Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Aux aansluiting maken Colt CZ

Filluar nga arjank, Mars 10, 2014, 04:09:28 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

arjank

Afgelopen weekend heb ik bij mijn Colt een aux aansluiting gemaakt in de vorm van een kabeltje met een 3.5mm stereo-plug die op iedere hoofdtelefoon-aansluiting van een iPod, Mobieltje of MP3 speler past.

Hier de stapppen die ik heb uitgevoerd:
   

       
  • verwijderen kapje van de airco knoppen, deze kun je vrij makkelijk lostrekken (op youtube staat een filmpje)
  • vervolgens steek je een hand onder de radio en met de andere steek je in een van die kleine gleufjes(links of rechts) een langwerpig metalen voorwerp, ik heb hier een zaagje van mijn decoupeer-zaag voor gebruikt. Voilá, radio was zo los.
  • voor de kabel heb ik gewoon een standaard kabel met 3.5mm stereo-plug bij de mediaboer gehaald en daar een connector van af geknipt. De mantel haal je dan ongeveer voor 2-3cm weg en vervolgens strip je de drie draadjes zodat de uiteinden voor ca. 5mm blank zijn. Deze blanke uiteinden kun je dan in de connector prikken (zie foto in de link). In mijn geval was de rode draad de -, kwestie van uitproberen. Deze heb ik dus ook niet in de connector geprikt maar onder de schroef links van de connector vastgezet. het mooiste is om de andere twee kabels met zo'n metalen pen in de connector vast te zetten maar die zijn niet zomaar los te krijgen. Ik heb ze er gewoon los ingeprikt, zorg er wel voor dat je het kabeltje met twee ty-wraps aan de dikkere kabel vastmaakt om zo voor een trekontlasting te zorgen  ;)
  • de kabel heb ik vervolgens aan de zijkant(bijrijder) van de middenconsole er uit laten komen, maar hier kun je zelf natuurlijk een andere oplossing voor verzinnen.
Met mijn Nokia Lumia werkt het perfekt, volume is gelijk aan die van CD. Om aux te selecteren moet je de CD knop ca. 2 seconden ingedrukt houden, dan springt hij vanzelf naar aux.
 
http://www.google.com/imgres?sa=X&biw=1280&bih=798&tbm=isch&tbnid=Bu2q0kwd_DodGM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fforum.donanimhaber.com%2Fm_31063734%2Ftm.htm&docid=tJhb5sQp6Q3DWM&imgurl=http%3A%2F%2Fresim.donanimhaber.com%2Fupfiles%2F652352%2F26888B7793764DCF8A1F162528564D09.jpg&w=640&h=480&ei=OtIdU_3bEMKq0QHj5oGwBQ&zoom=1&iact=rc&dur=296&page=1&start=0&ndsp=20&ved=0CFQQrQMwAA

SBearX1

Hebt u hier alsnog foto's van? Zou een grote hulp zijn :)

Tianadelbaere

Hoi! Kan er iemand die kabels maken? Mits betaling natuurlijk. Garages kunnen deze kabels niet meer krijgen vandaar deze vraag. Of zijn er meerdere foto's van :) groetjes