Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Hopelijk binnenkort outlander bezitter

Filluar nga Desences, Janar 27, 2014, 11:35:15 PD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Desences

Beste lezer,
Ik oriënteer mij op dit moment op de Mitsubishi outlander (sport).
Bouwjaar 2005-2009


Graag zou ik wat advies willen :


Iemand tips voor een betrouwbare garage?
Wat zijn de zwakke punten van deze auto?
Wat is verstandiger: jong met veel km of ouder met minder km voor ongeveer een gelijkbedrag?
2009 met 150.000km
2007 met 102.000km
2005 met 80.000km (laagste aanschafprijs)
alle auto's zijn onderhouden met boekjes en stempels erbij.


Zijn er punten waar is zeker op MOET letten?




Groetjes Danielle




Switcher

Ik ben wat dat betreft heeeeel simpel; ik probeer altijd eerst de laagste kilometerstand te zoeken en daarna naar het bouwjaar te kijken. Ook hou ik vast in mijn achterhoofd wat de afschrijving gaat worden en of dat nog de moeite is om dan een jongere uitvoering voor de deur te zetten. In de 3 voorbeelden die je geeft, neig ik heel erg om het 2007-model aan te raden. Deze is jong genoeg en heeft gemiddeld de minste kilometers per jaar gelopen.

Waar ik dan wel op zou letten en zeker zou vragen; hoe is de vorige eigenaar geweest met de auto? Een wagen die 99% van de tijd alleen maar heen & weer heeft gereden tussen huis en de Albert Heijn, vind ik minder interessant dan een auto die ook als trekauto is gebruikt op vakantie ofzo. Ik zeg niet dat korte ritten minder goed zijn maar mogelijk is er dan ander type slijtage te vinden op sommige punten.

Wat ik zo snel weet, is dat geen van de genoemde modellen enorm verschillen qua uitrusting of prestaties, dus dat is geen hoofdbrekens waard. Wel het verschil tussen automaat of handbak, eventuele opties die niet van Mitsu zelf zijn (soms lastiger/financieler indien defect) moet je even in je opnemen. De running-costs voor een dergelijke auto kunnen aanzienlijk zijn als je wegenbelasting, verzekering en brandstof gaat berekenen. Ik ken je situatie niet waarom je een Outlander wil hebben of waarvoor deze wordt ingezet maar misschien dat een Outlander net te zwaar/groot is uitgevoerd?

In Amerika (en mogelijk dus ook Europa) zijn er Outlanders teruggehaald vanwege issues met electra waaronder remverlichting en essentiele functies (zoals benzine-niveau en airconditioning); vraag aan de verkoper of dit ook gold voor het model wat je op het oog hebt. Verder, gezien het gewicht van de auto en mogelijk ruw gebruik, zou ik zeker even een andere garage of de ANWB (aankoopkeuring) kort & goed laten kijken naar de ophanging en stuurinrichting of daar geen speling, slijtage of andere zorgen aan zitten te komen.

In volgorde van mijn tevredenheid qua kopen & garanties: BOVAG-garage, specialist, merk-dealer, particulier. Let op dat je bij specialisten (zoals een 4x4 offroad specialist) vaak minder/geen garantie krijgt dan via de BOVAG maar dat veelal bepaalde onderdelen wel tiptop in orde zijn.

Hopelijk kan je hier iets mee in de zoektocht naar een nieuwe auto. En je weet het; gekocht = foto's posten.  :D

Desences

Beste switcher!
Wat fijn dat u gereageerd heeft, wij willen een grote auto omdat we 2 kinderen hebben. En ivm leerplicht zullen we ook met de auto op vakantie gaan.
Waarom de Mitsubishi, ik vind het een mooie auto, stoer en naar wat ik lees heel erg betrouwbaar!
Natuurlijk zullen de maandlasten wel hoger zijn dan een kleinere/lichtere auto, maar dat moeten we maar op de koop toe nemen.

Ik zat eigenlijk mezelf op merkdealers te richten, maar hieruit blijkt dat u daar minder goede ervaringen mee heeft.....

Wellicht willen nog meer mensen hun ervaringen delen?