Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Distributieset vervangen:dreunend geluid tussen 3000 en 4000 toeren

Filluar nga de Kroon, Tetor 20, 2018, 08:11:12 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

de Kroon

Hoi, de distributieset inclusief waterpomp van de Outlander 2.0 2wd uit 2006 is laatst vervangen.
Nu hoor ik een brom/resonans tussen de 3000 en 4000 toeren...het geluid van de radio moet echt harder, niet leuk...Geluid is echt van na de vervanging van de distributieset, inclusief waterpomp.
Kan het zijn dat er iets net niet goed afgesteld is? Ik heb een fijne allround garage, maar niet speciaal een Mitsubishi specialist.
Ik las ergens iets van een balansas?
Onder de 3000 toeren en boven de 4000 toeren geen last van bovenmatig lawaai.
Ik zie graag reacties, want het rijden is niet zo leuk meer..
Groeten Han

Blue Sky

Yep balansassen. Zelf ook al een keer gehad, de garage had ze niet getimed bij het plaatsen van de riem. Dus moet alles weer uit elkaar. De garage heeft dat toen kostenloos opgelost omdat het hun fout was.

de Kroon

Hoi, dank voor je reactie. Mijn garagehouder vertelt echter dat hij de balansassen wel twee keer heeft gecontroleerd, en dat het dus niet daaraan kan liggen...
Had jij ook alleen de gons/ het gebrom tussen de 3000 en 4000 toeren?


Blue Sky

Die van mij trilde en daarmee gepaard gaande brommende geluiden in een bepaalde toerenband, daar was boven de 100 in de 5 niet mee te rijden. Nu kan het zijn dat jou balansassen bijvoorbeeld een tandje zijn verschoven ten opzichte van de juiste timing en daardoor dat gebrom laat horen en minder trillingen.


Als je na een distributie wissel deze geluiden hebt kan het eigenlijk maar 1 ding zijn. De balansassen zorgen voor een perfect lopende motor. Mijn (ex) Galant 2.0 vind ik tot dusver de auto met de fijnste motor, daar kan die 1.8 mivec die ik nu heb niet tegen op, alleen kwa pk's al scheelt dat ook maar 6.

de Kroon

Hoi, omdat ik ook een verkeersbord onder de auto heb gehad (foutje bij het aansnijden van een bocht:( wordt nu eerst het flexibele deel van de uitlaat vervangen door een nieuwe replica...
Hopen dat dat het is, en anders toch de balansassen etc.
Groeten!