Mitsubishi Owners Club Forum

Mitsubishi Techniek, Styling en Tuning => Techniek en Tuning => Tema është filluar nga: Coltrane ne Prill 03, 2018, 07:47:13 MD

Titulli: Mitsubishi Colt 1.3 2009 bokt soms bij wegrijden na koude start
Postuar nga: Coltrane ne Prill 03, 2018, 07:47:13 MD
We rijden inmiddels enkele maanden heel tevreden rond met onze Colt 1.3 van 2009. Er is echter wel een kleine ergernis dat soms optreed, maar niet altijd.

Bij het wegrijden na een koude start wil de Colt nog wel eens bokken. De hele auto schommelt dan op en neer van voor naar achter. Het lijkt net alsof iemand de gas pompend intrapt en loslaat. Dit herhaalt zich dan een paar keer.

Herkend iemand dit probleem? Is dit een bekend Colt probleempje dat bij het model hoort of zou er iets anders aan de hand zijn? Een sensor wellicht? Als de auto warm is speelt het probleem niet meer, echt alleen bij het wegrijden na een koude start.
Titulli: Re: Mitsubishi Colt 1.3 2009 bokt soms bij wegrijden na koude start
Postuar nga: Coltrane ne Gusht 18, 2018, 11:54:18 PD
De oorzaak is gevonden en het is gelukkig niets ernstigs!  ;D
Het hangt samen met de klikkende relais geluiden die van linksvoor achter het dasboard leken te komen.

Blijkbaar wordt de aircopomp ingeschakelt als de blower op de voorruit van de auto staat. Dit is een ontwasem-stand en ook als de airco niet aan staat draait de aircopomp dan dus toch.
De oplossing is dus om de blower het interieur in te laten blazen i.p.v. op de voorruit. Dan draait de motor gelijk lekker en regelmatig in zijn toeren. De Colt rijd nu bij een koude start zonder stoterig gedrag netjes soepel weg.