Mitsubishi Owners Club Forum

Mitsubishi Techniek, Styling en Tuning => Audio, Video en Electronische gadgets => Tema është filluar nga: codasiren ne Maj 10, 2020, 01:57:15 MD

Titulli: Vraag over speakers vervangen Colt V (CJ0)
Postuar nga: codasiren ne Maj 10, 2020, 01:57:15 MD
Hi iedereen,

Nieuw op dit forum, want ik had een vraag en jullie lijken me de meest geschikte mensen over deze bolide.

Ik zit in het proces speakers te vervangen van mijn Colt V (CJ0) uit 1999; die zijn namelijk kaduuk. Wie heeft hier eerder de front speakers vervangen uit een Colt V?

Nadat ik 13cm speakers gekocht, bleek bij montage de schroefgaten niet overeen te komen. Afstand van schroefgaten diagonaal is 6 inch, en van deze speakers (https://www.winparts.nl/interieur-bekleding/autospeakers/c1011/rocx-2-weg-luidspreker-130mm/p347022.html) een stukje kleiner

Ik ben een beetje een leek met car hi-fi, dus weet niet goed wat nodig is: heb ik toch 16cm speakers nodig, of zijn er toevallig andere merken waarvan de schroefgaten wel een afstand van 6 inch hebben?

Ook is een de connector afgebroken. Is het nu ook mogelijk deze kabel (uit radio) te strippen en met een krimpkousje de speakers te verbinden?

Groetjes,
Sander
Titulli: Re: Vraag over speakers vervangen Colt V (CJ0)
Postuar nga: wooley ne Maj 12, 2020, 09:53:15 MD
Strippen en solderen en met krimpkous isoleren.
Succes
Titulli: Re: Vraag over speakers vervangen Colt V (CJ0)
Postuar nga: DennisN ne Maj 14, 2020, 10:11:20 PD
Ik heb zelf een Space Star, maar herken het probleem. De gaten komen niet overeen met de standaard speakers die je kunt kopen. Omdat ik vond dat de speakers niet helemaal lekker afdichten, heb ik een extra ring van zacht foam tussen de speaker en de speakerbehuizing gedaan, wanneer er tussen de speaker en behuizing ruimte zit, kan de speaker niet goed druk opbouwen en zal deze dus zachter klinken. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.
Succces met het inbouwen!
En inderdaad solderen of nette verbindingsklemmetjes gebruiken en zorgen dat deze afgeschermd voor vocht door krimpkousjes of isolatietape.
Titulli: Re: Vraag over speakers vervangen Colt V (CJ0)
Postuar nga: codasiren ne Maj 14, 2020, 04:27:13 MD
Bedankt voor de tips! @DennisN, als ik je goed begrijp heb je foam gebruikt zodat de speaker niet via achter zijn geluid verliest, maar alles naar voren stuurt. Slim idee!


Ik vind nergens een speakerring voor een Colt <2005. Kan wel een pvc bracket maken, maar ben benieuwd of er niet een makkelijkere manier is om ze te monteren.
[/size]
Hoe heb je het opgelost met de gaten die niet overeen komen?