Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Voorstellen etc.

Filluar nga Froggie, Tetor 19, 2021, 11:42:34 PD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Froggie

Hallo allen.


Ik ben nieuw op dit forum, Harry Struijk is de naam. (Froggie)
Ik heb nu m'n 2e Outlander (huidige is demo auto uit 2013 en ook in 2013 aangeschaft (8 jaar dus in bezit)


Probleem: 1e Wegwijs worden op dit forum 2e hoe en waar plaats ik het beste een bericht (topic?) met de kans op de meest succesvolle reactie.


Probleem met auto: Lekkage water verzamelt zich onder bekleding en isolatie (heeft al een keer voor een storing gezorgd in de bekabeling welke na meerdere bezoeken aan de dealer is verholpen) en ontdekt dat daar toen de boel drijfnat was. Omdat onbekend was wat daar de oorzaak van was (flesje water ?? of plasje van de hond?? maar het rook toen nergens naar) dus op advies van de monteur alles zelf opgedept en goed gedroogd (haarfohn etc etc en veel ventileren tot alles?? voelbaar droog was) echter: maanden later begon het te geuren in de auto (interieur filter dacht ik, maar na vervanging geen soulaas) na een lange rit (Limburg) zat ik opeens van onder tot boven onder de rode vlekken wat steeds erger werd. Na onderzoek arts vastgesteld dat dit Netelroos was. Oorzaak allergisch voor bepaalde schimmels!! Toen op de camping gaan zoeken, weer alles drijfnat en stinken. Ook de dikke isolatie onder de matten volgezogen in de holle ruimtes tussen de korrels en alles lekker bruin. Stoel er uit gehaald en weer alles gedroogd. Echter de isolatie (polystyreen??) krijg je niet droog dus zit nu in een vuilniszak. Nu weer (na 2 weken thuis ) alles drijfnat. Ik ben ten einde raad (Uitslag is nog steeds niet geheel weg ondanks pillen van de arts etc) Nu veel gelezen op internet en in forums en uitgefilterd dat condens afvoer van de airco verstopt zou kunnen zijn en dat het water toch ergens heen moet. Maar nergens kunnen uithalen WAAR?? zit die afvoer ergens. (Wielkast?-Motor compartiment?-Onder de Carrosserie / Chassis?) HELP
m.v.g.
Harry Struijk


Keezx

De condensafvoer bij een auto zit ergens op een laag punt tussen verdamper (binnen in de auto) en de compressor (motorruimte) .Het is dan de bedoeling dat condenswater via een rubber slangetje wordt afgevoerd naar de motorruimte en dan op straat.
Met wat Goggelen vind je dat wateroverlast binnen inderdaad nogal eens wordt veroorzaakt door condenswater...Zoek dus een afvoerslang aan de kant waar de fan en verdamper zitten, dat is bij linksgestuurde auto's dus rechts.Plaats het probleem bij Putlander of interieur.

Froggie

Dankjewel voor je reactie, ik ga hem daar plaatsen.

Nobodie14

Het zou ook nog de afvoer van de paravan (de bak onder de voorruit) kunnen zijn die verstopt is.
En dat denk ik eerder dan condenswater van de airco gezien de hoeveelheid water.

Froggie

Allereerst bedankt voor de reacties.


Nee het was niet de lekbak onder de ruitenwissers, getest met een emmer water en dat kwam keurig met een flinke vaart uit de wielkasten vandaan en het bladervang rooster houd ik schoon.
Eerst het in andere reacties genoemde hitteschild verwijderd maar daarachter bevond zich geen slangetje.
Zelf maar de stoute schoenen aan getrokken en van een buurman een garagekrik (4 ton) - bokje - en ligkar geleend en met een zaklamp op zoek gegaan.
Uiteindelijk bleek ik aan de verkeerde (passagierzijde) te zoeken want EUREKA ik zag in de ronding van de tunnel aan de bestuurderszijde een zwart rubberen tule door de carrosserie steken.
Van binnen uit gezien loopt er dus vlak naast het gaspedaal achter de bekleding ergens de afvoerslang van de verdamper.
Ik heb deze van onder de auto met een dunne nylon trekveer doorgestoken en daarna met perslucht doorgeblazen.
Alles weer (bekleding-passagiersstoel etc etc ) gemonteerd en een stukje gaan rijden met airco, thuisgekomen even de airco zo koud mogelijk gezet en gelijk onder de auto gekeken en ja hoor een flinke hoeveelheid water uit de zwarte tule. Deze kun je trouwens met een zaklamp goed zien als je voor de auto staat, motorkap open en kijken waar zich dus ongeveer het gaspedaal zit.
Nu maar flink stoken en ventileren en vochtvreter en gemalen koffie in de auto om geurtjes en vocht uit de bekleding te krijgen. (Eerste water met veel keukenrol en haardroger verwijderd)
Ik hoop hier mensen met het zelfde probleem mee te hebben geholpen. Mochten er vragen zijn i.v.m. zoeken naar de tule? dan heb ik evt foto's ter beschikking.


m.v.g.


Froggie

Keezx

Merrkwaardig dat de afvoer links zit, maar goed dat je het gevonden hebt.... :)