Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Motor valt soms terug

Filluar nga Tygo F, Qershor 08, 2020, 06:17:46 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Tygo F

Beste mede Mitsubishi eigenaren,


Sinds kort ben ik eigenaar van een Galant Mk8 uit 2002 het gaat hier om de 2.4 GDI uitvoering.
Een week na aankoop merk ik dat er motorisch iets niet helemaal pluis is. Namelijk wanneer de motor warm is voel je tijdens het rijden vaak dat de motor terugboekt (net alsof de auto gas terug geeft) na een poosje is het zelfs het geval dat de motor in een beveiliging mode gaat waar de toeren niet hoger dan 2000-2300 gaan en je de gas pedaal volledig ingedrukt moet hebben wil je toeren maken. Hierbij gaat het motorlampje ook branden.


Ik heb hem laten uitscannen bij een Vakgarage maar deze hebben niks kunnen vinden en hebben zelf het vermoeden dat het systeem vervuilt is.


Ik hoop dat iemand ervaring met dit probleem heeft en/of advies of tips heeft waar ik naar kan kijken

Entharion

Welkom,

Aangezien het om een GDI motor gaat, heb je dit topic al bekeken? https://www.mitsubishi-owners-club.nl/forum/index.php?topic=9760.msg99869#msg99869

Een GDI motor heeft de brandstofinspuiting in de cilinder zitten waardoor de inlaat en kleppen bovenmatig vervuilen, zeker als de EGR er nog op zit.
Daarnaast is het een hoge compressie motor die extra gevoelig is voor koolstofopbouw omdat dat de compressie nog verder verhoogt.
Er zijn wel wat methoden om dit te reinigen; walnoot stralen, schoonbranden, stoomreinigen of met speciale chemicaliën/apparatuur.

Het belangrijkste en makkelijkste is om hoge kwaliteit brandstof te tanken, goed je oliebeurten bijhouden en de motor regelmatig goed warm te laten worden zodat de koolstofdeeltjes niet zo snel opbouwen.

Meer over het principe GDI: https://searlesauto.ca/2018/02/gdi-engine-needs-service/