor iedereen is weggelegd is een kwestie van tijd, interesse en stukje opleiding
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Robbert ne Mars 03, 2010, 01:01:56 PD
Hallo Hans e Steven.

Ik heb nagenoeg de hele topic doorgebladerd en veel gelezen en kan alleen maar zeggen dat je een Juweel van een Galant in je bezit hebt en die wagen heel erg moet koesteren ;)  Als ik dat snelle sporthart met rood kleppendeksel ingepakt met folie op een pallet zie liggen dan krijg ik ook de kriebels :)   Maar ik ga ervoor om zolang mogelijk door te sturen met mijn GTI er staat inmiddels 280.034km op de teller en daar wil ik nog een hoop bij op rijden zonder dat het blok uit elkaar hoeft. Het is een soort sport voor mij geworden. Maar even terug naar het verhaal, de Dynamic is net als de GTI/X van je vader een unieke en vooral zeldzame 6G! Maar al met al schitterend werk heren!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GTI-tje ne Mars 03, 2010, 08:27:27 PD
Citim nga: "Robbert"Hallo Hans e Steven.

Ik heb nagenoeg de hele topic doorgebladerd en veel gelezen en kan alleen maar zeggen dat je een Juweel van een Galant in je bezit hebt en die wagen heel erg moet koesteren ;)  Als ik dat snelle sporthart met rood kleppendeksel ingepakt met folie op een pallet zie liggen dan krijg ik ook de kriebels :)   Maar ik ga ervoor om zolang mogelijk door te sturen met mijn GTI er staat inmiddels 280.034km op de teller en daar wil ik nog een hoop bij op rijden zonder dat het blok uit elkaar hoeft. Het is een soort sport voor mij geworden. Maar even terug naar het verhaal, de Dynamic is net als de GTI/X van je vader een unieke en vooral zeldzame 6G! Maar al met al schitterend werk heren!

Robbert bedankt voor deze bijzondere waardering, zowel Steven als ik hebben naar dit alles toegeleefd, en het resultaat mag er best zijn. Ik ben erg blij dat jij als echte 6G GTI liefhebber het MOC versterkt met je bijdrage's en dat er gelukkig nog mensen zijn die de 6G nog op hun waarden kunnen waarderen en een warm hart toedragen waarbij ik Oxy en Ghino natuurlijk ook niet wil vergeten, want dat zijn ook dé echte liefhebbers!!!
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Tetor 13, 2010, 08:33:09 MD
Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost heb op mijn topic.

Bij deze een kleine update wat betreft mijn galant:

Jullie wisten dat mijn auto de winter niet ongeschonden door is gekomen. Rechts voor werd bijna de deur eruit gereden tijdens de witte weken voor kerst. Nu na bijna een jaar heb ik eindelijk mijn centen gehad om de boel weer in 1 kleur te spuiten. Ik ben van het weekend begonnen met demonteren. Voorbumper,achterbumper rv scherm rv deur, ra deur, taartschep spoiler, spiegelkappen en handgrepen worden gespoten.

Verder heb ik afgelopen zomer de onderkant van de galant op roest gecontroleerd en zonodig behandeld en van nieuwe tectyl voorzien. De 50mm intercoolerbuizen heb ik vervangen voor 63mm alu buizen met blauwe siliconenslangen. Ik moet alleen de klemmen nog vervangen voor heavy duty klemmen.

En als laatste heb ik eindelijk mijn verlagingsveren binnen die ik in juni in nieuw zeeland bij COBRA SPRINGS heb gekocht. Duurde wel 3,5 maand voordat ik ze had maar dat kwam omdat TNT POST weer eens een fout had gemaakt en de boel terug had gestuurd naar nieuw zeeland. Na aanklacht te hebben ingediend hebben ze kostenloos het pakket weer naar Nederland opgestuurd

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/13/1286982092-790.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3126228.html)[/img]

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/13/1286982185-980.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3126232.html)[/img]

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/13/1286982249-970.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3126235.html)

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/13/1286982316-870.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3126239.html)[/img]

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/13/1286982459-940.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3126248.html)[/img]

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/13/1286983030-730.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3126275.html)[/img]
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Tetor 13, 2010, 08:40:50 MD
Het zit je niet mee: TNT, langdurige schadeafwikkeling...  :|
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: MarkSanne ne Tetor 13, 2010, 09:08:46 MD
Eindelijk schadegeld uitgekeerd, zal 's tijd worden! Mooie IC buizen zo zeg, 't wordt vast weer een plaatje en met die verlagingsveren zal 'm helemaal goed staan.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Steven ne Nentor 02, 2010, 06:54:36 MD
Nou mensen het beessie is weer 1 kleur!!!!!

Vrijdag 29 oktober de galant na werktijd kwa bumpers opgebouwd zodat ik naar huis kon rijden. In het weekend begonnen met alles weer netjes in elkaar zetten. Snel even wat pictures gemaakt.

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/02/1288707457-440.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3184166.html)[/img]

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/02/1288707550-790.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3184170.html)[/img]

(http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/02/1288707593-580.jpg) (http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/3184173.html)[/img]
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: GTI-tje ne Nentor 03, 2010, 08:57:23 PD
Netjes, is weer een mooi geheel, geen kleurverschil zo te zien.
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Joeri ne Nentor 03, 2010, 09:56:47 PD
echt een mooie wagen :o
blij dat hij zo goed onderhouden wordt :!:
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: sp1046mhs1 ne Nentor 05, 2010, 03:10:31 MD
Gelukkig is je auto weer in ere hersteld. Proficiat! 8-)
Titulli: Re: Start Project Galant Dynamic
Postuar nga: Jelle ne Nentor 05, 2010, 04:47:20 MD
Net zoals ik op het GF forum zei. hijs lekker 8-)