Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Nog even voorstellen met wat vragen

Filluar nga bob00105, Korrik 28, 2020, 03:57:39 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

bob00105

Goedendag, ik heb al wat vragen gesteld, maar ik zal mezelf nog even netjes voorstellen.

Ik ben Bob, 25 jaar en woon in de rook van Amsterdam. Als mijn allereerste auto heb ik een Mitsubishi Space Star 1.6 comfort uit 2002 gekocht met 170.000 op de teller. Ik ben vrij gigantisch groot, maar in de space star zit ik heerlijk. De betrouwbare reputatie van de space star vind ik fijn als eerste autotje in het budget segment. Ik zoveel mogelijk zelf aan de auto onderhouden/aanpassen, vandaar hier nog wat vragen die hopelijk iemand kan beantwoorden. 

De pieper welke aangeeft dat de lichten nog aan staan bij het verlaten van de auto deed het eerst heel zacht en nu helemaal niet meer. Hoe kan ik deze controleren of eventueel vervangen?
Mijn toerenteller doet het niet, de garage waar ik hem kocht gaf aan dat dit eerst wel het geval was, maar ik heb het nooit gezien. De tripteller en km/u teller werken wel gewoon. Ik heb als geprobeerd de ECU opnieuw in te leren, maar dit gaf niks. Iemand ideeën hoe ik dat kan oplossen?
Verder wil ik voor de zekerheid alle olie vervangen, remolie en versnellingsbak olie wordt aangeraden? Qua motorolie had ik gelezen dat 5W40 het prima doet.

Keezx

#1
1-lichtzoemertje, tja, da's een moeilijke, er zit op elk portier een sensor en de piep komt vanaf het instrumentenpaneel, ik denk dat het ding zelf defect is , maar waar hij exact zit?Bij mij is tie ook zachtjes......
2-toerenteller, zie draadje op problemcar:https://problemcar.nl/topic/mitsubishi/toerenteller-werkt-niet-204817    3-remolie heeft geen haast , maar zal DOT3 zijn...Motorolie zie ik 0W40, 5W40 en 5W30 gespecificeerd, ik heb er zelf 10W40 in gegooid , maar alleen nog maar wat bijgevuld, voor compleet w.s. 5W40Versnellingsbakolie 75W80

bob00105

1. Ik bedenk me net dat mijn deurknopje/sensor kapot/gecorrodeerd is, dus dat zal zijn waarom de zoemer het niet doet. Iets luider zou alsnog ideaal zijn.
2. Super, bij mij idd hetzelfde probleem. Ik vraag me dan wel af wat een "Regeleenheid, ontstekingssysteem" er mee te maken heeft dat de toerenteller niet werkt?
3. Goed om te weten, dan ga ik in ieder geval de motorolie en filter even vervangen van het weekend.

Keezx

Ik neem aan dat het signaal voor de toerenteller van de regeleenheid v.d. ontsteking komt, dat bleek dus vaker voor te komen maar uiteraard kan ook de teller zelf defect zijn...

bob00105

De oplossing op https://problemcar.nl/topic/mitsubishi/toerenteller-werkt-niet-204817 heeft inderdaad het probleem verholpen, bedankt voor de suggestie!

Zoals daar beschreven heb ik de ontstekingsmodule (onderdeelnummer MD374437[/size]) op de zijkant van de motor, [/size]achteraan tegen de cilinderkop,[/size] waar 4 draden naar toe lopen vervangen.
[/size]Ik heb deze gekocht op Ali [/size]https://nl.aliexpress.com/item/32866752838.html. [/size]

Keezx

Bedankt voor de terugmelding, mooi dat het weer werkt.

Heerik

Citim nga: bob00105 ne Gusht 17, 2020, 02:09:08 MD
De oplossing op https://problemcar.nl/topic/mitsubishi/toerenteller-werkt-niet-204817 heeft inderdaad het probleem verholpen, bedankt voor de suggestie!

Zoals daar beschreven heb ik de ontstekingsmodule (onderdeelnummer MD374437) op de zijkant van de motor, achteraan tegen de cilinderkop, waar 4 draden naar toe lopen vervangen.
Ik heb deze gekocht op Ali https://nl.aliexpress.com/item/32866752838.html.


Ook gedaan, dus besteld bij ali en ales werkt weer perfect en ook geen storingslampje (MIL) meer, bedankt voor de info :)