U bent hier

Mitsubishi Motors start lokale motorenproductie en bouwt nieuw R&D-centrum in China

De nieuwe motorenfabriek van GMMC heeft een productiecapaciteit van 200.000 eenheden per jaar. Hier rolt de MIVEC-benzinemotor (4J1) voor de lokaal geproduceerde Mitsubishi Outlander van de band, net als de 1,5-liter turbobenzinemotor met directe brandstofinjectie (4B4) voor de Mitsubishi Eclipse Cross die dit najaar op de Chinese markt gelanceerd wordt.

De lokaal geproduceerde motoren zorgen voor lagere kosten, een verbeterde concurrentiepositie en een sterkere marktpositie in ’s werelds grootste automarkt. Tevens creëert de productie werkgelegenheid in de motorenfabriek en bij toeleveranciers.

GMMC is ook met het stadsbestuur van Changsha overeengekomen om het Research & Development Centre te verhuizen naar een geheel nieuw, groter onderkomen. Het complex met een totale oppervlakte van 41 hectare inclusief testbaan wordt geopend in 2020 en versterkt de positie van GMMC op het gebied van technische ontwikkeling op de Chinese automarkt.

The post Mitsubishi Motors start lokale motorenproductie en bouwt nieuw R&D-centrum in China appeared first on Pers Mitsubishi Motors.