Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Mitsubishi Starion electrisch probleem

Filluar nga Anonymous, Mars 01, 2006, 02:31:22 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Anonymous

Hallo mitsrijders!

Eerste keer op dit forum. dus zal ik mij eerst ff voorstellen. Ik ben Patrick, 35 jaar, werkzaam als analist/programmeur en woonachtig in Purmerend.

Ik rijd een orginele witte Mitsubishi Starion 2.6 (G54B) turbo intercooler uit 1988. Een Wide Body voor de kenners. Het koetswerk is redelijk tot goed en de motor (G54B) is net gereviseerd.  Auto rijdt aardig al moet er wel wat werk nog gedaan worden. o.a. nieuwe uitlaatspruitstukpakking (lekt) en turbo pakkingen. Rechter wiellager moet vervangen worden. Kortom leuke projecten.

Dat was even over mijzelf en auto.

Nu het probleem. Van mijn dynamo was een bout afgebroken (zat nog met 1 bout vast) hierdoor zat de aandrijfsnaar te los en laadde de accu niet meer bij. Probleem opgelost door alles met nieuwe bouten vast te zetten en snaar te spannen. Alles weer goed dacht ik.

Het probleem nu, is dat mijn temperatuurmeter rare dingen aangeeft.

Als ik de kontaktsleutel omdraai zonder te starten. loopt de temperatuur meter op... Met een koude motor dus. Als de motor warm is staat de meter bijna boven tegen het rood..

Kent iemand dit probleem en hoe los ik het op????

Alvast bedankt en groeten,

Patrick

Xenon

#1
Welkom tussen alle Mitsu-geflipten hier op 't forum, Patrick.

Uiteraard geven we pas antwoord als we een piccie van je bolide hebben gezien... Laughing

Nee hoor.
Het lijken me twee losstaande feiten te zijn, je laadprobleem en je temp-meter. De tempsensor zal een NTC- of PTC-achtig element zijn, waarvan de weerstandswaarde verandert onder invloed van de temperatuur van het koelwater. Bij elke weerstandswaarde hoort een bepaalde meterstand. Daar is dus blijkbaar verandering in gekomen.

Mij lijkt het meest voor de hand liggende dat je sensor er de brui aan gegeven heeft. De kans dat je meter namelijk het loodje legt, is nihil.

GHINO

#2
Welkom op het forum en veel plezier

Heeft die bolide van jou soms in de buurt van lisse uhm hoe heet de andere klere dorp Confused  bij een dijk gestaan?
Maakt niet uit, ennuh zoals Xenon al zei..... waar blijve de foto`s? Razz
hehe have fun Cool

Evo driver

#3
Hoi Welkom hier ennehh leuke bak.

Maar ik denk zoals al gezecht werd dat je temperatuur sensor stuk is. Maar dat kan j emooi testen om hem er uit te halen en in een bakje met water opwarmen en kijken of de weerstand op of afloopt met een ohm meter. Maar meestal gaat je motor ook wat slechter lopen als deze kapot is maar dat hoeft niet altijd.

Gr. en succes

marten

Ha Patric


Ik heb misschien nog wel wat voor je ik heb een keer verkeerd besteld een kop pakking en een spruitstuk pakking als je belang heb hoor ik het wel
mvg
marten
starion small body

Space Star 1.6