Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Motorswap Carisma 1.8 GDI

Filluar nga GilianvanNeck, Korrik 05, 2018, 01:01:31 PD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

GilianvanNeck

Goedenavond allemaal,


Ik zit de laatste tijd veel te kijken en te zoeken naar mogelijke (performance) tuning opties voor mijn Carisma. Helaas zijn de tuning mogelijkheden voor de GDI motoren erg beperkt.


Daarom zit ik nu te overwegen om een motorswap te gaan doen. Het liefst zou ik er een evo blok in gooien. Na wat uitzoek werk hier in, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit me (in ieder geval voorlopig) een beeeeeetje te prijzig is. ;D  Een blok dat minstens 1,5 de aanschaf waarde van mijn hele auto heeft, vind ik toch te veel van het goeie.


Nou ben ik eens verder gaan kijken. Wat mij te binnen schoot, was om er of een Volvo V40 T4 blok in te hangen. Nou heb ik hierover al een beetje navraag gedaan op een van de Volvo fora. Daar kwamen ze tot de conclusie dat het toch niet een volledig haalbare optie is, omdat er toch te veel aangepast moet worden. Ik ben nog niet helemaal overtuigd, maar ik denk dus ook niet dat dat hem gaat worden.


Mijn laatst bedachte optie is, om er een 2.4 GDI van een Galant in te hangen. De toename in vermogen is dat iets beperkter, maar het tijd en moeite zou schelen, is dat het me voor nu ook wel waard(als ik later rijk ben kan het evo blok er altijd nog in  ;D ).


Wie zou me hier wat meer over kunnen vertellen en tips en know-how geven over de dingen waar op gelet moet worden.


Ik hoor het erg graag!


Groetjes,


Gilian