Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Automaat flushen?

Filluar nga pilow, Nentor 17, 2017, 12:30:21 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

pilow

Heb de zoekfunctie gebruikt om meer info te vinden over het spoelen/flushen van een automaat, maar er is bijzonder weinig te vinden over dit onderwerp. Reden dat ik hier een topic over open is dat het voor mijn grandis automaat bijna 2 ton heeft gelopen en het ook bijna tijd is voor het onderhoud van de automaat. Volgens boekje om de 105000 km. In de onderhoudshistorie kann ik niks vinden over een eventuele vorige oliewissel van de automaat. Dus ik ga ervan uit het voor het eerst gaat gebeuren. Je leest verschillende verhalen over flushen en of spoelen, vooral als het nooit eerder is gebeurd en ook als je al boven de 150000 km zit. Dan wordt door sommigen aangeraden om alleen de olie te wisselen en niet te flushen omdat het meer kwaad dan goed kan doen omdat het nooit eerder is gedaan. Verwijderen van aangekoekt olie kan voor meer speling zorgen?


Toch neig ik naar flushen omdat alleen bij oliewissel niet alle olie in één keer gewisseld kan worden.


Heb ook verschillende bedrijven gebeld over de kosten, het zit allemaal rond de 250/ 300 euro. Op 1 bedrijf na, die heeft mij later terug gebeld dat het eerder tegen de 400 euro zit daar de originele olie voor de mitsubishi iets duurder is.


Mijn vraag is dan ook wie heeft er ervaring mee en is dit te adviseren bij hogere kilometerstanden.

EnnoE34

Als het goed is zit er op de bak een filter.


En spoelen.....ken de mitsubishi bakken niet, feit dat er een filter op de bak zit die verwisselbaar is zou mij gerust stellen. Olie aftappen indien mogelijk en originele olie er aan toevoegen. Dit enkele keren herhalen en mogelijk het filter nog een keer vervangen.


Doe je andere olie in de bak, zal die mogelijk niet goed mengen met de originele olie. Daar kun je problemen door krijgen. Verder wordt vaak gezegd door specialisten dat spoelen beter is. In ieder geval beter voor een bedrijf. Als het geen adaptieve automaten zijn, geen complexe bakken zou ik gewoon voor de optie aftappen & opnieuw bijvullen kiezen.

tekkel

zou de dealer eens vragen wat ze bij zo,n bakbeurt doen.
en aan de hand van hun ervaring kun je dan zelf je keuze maken wat je wilt doen.

pilow


Poging nummer 4 om te reageren, bij elke scheet ben ik de  tekst kwijt of kan PDF niet uploaden of de JPG betand is te groot.


Heb de olie vervangen en niet laten flushen, achteraf toch beter. Er zaten tweetal hele kleine metalen splinters en metalen drap aan de magneet. Ik vermoed dat flushen meer kwaad dan goed zou doen. Met de stappen beschreven in de onderstaande link heb ik 6 van de 7,7 liter olie vervangen en de auto schakelt soepeler. De olie wat er uit kwam was donker, donker rood bijna zwart.


De originele olie is in NL niet leverbaar lijkt het, alleen maar de alternatieven van Castrol en Kroonolie, dus uit Duitsland laten komen bij www.ato24.de.


https://www.scribd.com/document/366304579/GR00004300-23A

Citim nga: tekkel ne Nentor 17, 2017, 08:05:18 MD
zou de dealer eens vragen wat ze bij zo,n bakbeurt doen.
en aan de hand van hun ervaring kun je dan zelf je keuze maken wat je wilt doen.




De dealer wees mij door naar autotrans, zij deden niet aan flushen/vervangen.