Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

Kachelpaneel verlichting Colt

Filluar nga reforce01, Prill 08, 2020, 02:41:19 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

reforce01

Goedemiddag mensen,

Aangezien het meest rechter lampje van de kachel draaiers kapot was ben ik via de Mitsubishi dealer aan nieuwe originele lampjes gekomen.
Het viel nog niet mee om ze te vinden aangezien ze nergens bij een Brezan of andere automaterialenzaak te krijgen zijn.
Om deze lampjes te vervangen trek je het plastic deel van de middelste knop naar je toe en beweeg je omhoog. Vervolgens trek je de bak van de knoppen rustig en met beleid naar je toe, vervolgens kan je het hele paneel zo los halen. 12V aansluiting komt dan ook los, er zijn 3 clips zowel boven als onder en met een spanningzoeker kan je deze rustig omhoog wippen en de voorkant loshalen van het zwarte backpanel. Nu zie je als het goed is een printplaat met de 3 lampjes, met 2 clips boven en 1 clip onder kan je de printplaat eruit halen.

Met een lange elektro tang kan je de lampjes beet pakken en draai je ze er voorzichtig uit zonder de printplaat te beschadigen. Nieuwe lampjes erin en het dashboard weer met de eerste stappen terugbouwen. Het is een werkje van ongeveer 15 min, succes!  8)

Hieronder de foto van het onderdeel, kosten per lampje ongeveer 2,50 euro, het betreft hier de originele lampjes in lichtgrijze houder + groene kousjes!