Lajme:

Welkom op het forum!
Zijn er problemen met het forum? Maak dan een topic aan in "Club en forum vragen"

Main Menu

voorstellen colt 1.6 GLXI

Filluar nga deduud1, Gusht 11, 2015, 10:35:40 MD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Koekjestrommel

Ik vul altijd een sproeibusje (oude glassex) met allesreiniger bijvoorbeeld. Truck cleaner werkt heel goed maar heeft niet iedereen.
Erop nevelen goed inwrijven met schuursponsje en met stofzuiger eruit trekken. Heb zon karcher bouwstofzuiger die tegen water kan.
Kom je interieur als nieuw uit  ;D

deduud1

Citim nga: Koekjestrommel ne Gusht 14, 2017, 12:28:36 PD
Ik vul altijd een sproeibusje (oude glassex) met allesreiniger bijvoorbeeld. Truck cleaner werkt heel goed maar heeft niet iedereen.
Erop nevelen goed inwrijven met schuursponsje en met stofzuiger eruit trekken. Heb zon karcher bouwstofzuiger die tegen water kan.
Kom je interieur als nieuw uit  ;D

Dat is vast ook een mooie oplossing. Bij gebrek aan waterstofzuiger en truck cleaner heb ik het bij een bedrijf in de buurt laten doen. Het is geshamporeld.
foto's van ervoor:
http://imgur.com/RHY7Cnr
http://imgur.com/1MhU8Ha
http://imgur.com/iH6oIdQ
http://imgur.com/Qze2RVc
http://imgur.com/YqqAhob

foto's van erna:
http://imgur.com/gSSualu
http://imgur.com/vKezFin
http://imgur.com/3ZyskJx
http://imgur.com/7aTawTu

Het mooi is dat ik voor 30 euro klaar was :), daar kun je haast niet zelf voor aan de gang.

deduud1

 Al een tijdje stond op de planning om de bodem en dan vooral de balken achter goed te behandelen tegen roest. Donderdag 17 augustus de auto op de brug gezet. Een komborstel gekocht voor de slijptol. Ook met staalborstel, schuurpapier en staalborstel op boormachine aan de slag gegaan.

Hier wat foto's hoe de auto eruit zag voor hij behandeld werd.
Er is wat roest op de trekhaak, klein deel van brandstofleiding, vliegroest op subframe / draagarm en klein beetje roest op de bak waarin het reservewiel ligt.
https://imgur.com/lWTZbJ1
https://imgur.com/59dsesx
https://imgur.com/2OUHwZG
https://imgur.com/HIlg2V0
https://imgur.com/WVNieCp
https://imgur.com/P4w9WOq
https://imgur.com/b98nlCZ
https://imgur.com/QXsyQjv
https://imgur.com/CVpjfM6

Ik had besloten om de auto te behandelen met RX. Een tijdje terug had ik een pakket hiervan aangeschaft waarin RX5, RX7 en RX10 zaten. Dit was deels in potten en deels in spuitbussen met holle ruimte slangen.

Auto op de brug https://imgur.com/qSn8ewm
Schoonmaken https://imgur.com/tjhnO0z
Vorderingen https://imgur.com/tjhnO0z

Gelijk maar even de ruitenwisserarmen eraf gehaald omdat daarvan eentje een kale plek had
Ervoor https://imgur.com/6aGouRB
Erna https://imgur.com/NTdPWtf

Eindresultaat
https://imgur.com/M1heyjo
https://imgur.com/0xq5UJU
https://imgur.com/euqM40a
https://imgur.com/8PvTjHV
https://imgur.com/phwvYRV
https://imgur.com/8jlA6i8


Koekjestrommel

Netjes, Goede keuze gemaakt met RX. als je dat een beetje met elkaar mengt etc en goed aanbrengt gaat t niet meer roesten de komende 30 jaar.

alles kaal gemaakt of gedeeltelijk overheen gesmeerd?

deduud1

 Ik heb niet de hele bodem kaal gemaakt dat was mij iets te veel werk. Overal waar ik RX heb gebruikt is het wel kaal gehaald. Heb vooral naden en hoekjes gedaan. Heb wel plekken waarvan ik wist dat ze roestgevoelig zouden zijn helemaal kaal gehaald. Achter alles kaal gehaald. vanaf zeg ongeveer van voor tot waar de deur stopt naar niks aan de bodem gedaan. Dat zag er nog goed uit. Het is er in meerdere lagen op gegaan.
Laag 1: RX5
Laag 2: RX5 / RX10  50%/50%
laag 3: RX5 / RX10  10%/90%
Ik was bijna de kokerbalken en motorkap en achterklep vergeten te behandelen dus deze nog buiten gedaan
https://imgur.com/RLuQIgV
https://imgur.com/Z6WNjef

