Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Automatische versnellingsbak

Filluar nga Nico kooter, Dhjetor 25, 2019, 02:07:17 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Nico kooter

Hallo beste leden ik ben in het bezit van een colt 1.3 allshift en gisteren avond toen ik van de snelweg kwam ging de auto vreselijk horten en stoten maar nadat hij een paar uur heeft stilgestaan zijn we er weer veilig mee naar huis gereden maar ik heb al wat langer last dat hij niet zo makkelijk in zijn achteruit gaat en navraag bij de garage blijkt dat de regelunit van da automaat misschien aan vervanging toe is . Is er iemand die ook problemen heeft gehad met die regelunit en wat is de beste oplossing en wie is daar in gespecialiseerd? Hartelijk vast

JohanColt

Hoeveel km heeft je auto gereden?


Voor zover je bekend bent met deze versnellingsbak, hier een stukje theorie:
Het is een handgeschakelde bak, die middels elektronica wordt geschakeld en gekoppeld.
Problemen met dit soort bakken zijn gedeeltelijk dezelfde als bij een handbak, echter het koppel- en schakeldeel werken kan daardoor voor extra problemen zorgen, en dat is wat er bij jouw auto waarschijnlijk aan de hand is.
Zorg dat je bij een garage eerst informeert of ze bekend zijn met dit soort versnellingsbakken, want ik weet uit ervaring dat ook de "echte" Mitsubishi garages er niet altijd verstand van hebben en kunnen je wat op de mouw spelden.


Ik weet dat bijvoorbeeld bij VW men amper tot niets weet van hun eigen VW Lupo 3L modellen. Die hebben een soortgelijk schakelsysteem op Hydrolische olie.
Iemand had problemen en ging bij VW laten maken. "Versnellingsbak is stuk en moet vervangen worden" Was hun oplossing. De eigenaar informeerde maar eens op het Lupo3L forum en de oplossing bleek: olie bijvullen (twee kwartjes) en de auto was weer tip top.
Dus wees op je hoede.


Nico kooter

Hallo johan bedankt vast voor je reactie, de auto heeft nu 185 dkm gereden en een vriend van opperde dat de actuator niet meer goed werkt , zo schijnt die regelunit te heten ? Is jouw daar wat van bekend ? Dat horten en stoten heb ik nog nooit meegemaakt maar het moeilijker in zijn achteruit gaan heeft de auto al een paar jaar. Zeg maar 1 op de 5 keer pakt ie niet en moet ik hem eerst in zijn vooruit zetten en dan klapt ie wat harder in zijn achteruit net of hij dan niet helemaal goed ontkoppeld .

Nico kooter

Weet jij evt een mitsubishi dealer in de buurt van Amstelveen het liefst die er veel verstand van heeft ? En als die regelunit stuk is heb jij dan enig idee wat zoiets kost ?

JohanColt


Nico kooter

Dank je johan het is dus olie gebrek in de bak of de regelunit van de automaat er is trouwens zo te zien maar 1 iemand die dit probleem ook heeft gehad .

JohanColt

Laat ik even voorop stellen dat ik verder geen monteur ben, dus kan ik geen oordeel geven over je storing.
Ik kan alleen meedenken en voor relevante info zorgen.

Nico kooter

Een beetje hulp bij het zoeken van het euvel is altijd handig en zeker omdat het toch een vaag euvel is en zo een schakelunit ook veel geld kost dus is het fijn om toch wat zekerheid te hebben

Nico kooter

Voor de rest heb ik nog geen reacties binnen gekregen dus zal het euvel niet zo vaak voorkomen en dat maakt het dan extra lastig om het te vinden

JohanColt

#9
Ik heb zelf ook een Colt (gehad) met dat systeem en ondanks dat ie prima reed, heb ik me inderdaad wel eens afgevraagd wat te doen als er een storing zou komen, want er is heel weinig over geschreven op NL fora.


Zoek misschien eens internationaal, gebruik google translate om desnoods op een Japans forum te zoeken (als de Jappen zoiets hebben)

Nico kooter

Dat is ook een goed idee Johan , ik zal eens kijken thx

Nico kooter

Hallo allemaal ik heb de actuator a 580 euro met bijkomende kosten a 200 euro laten vervangen en hij gaat nu perfect in zijn achteruit maar als de motor nu op bedrijfstemperatuur is en je constant 50 of 60 rijdt dan schokt hij nu heel vaak dus van de wal in de sloot en bestaan er wel goede mitsubishi dealers ?