Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Gezocht: Werkplaatshandboek Lancer Wagon 1.6 (2005)

Filluar nga Zagato89, Tetor 17, 2021, 07:31:01 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Zagato89

Even kort voorstellen want ik ben hier nieuw. Naam is Chris, kom uit Zwolle en heb afgelopen weekend een Lancer wagon uit 2005 aangeschaft. Na een kleine zoektocht voor een betaalbare station die je niet op elke hoek van de straat ziet staan kwam ik (natuurlijk) uit bij de lancer wagon. Auto krijgt voor de aflevering nog een nieuwe distributieriem en de achterbumper wordt opnieuw gespoten. Zelf zal ik de remblokken voor vervangen en krijgt hij van mij verse olie+filter.


Omdat ik voornemens ben in de toekomst zelf nog meer onderhoud te doen ben ik dus, zoals de titel al aangeeft, naastig opzoek naar een werkplaatshandboek voor een Lancer Wagon 1.6 (2005). Sedan zou ook prima kunnen zolang het bouwjaar en blok maar overeen komen.




Keezx

Ik doe zo ongeveer alles zelf en dat wat je echt nodig hebt, is wel ergens online te vinden.90% van alle onderhoud en reparaties wijst zich sowieso zelf.
Vroeger gebruikte ik wel die dingen van Kluwer, maar sinds een 20 jaar niet meer.Heb de afgelopen maanden wat achterstallig onderhoud gedaan aan m'n Space Star uit 2005, voor de distributie kwam ik terecht op:https://www.justanswer.com/mitsubishi/4htmd-align-timing-marks-cam-crank-shaft.htmlEn wat ik nodig had op onderstelgebied vond ik weer ergens anders.Veel ervaring helpt natuurlijk, dat besef ik ook wel.Dingetjes als remblokken e.d. daar heb je echt geen werkplaatshandbook voor nodig.Heb je wat concreets, meld je hier en ik of iemand die ook van de hoed en de rand weet stuurt je wel de goede kant op.

Zagato89

Voor de remblokken en klein onderhoud heb ik inderdaad geen handboek nodig, maar heb ze voor mijn motoren ook en vind het wel handig om ze te kunnen raadplegen. Een overzicht van de aanhaalmomenten zou ook wel handig zijn.

Keezx

De enige gelegenheid dat ik uberhaupt een momentsleutel gebruik is het aantrekken van kopbouten en zelfs dat is tegenwoordig bijna niet meer nodig.
Bij de weg, ik vond nog wat spul online, daar is vast wat bij:
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Mitsubishi/Colt_Mirage_Lancer/Manuals/

Zagato89

Bedankt voor je reactie. Linkje van jou stond de auto wel bij maar dan net in een taal die ik helaas niet spreek.


Zelf nog onderstaande gevonden, ook te downloaden als PDF: https://www.manualslib.com/manual/1556070/Mitsubishi-Motors-Lancer-2004.html#manual