Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Voorstellen Mitsubishi CZ5 1.3 Heartbeat

Filluar nga reforce01, Prill 08, 2020, 02:29:09 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

reforce01

Goedendag Mitsubishi fanaten,

Ik ben sinds een aantal dagen trotse eigenaar van een zwarte Mitsubishi Colt CZ5 Heartbeat die 144.000 gelopen heeft. Geschiedenis is bekend en de auto heeft over de afgelopen jaren netjes zijn beurten gehad met intervallen van 20.000 km's. Aangezien ik hier wel meer op het forum rond zal struinen voor van alles en nog wat leek het me wel leuk om mezelf even voor te stellen hier. Ik ben Dion en net 31 jaar oud geworden, ik ben begonnen met het berijden van oude duitsers (Golf MK2 en MK3), daarna een franse en sinds vele jaren rijd ik met grote trots in japanners. Waarom? onverwoestbare techniek die tot in jaar en dag betrouwbaar is gebleken, ze maken simpelweg geen troep die gasten.

Plannen? Ohjazeker, hier even een update wat er inmiddels al gebeurd is:

- Kerstverlichting is inmiddels uit de voorbumper, dat mensen dit uberhaupt monteren op een auto waar het standaard niet op zit is me een raadsel  ??? ... orignele kabelboom hersteld met soldeerbout en krimpkousjes, ziet er weer uit als nieuw!

- RGB Kerstverlichting verwijderd onder het dashboard voorin de voeten ruimte. Dit was tevens niet netjes gedaan maar met honkietonkie beunhaas kroonsteentjes op de 12V sigaretten aansteker aangesloten  ??? ... aansluitingen opnieuw gesoldeerd met krimpkousjes, ziet er weer uit als nieuw!

- Afstandbediening van de sleutel deed het niet, na het vervangen van de batterij nog steeds niet, door de Mitsubishi dealer in de buurt ben ik doorverwezen naar een doorgewinterde sleuteldokter die gespecialiseerd is in voornamelijk het inleren en solderen van Mitsubishi Colt sleutels, het schijnt een kwaal te zijn van de Colt heb ik begrepen. Daar aangekomen bleek er gelukkig niets mis te zijn met de printplaat. Anders was het een grapje van 195 euro voor een compleet nieuwe sleutel, deze printplaten zijn immers niet tweedehands of los te verkrijgen. Sleutel is doorgemeten en er werd signaal opgepikt, na het opnieuw synchroniseren werkte het weer en met 5 minuten kon ik met een werkende CV op afstand wegrijden! TOP!  8)

- Meest rechter lampje van de kachel draaier had de geest gegeven, bij de Mitsubishi dealer originele lampjes besteld en heb ze inmiddels alle drie vervangen voor het geval dat. Het gaat hier om de originele lampjes met groene kousje eromheen en daarmee ziet er dashboard er dus weer uit als nieuw!

- USB + Aux + Bluetooth is eergisteren besteld en word ingebouwd op de originele Mitsubishi PZ5000 navigatie head-unit. Ik heb lang zitten twijfelen om hem uit te bouwen, maar aangezien ik alles erbij heb en het er zeer origineel uitziet heb ik besloten hem erin te laten. Originele afstandbediening zit er ook gewoon nog bij dus hij is mooi kompleet. Daarbij is het nog al een klusje om de juiste brackets en frontjes te vinden, al met al zal dit met een nieuwe aftermarket radio veel en veel duurder worden en is de auto niet meer origineel, iets wat ik zeker wil voorkomen. Bijkomend voordeel is dat deze navi units op de tweehands markt zeer schaars zijn en ze aardig wat waard zijn. Voor een standaard originele Mitsubishi CD speler unit praat je online al gauw over 95 euro.

Voor mensen die hetzelfde willen doen is het aardig makkelijk, na wat research hier op het forum ben ik erachter gekomen dat het navigatie systeem dat mitsubishi gebruikt heeft vrijwel exact overeenkomt met die van de Volvo HU-1205. Hier heb ik dan ook een Bluetooth/USB/Aux uitbreiding voor kunnen kopen, voor de originele PZ5000 is deze niet te krijgen maar ik ben bereid de gok te wagen aangezien de achterkant kwa aansluitingen ook precies overeenkomen met die van een HU-1205. Dikke tip dus! en mocht het werken laat ik het hier wel weten!  8)

Bedankt voor het lezen en wellicht spreken we elkaar hier eens op het forum!

