Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Lancer Wagon met olie lekkage

Filluar nga SmallRound, Shkurt 27, 2020, 10:06:13 PD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

SmallRound


Hallo allemaal,


Ik heb mij aangemeld op dit forum omdat ik met een probleem zit met mijn Lancer Wagon 2.0l uit 2006. De dealer kan mij helpen om van dit probleem af te komen, maar rekent hier helaas een schandalige prijs van EUR 560 voor.


Het probleem is als volgt:
De motor lekt olie bij de carterpan, of eigenlijk (zo bleek na nadere inspectie) bij de onderpan. De carterpan is namelijk niet een afzonderlijk deel van de onderpan en vormt dus een geheel. De onderpan 'zweet' olie, ook wanneer de olie koud is. Het metaal is dus zodanig poreus dat de olie er doorheen lekt.
Ik heb op internet een tweedehands onderpan kunnen vinden, maar deze bleek nadat ik de huidige onderpan verwijderd had niet te passen. De contouren klopten wel, maar ik had niet gezien dat de huidige onderpan niet vlak was en dus een holling heeft.


Ik hoop nu dus dat jullie mij kunnen helpen om aan het juiste onderdeel te komen en misschien kan ik iemand blij maken met, de voor mij, verkeerde onderpan.
Mijn motorblok heeft de code: 4G63.


Hier wat foto's van het probleem.

https://ibb.co/XJV5zDc
https://ibb.co/M2krqBS
https://ibb.co/RQL4VND
https://ibb.co/ypsx02F


Mochten er meer vragen zijn dan hoor ik dat graag.


Gr. Robbert


SmallRound

Het probleem is opgelost. Ik heb door meerdere slopers aan te schrijven de juiste carterpan ontvangen. Deze is in middels gemonteerd.
Dit topic kan op slot.