Terwijl ik bezig was met de deur zag ik aan de binnenkant rechtsvoor wat beginnende  roest aan de binnenkant van het voorscherm.
Links voor https://imgur.com/m5U3JLL 
Rechts voor https://imgur.com/EFHblwa
Aan beide kanten de spatlap en binnen scherm verwijderd. Hierdoor kwam er rechts toch best wel wat prut uit. De constructie van de spatlap en het binnen spatbord is beetje vreemd gemaakt waardoor er een aardige gleuf tussen zit waardoor allerlei vuil tussen kan komen. Ik denk er over na om deze van boven af te kitten en onder open te laten. Zo kan er altijd troep uit maar komt er minder troep in. Heb het behandeld met RX5 en RX7.


Er staan nog 2 dingen om mijn to do list
stoelverwarmingsmatjes in deze stoelen zetten
cruise control inbouwen

deduud1

Tijdje terug de matjes voor de stoelverwarming ook in deze stoelen gezet. Ging mij erg goed af. Het scheelt toch als je iets al een keertje gedaan heb ;D . Wegens kennis en tijdgebrek cruisecontrol laten inbouwen
https://imgur.com/4Eiqasi
https://imgur.com/1hwo7lc

Vanochtend interieurfilter ingebouwd in Colt. Had het filter al een tijdje liggen maar had niks dat als klemmetje kon dienen. Dankzij de how to van Roy94 een oplossing gevonden voor dat probleem.
https://imgur.com/YxEVqPT Hier was ik zelf al even met stofzuiger bezig geweest. Gelukkig de rest er ook uitgekregen.
https://imgur.com/CMyGUtp
Ik moet ergens ook nog een klemmetje van een interieurfilter voor een Carisma leggen dus binnenkort even kijken of die pas. Voor nu is het helemaal prima.

Roy94 nog bedankt voor jou duidelijk How To. 8)


deduud1

 Het is lang terug dat ik hier iets geschreven heb. Had al die tijd last van kromme remschijven, een steeds terugkerend probleem bij mijn auto. Echt om gek van te worden. Speelde toen ook met de gedachte om hem maar weg te doen alleen voor de rest voldoet hij prima.
Begin 2019 de heren van MD Performance gemaild met de vraag of zij er naar kunnen kijken. Na een kleine testrit werden inderdaad kromme schijven geconstateerd. Er is toen een meetklokje gepakt en vooral de linker remschijf was zo krom als een hoepel. Ook de naaf zelf bleek krom te zijn.
De oplossing zat hem in een andere naaf / nieuw fuseestuk (uiteindelijk voor het laatste gekozen omdat dat makkelijk te vervangen is). Nieuwe schijven, blokken en een remklauw revisie.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor:
remschijven (National Sportbrakes)
remblokken (EBC Greenstuff)

Het duurde even voordat de benodigde onderdelen binnenkwamen. Dit had vooral te maken met de revisieset van de remklauwen. Omdat ze horen bij een Colt GTI en die blijkbaar niet erg vaak opgevraagd worden zat daar enige levertijd op.
Omdat ik eerst het probleem met de remmen op gelost wilde hebben en daarna weer in de auto wilde investeren had ik wel wat achterstand opgelopen qua onderhoud. Olie moest nodig vervangen worden. Zo was er ook een kapotte spoorstang en stabilisatorstang verbinding. De auto gierde ook erg tijdens het rijden wat duid op versleten multiriemen. Ik had deze nog geen 43K geleden vervangen maar blijkbaar was het weer nodig. :'(
De uiteindelijke lijst zag er zo uit:
remschijven (National Sportbrakes)
remblokken (EBC Greenstuff)
gereviseerd remklauwen
remvloeistof
bougies
luchtfilter
benzinefilter
motorolie
multiriemen
stabilisatorstang verbinding
spoorstang
fuseestuk vervangen(naaf was krom)
In maart kreeg ik het verlossende mailtje dat alle spullen binnen waren en had een afspraak gemaakt voor de 31e . Al het bovenstaande is vervangen / uitgevoerd en ik kwam precies op tijd thuis om de start van de Formule 1 te zien.
Mochten jullie dit lezen Remco en Richard nog ontzettend bedankt, ik zit weer met een glimlach in de auto 😊

We zijn nu weer paar duizend kilometer verder en het werkt nog zoals het hoort. Afgelopen week weer APK gehad en kwam de auto weer tip top doorheen. Enige puntje wat ik dit jaar moet doen is koplampen polijsten of vervangen omdat ze dof worden. Welke van de twee het wordt ben ik nog niet uit.