Voor de geïnteresseerde heb ik nog een foto toegevoegd, mooi zwart is niet lelijk!

Nobodie14


Hallo en welkom!


Mooie auto overigens.


Ik rijd zelf in een Space Star uit 2002 die nu op 230.000 km staat waarvan ik er zelf 70.000 km op heb gezet.


Het is grappig om te lezen dat je de kerstverlichting van jouw Colt verwijderd hebt.
Ik heb ze er in de afgelopen 3 jaar geleden juist ingebouwd.
De DRL verlichting omdat ik het front van de oude Space Star (ze is inmiddels 18 jaar oud..) te saai vond.
Het is ook zuiniger om met DRL te rijden i.p.v. dimlichten.


De kerstverlichting in de voetenruimte heb ik gedaan omdat het in de wintermaanden best wel donker is in de auto met alleen een plafondlampje.
Hetzelfde geldt in de achterbak waar alleen een klein lampje in de zijkant gemonteerd is.


Veel plezier met je aanwinst!

reforce01

#2
Dankjewel man, gezien zijn leeftijd rijdt het nog steeds als een raket dus dat gaat wel goedkomen!
Ik begrijp ook zeker wel dat er mensen zijn die dit willen monteren, echter prefereer ik nog steeds origineel boven aftermarket.
Ik vind het juist wel mooie auto's om te zien die Space Star, het is wel erg jammer dat die nieuwe versie juist zo klein is, denk dat veel mensen daarom nog steeds blijven hangen bij de oudere types, het past immers veel meer in plus het rijd voordeliger (minder afschrijving en dergelijke) dus dat is ook zeker wel te begrijpen  :D

Voor de geïnteresseerden heb ik me gisteren bezig gehouden met het installeren van de bleutooth carkit + USB en AUX uitbreidingen op de standaard navi unit PZ5000 van Mitsubishi.
Er is een Mantson kastje dat officieel gemaakt is voor de Volvo HU-1205 maar deze word zonder problemen herkent. Daarmee kan je dus daadwerkelijk je interface uitbreiden naar de toekomst, geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Dit kastje slikt letterlijk elk bestand wat je er naartoe smijt, waaronder ook lossless flac bestanden en heeft tot nog toe ook geen kuren wat betreft USB sticks die je erin steekt, ze adviseren wel om niet boven de 32GB uit te gaan. Bij mij werd er een speciale kabel bijgeleverd die tussen de kabelboom van de radio en het kastje komt te zitten, deze schijnt eventuele bijgeluiden van schakelen en meezingen van de motor over de speakers te voorkomen, denk hierbij aan telefoneren via bluetooth.

Installatie ging overigens niet zonder slag of stoot, die colt zit goed dicht gebouwd wat dat betreft, heb het dashboard kastje, middenconsole en stuurkap moeten verwijderen om overal bij te kunnen. Dit heeft ook te maken met de lengte van de kabels, maar als je eenmaal een route gevonden hebt gaat het vrij snel eigenlijk. De microfoon van de carkit loopt vanaf het dashboard kastje helemaal tot onder aan het stuur en via de A-stijl naar boven bij de zonneklep, dus die kabel is wel goed lang gelukkig. Na de installatie kan je de sleutel op contact zetten en een USB stick plaatsen, door middel van de source knop kan je vervolgens naar CD-C draaien. Wat betreft bleutooth is het pairen super makkelijk, en eenmaal gepaired maakt het zonder problemen connectie met mijn telefoon, word tevens ook met een beep toontje kenbaar gemaakt over de speakers 2 sec nadat de motor loopt dus die handshake is ook vrij snel.

Stijn

Dit is nog eens handig om te lezen, top! Ik ben namelijk ook wel geinteresseerd om de PZ-5100 verder origineel te houden. ReForce01, heb je toevallig nog een link naar de set die jij toen hebt gevonden voor AUX, USB, Bluetooth en naar ik begrijp ook met handsfree kit? Momenteel vind ik via Google alleen een Mantson kit zonder handsfree.
Alvast bedankt!