Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Colt zijwindgevoelig

Filluar nga Colt 45, Korrik 30, 2017, 10:10:20 PD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Colt 45

Ik vroeg me af of andere colt rijders er ook veel last van hebben, maar ik ondervind nogal veel last van zijwind.


Auto staat op de std. Banden met std. Onderstel, maar voel me soms net een blaadje in de wind. Bij een beetje zijwind moet ik eigenlijk al heel snel continu corrigeren om rechtuit te rijden. Misschien een eigenschap van de Colt, maar misschien uitlijning niet goed of iets anders.


Ik hoor graag andere ervaringen en/of oplossingen


Groeten
Colt 45

Leo

Welke banden zitten er nu onder je colt?

De standaard band wisselt nogal per uitvoering

BriannNL

Bij mij zitten er 175/65/14 onder, maar heb eigenlijk maar weinig last van zijwind. Vergeleken met mijn vorige auto, een VW Polo uit 1998, zou ik zelfs zeggen dat hij minder gevoelig is voor zijwind. Natuurlijk merk je het altijd wel als je zijwind hebt, maar 'als een blaadje in de wind' herken ik zeker niet.

Colt 45

Dank voor de reacties.


Bij mij zitten er 185-55-15 banden onder. Merk is dan wel agillis, dus geen topper zullen we maar zeggen. Maar die zaten er nieuw onder bij de aankoop.dus die rijden we eerst maar even op. Hetgeen niet heel snel gaat overigens  ;D .




Entharion

Citim nga: Colt 45 ne Gusht 02, 2017, 07:53:59 PD
Dank voor de reacties.

Bij mij zitten er 185-55-15 banden onder. Merk is dan wel agillis, dus geen topper zullen we maar zeggen. Maar die zaten er nieuw onder bij de aankoop.dus die rijden we eerst maar even op. Hetgeen niet heel snel gaat overigens  ;D .


Er zaten bij mij ook achilles 2233 banden onder toen ik hem kocht, wat een waardeloze grip hebben die zeg... Ze gaan idd wel lang mee, 2 ervan zijn pas afgelopen lente vervangen (sinds 2014) :P

BriannNL

Voor de volledigheid, bij mij zitten er aan de voorzijde Dunlop Streetresponse 2 banden op en achter Viking CityTech II. Eerst lagen de Viking banden voorop en achterop een set Kumho banden, maar ik heb niet het idee dat na het wisselen het gedrag bij zijwind veranderd is.

Leo

Agillis is niet bepaald een top merk nee.

De Colt is ook geleverd met 195/50/15 en 195/55/15 banden.

Onder de CZT heb ik 205/45/16 winterbanden en 205/40/17 michelin pilot sport 3 zomerbanden.

Colt 45


Waarschijnlijk is de czt ook een stukje straffer geveerd tov een cz5. Ik denk dat daar misschien nog wel wat te winnen valt.


Iemand ervaring?

Chaoth

Ik heb zowel een Colt Cleartec 1.3 als een Ralliart gehad en het is opvallend hoeveel strakker de Ralliart op de weg ligt. Kon je als een kart mee door de bochten, met de gewone Colt niet.

Natuurlijk zit er sportonderstel onder en veerpootbrug helpt ook mee

Leo

Het onderstel van een czt heeft stuggere veren, verstevigde draagarmen, stijvere ophanging van de stabistang en stijvere ophangrubbers. Daarnaast standaard 16 inch lichtmetaal met 205/45/16 banden