Lajme:

Welkom op het forum!
Vergeet niet je profiel aan te vullen met je gegevens, of te wijzigen.

Main Menu

Voorstellen

Filluar nga Labador, Gusht 05, 2014, 11:30:08 PD

« meparshmi - tjetri »

0 Anëtare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.

Labador

Beste Grandis-rijders,

Vond het altijd al een mooie auto die Grandis, dus eind vorig jaar een Insport 2.4 automaat gekocht van aug. 2007 met ca 158.000 op de teller.
Samen met vrouw en kids is het genieten van het rijplezier en de ruimte. Intussen een line-in voor telefoon/mp3 toegevoegd een achteruitrijcameraatje.


Inmiddels ook een vakantiereis van ruim 1000 km achter de rug die helaas wat minder goed is verlopen. Vooraf een grote beurt laten doen. Daarbij bleek de radiateur slecht te zijn, een niet bekend probleem voor de Grandis volgens de garage. Om risico op lekkage te voorkomen deze laten vervangen.
Op de 2e dag van de reis, de laatste 100 km begon de motor wat rauw te klinken en terugval in vermogen/trekkracht. De automaat schakelde soms ook wat apart als je wat meer gas gaf. Vol bepakt met familie ga je liever niet stilstaan, dus toch voorzichtig doorgereden. Heb later op de binnendoorweg naar de bestemming 1x een kleine"tandengepoetst"gehoord, dus vanaf dat moment serieuze angst voor problemen met de automaat. Tegen beter in rustig naar bestemming doorgereden.
De anwb heeft de volgende dag auto laten afvoeren naar een garage en die gaf aan dat het een mechanisch/elektronisch probleem is met de bak. Omdat de fransen niet goed zijn met versnellingsbakken heeft de anwb besloten om de auto terug te transporteren naar Nederland (een beslissing waar ik op zich blij mee was). Verdere vakantie met een Audi A4 moeten doen, een goed alternatief maar wel met veel minder ruimte natuurlijk.


Hopelijk komt vandaag de Grandis bij de garage aan en dan maar eens horen wat het is. Ga er van uit dat oliepeil op orde is ivm de grote beurt. Hoe het onderhoud in het verleden is geweest is moeilijk te achterhalen, is de olie van de bak wel of niet vervangen? En zo niet, is dit dan de reden dat het mis kan gaan?


Hebben jullie al ervaring met het vervangen/revisie van een automaat? Dan houd ik me aanbevolen! Ben vooral ook benieuwd wat zoiets moet gaan kosten..


Maar goed, misschien eerst maar eens de definitieve diagnose afwachten.


Heel verhaal, maar kapot of niet, het blijft een mooie auto!




Groet, Johan

Labador

Update: het blijkt de distrubutieriem te zijn. Riem die de balansassen aandrijft is geknapt en tussen de riem geschoten met als uiteindelijk gevolg kromme kleppen. Eerste bedrag van 3.000,- wat waarschijnlijk nog meer wordt, wordt waarschijnlijk ook het einde van ons korte Grandis-avontuur. Helaas....

Serge

Wow, balen zeg. Hoort die riem die geknapt is dan ook tegelijk met de distributieriem vervangen te worden

Labador

Die hoort idd ook te vervangen worden. Schijnt dat die riem niet echt opvalt en wel eens gemist wordt als men niet bekend is met type motor. Volgens boekje is riem wel netjes op tijd vervangen, maar blijkbaar niet volledig.