Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Postimet e Fundit

#1
Space star / Startmotor space star uit 2001
Last post by Keezx - Dhjetor 07, 2023, 03:10:29 MD
De startmotor bij de 4G18 motor zit aan de achterkant van motor/bak en moet, zoals ik het zie vanaf de onderzijde benaderd worden, lijkt me een stuk makkelijker.
Weet niet of het anders is bij de andere motoren.
Zie de foto van de bakzijde...
Rechts het gat voor de startmotor, hij zit dus achter de motor...


Voor je begint , accukabels los (misschien ten overvloede...)
#2
Space star / Startmotor space star uit 2001
Last post by Leo - Dhjetor 06, 2023, 02:57:24 MD
Goedemiddag allemaal. Eindelijk is mijn registratie gelukt. Fijn dat ik lid mag zijn. Ik heb een vraag. Mijn startmotor blijft hangen. Ik heb een vermoeden waar hij zit gezien de loop van de kabels vanaf de accu. Kan ik deze startmotor van bovenaf demonteren? Heeft er iemand hier ervaring mee ? Ik hoor het graag van jullie. Bijvoorbaad mijn Dank voor jullie kostbare tijd. 

Mvg leo 
#3
Audio, Video en Electronische gadgets / Achteruitrijcamera
Last post by MarkW - Dhjetor 05, 2023, 02:03:27 MD
Misschien dat hij niet goed gemonteerd zit. En anders moet je hem laten kalibreren. Hiervoor kun je waarschijnlijk het beste naar dealer gaan, aangezien daar meestal speciaal gereedschap voor nodig is.
#4
Audio, Video en Electronische gadgets / Achteruitrijcamera
Last post by Lasko - Dhjetor 05, 2023, 01:21:28 MD
Hallo,
Ik ben sinds een week de eigenaar van een asx uit 2018 en merk daar dat de achteruitrijcamera niet goed staat.
Weet er iemand of je dit kunt veranderen?
Bij onze vorige asx klopte het op de cm nauwkeurig bij deze heb ik al bijna een keer tegen een geparkeerde auto aan gezeten.
#5
Space star / Advies rond storingscode p0421...
Last post by Storky - Dhjetor 04, 2023, 02:32:29 MD
Ik heb de ECU dit weekend gereset, vandaag de eerste 15km nog geen lampje, was ik even blij.
Op de terugweg toch weer het motorlampje aan na een 5tal km.
Overigens had ik de 2 zwarte draden van de voorste lambda sonde eens door gemeten (dat zou de verwarming moeten zijn?) en die was gewoon rond 22ohm, tussen 10 en 30 zou het goed moeten zijn volgens het internet.

Ik heb een obd dongle besteld om hopelijk zelf de foutcode uit te lezen, ik neem aan dat het weer dezelfde foutcode is, maar dan hoef ik niet elke keer naar de garage te gaan om het uit te lezen.

edit: zelfde foutcode. Foutcode gedelete, vervolgens bij mijn volgende rit de sensor data opgeslaan, als ik het nu bekijk gaat o2 sensor 1 constant op en af tussen 0.1v en 0.9v, dit zou normaal moeten zijn om de brandstofmengeling goed te houden geloof ik? o2 sensor 2 ging echter over 10min tijd van 0.0 tot 0.1v en daarna volgde die exact hetzelfde patroon als sensor 1. Dus dat wil denk ik zeggen dat sensor 2 stuk is en toevallig net hetzelfde meet als sensor 1, of de meest logische conclusie, dat de katalysator helemaal niets meer doet?
#6
Lancer / Raar probleem met wiebelend bl...
Last post by Xanthosius - Dhjetor 04, 2023, 08:37:00 PD
Heey,

Ik had een tijdje geleden al last van een wiebelend blok als ik tijdens het rijden gas loslaat of gas geef en toen toen besloten alle motorsteunen en antirol rubbers te vervangen, maar dit heeft niet geholpen. Iemand enig idee?

En ik kwam er laatst achter dat bij een koude start de auto weg wilt rollen terwijl die in zun vrij staat. Misschien de drukgroep, plaat, lager?

Groetjes 
#7
ASX / 2017 Instyle koplampen
Last post by MarkW - Dhjetor 02, 2023, 07:08:33 MD
Automatische hoogteregeling is iets anders dan afstellen. Afstellen doe je handmatig onder de motor kap met de stelschroef op de koplamp. Dit zou met elke koplamp moeten kunnen. Led, xenon of halogeen maakt niet uit.
#8
Space star / Advies rond storingscode p0421...
Last post by Keezx - Dhjetor 01, 2023, 10:45:48 PD
Denk dat dat op vrij korte termijn geen kwaad kan...
#9
Space star / Advies rond storingscode p0421...
Last post by Storky - Dhjetor 01, 2023, 10:20:19 PD
Oh ja, Autodoc was gewoon het eerste google resultaat. Ik heb over de jaren autodoc, winparts, autoonderdelen24, mister-auto (waarschijnlijk nog anderen) afwisselend gebruikt afhangend van waar de onderdelen die ik nodig had het goedkoopste waren. (NL of BE maakt meestal ook niets uit, scheelt een paar euro verzendkosten)

Ik had inderdaad wel nog kats zien staan met minder kilometers, als ik de filter alleen met prijs weg doe.

Ik zal dit weekend eens de ECU resetten, een een tank betere benzine er in doen, hij is toch net leeg. Normaal kom ik ongeveer een maand toe met een tankbeurt, kan het kwaad als ik zo een maand rondrijd voordat ik met de lambda sonde begin, zolang ik geen vermogensverlies of haperingen merk?
#10
Space star / Advies rond storingscode p0421...
Last post by Keezx - Dhjetor 01, 2023, 10:00:09 PD
De achterste kat zit na de lamdasonde, dus ik zou beginnen met de voorste sonde maar eens te vervangen...
Overigens zie ik op onderdelenlijn wel katalysatoren voor de 4G13 motor voorbijkomen met veel minder dan 300000 km, ze zijn er echt wel.
Een oude kat met zoveel km's zou ik niet eens overwegen..
Verder zou ik even verder kijken dan Autodoc (je noemt Ridex) voor een nieuwe sonde, goed onderdelensites zijn in NL  Winparts, Bogijn, 123 autoparts...in BE weet ik niet.
ECU resetten is zeker ook aan te raden., kost niks en is zo gebeurd